De burgers van Ter Marsch worden tot ver over de stadsgrenzen geroemd. Zo is de 'Ter Marsch Grande' winnaar van De Gouden Burger Spatel 2014/2015, werd 'De Burgeresse' verkozen tot de lekkerste burger van Nederland en ging 'The Royal Dutch' mee naar de World Food Championships in Florida. Exclusief voor Uber Eats heeft Ter Marsch nu een tijdelijke Uber Eats Special ontwikkeld, eentje waarvan je het geheid warm gaat krijgen.
Ruim honderd jaar ambacht

Vier jaar geleden vestigde Ter Marsch & Co zich in het authentieke pand op Witte de With, waar voorheen de familie Ter Marsch in 1890 de vleeshouwerij 'Fabriek der Verduurzaamde Vleeschwaren' opende. Deze keurslager verkocht het beste kwaliteitsvlees van de stad en schopte het tot hofleverancier voor koning Willem III. De visie voor de huidige Ter Marsch & Co is niets veranderd: eerlijke en pure producten, waarbij kwaliteitsvlees centraal staat.
Burgers op sterrenniveau
Voormalig sterrenchef Olaf Oldenburg zwaait er nu met de scepter. De kleine keuken biedt geen ruimte voor eindeloze opslag, waardoor de ingrediënten dagvers zijn. De menukaart is bescheiden van omvang en bestaat uit zes verschillende burgers. De drankenkaart daarentegen is reuze en leent zich perfect voor wijn en spijs combinaties. Om de zoveel tijd wordt er een special uitgebracht. Bij Ter Marsch & Co doe je aan fast casual dining: laagdrempelig en betaalbaar, maar wél altijd kwaliteit. Het personeel is goed ingespeeld op haar publiek en altijd in voor een praatje. "We brengen de technieken van topniveau terug in onze burgers. Het is niet zomaar even een burgertje eten," aldus mede-eigenaar Pim de Lange.
Smokey Goodness
In samenwerking met Uber Eats heeft Ter Marsch & Co nu een Uber Eats Special met pit op tafel gezet: de Smokey Goodness. De keuze voor het vlees is dit keer op de Herefort Angus gevallen, een blend tussen twee verschillende soorten rund en gekozen vanwege het hoge vetgehalte voor extra smaak. De burger wordt vervolgens afgelakt met een Iberico-barbecue-chorizosaus. Pim verklaart: "Ibericovarkens leven in het zuiden van Spanje, aan de grens van Portugal. Doordat de beestjes veel van de plaatselijke eikenbomen eten, levert dat een unieke smaak aan het vlees op. De chorizo van deze varkens is een stevige en grove worstsoort. De worst is gerookt en licht spicy."

Foto: Wai Seu Chan
Na het kiezen van het vlees, volgen de sla, tomaat, augurk en ui. Ditmaal is er ook gekozen voor een custard gemaakt van Goudse kaas. "Geen lullig plakje kaas; we maken lekker een custard in de thermoblender en spuiten een volle, romige kaascrème over de burger." De kruidige pancetta en krokante kaascrumble zorgen op hun beurt voor het nodige tegengas; het moet natuurlijk niet te soft worden. De Smokey Goodness wordt geserveerd met 160 gram Herefort Angus, een flinke jongen dus.
"Het leuke aan een burger is dat je alle ingrediënten tegelijk eet, waardoor umami in alle lagen terug komt," glundert Pim. Voor iedereen die zich weleens heeft afgevraagd hoe je een burger zonder knoeien eet, raadt hij het volgende aan: 'Neem een hap en draai de burger iedere keer een slag. Zo proef je alles tegelijk zonder dat de helft ertussenuit piept.' En vooruit, voor degene die hun burger tóch met bestek willen eten, luidt het advies: 'Snijd de burger eenmaal doormidden. Zo kun je kleinere happen nemen en er veel makkelijker in bijten.'
Exclusief bij Uber Eats: 2-voor-1 actie
De Uber Eats Special is bij Uber Eats te bestellen voor €13,50. Je kunt 'm daar vanaf 4 april tot en met 18 april bestellen. Tip: wanneer je de burger tussen 4 en 11 april bestelt, ontvang je de tweede gratis.
Hoofdfoto: Wai Seu Chan