Ter Marsch bakt de ultieme hamburgerbol in een eigen bakkerij

Ter Marsch begint een bakkerij! Samen met Edwin Klaasen van Desemenzo heeft Ter Marsch de ultieme hamburgerbol ontwikkeld en die is binnenkort te koop.

20 Jun 2017 Barbara Blaak

blogger Barbara Blaak is marketingcommunicatie adviseur en een fanatieke thuiskok. Ze kookt graag voor anderen en droomt ervan om ooit haar eigen horecazaak te hebben.

Ter Marsch bakt de ultieme hamburgerbol in een eigen bakkerij

Een goeie hamburger valt of staat met het juiste brood: geen grote harde bol, want dat gaat overheersen, maar het broodje mag ook niet halverwege weggesmolten zijn zodat het een smeerboel wordt. De gulden middenweg is niet eenvoudig te vinden. Olaf Oldenburg, chef van Ter Marsch & Co en Edwin Klaasen, die we kennen van Desem En Zo, deden er een jaar over. Maar het resultaat mag er wezen: de ultieme hamburgerbol én een bakkerij: Bakkerij Ter Marsch & Co by Edwin Klaasen.

Wat? 


Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen is het resultaat van een zoektocht naar de ultieme hamburgerbol. Ultiem? Ja, een stevige briochebol zonder toevoeging van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. En, heel fijn, gemakkelijk met de hand te eten. De brioche van Bakkerij Ter Marsch wordt gebakken met tarwebloem, verse scharreleieren, roomboter en volle melk van de boer; geen poppenkast aan ingrediënten dus. Deze pure ingrediënten zorgen voor een karaktervolle smaak die perfect combineert met het gegrilde vlees van de burgers van Ter Marsch.

Wie? 

Chef-kok Olaf Oldenburg vond in zijn zoektocht naar de ultieme hamburgerbol bakker Edwin Klaasen. Klaasen, ook wel bekend als #bakkertjezelf en eigenaar van Desemenzo: "We zijn er een jaar mee bezig geweest. Voor mij moet ‘ie perfect zijn, met minder neem ik geen genoegen.” Volgens Edwin is dat gelukt: “Ik ben er erg blij mee!" In alles wat Edwin doet, is zijn gedrevenheid te zien. Gedrevenheid om het bakkersvak uit te dragen en om te blijven vernieuwen en ontwikkelen. “Krachtenbundeling is daarin voor mij belangrijk. De mooiste dingen ontstaan door samenwerking. Zo ook deze ultieme hamburgerbol, waarin het mooiste van twee werelden, het bakkersvak en de horeca, samenkomen,” aldus Klaasen. 


Olaf Oldenburg heeft grote plannen voor het broodje: "We zijn begonnen met het ontwikkelen van dit ene broodje en nu willen we uitbreiden. We verwachten meer dan 140.000 bollen per jaar te gaan bakken." Dat bakken doen Edwin en Olaf zelf in de bakkerij, waarbij er constant gekeken wordt of er nog meer gesleuteld kan worden. "We blijven finetunen," vertelt Olaf. "We gaan goed kijken naar de reacties van onze klanten en van daaruit ontwikkelen we verder. Ook op het gebied van branding en uitbreiding van de Ter Marsch familie." Edwin is de bakker van het duo, maar Olaf is ook geen amateur. "Sommige restaurants waar ik heb gewerkt bakten hun eigen brood. Ik heb dus altijd al brioche gemaakt, maar het produceren van deze grote hoeveelheden is nieuw voor me."

Waar?


De bakkerij gaat eerst aan de eigen zaken leveren en breidt dan uit. De ultieme hamburgerbol is vanaf nu al te proeven in de burgerzaken van Ter Marsch. Volgens Olaf waren de eerste reacties goed: "We kregen vaak te horen: 'joh, hebben jullie een nieuw broodje?' Iedereen vind 'm luchtiger, mooier en lekkerder dan de vorige versie."

Ook aan de bak? 

Wil je zelf ook de ultieme hamburgerbol bakken? Dat kan, want bakker Edwin en chef-kok Olaf delen hun kennis graag. Geef je op voor de workshop en ga samen met Olaf en Edwin aan de bak! Het belangrijkste geheim van een perfect broodje wil Olaf wel alvast prijsgeven: "Caroteenboter, dat gebruiken de Engelsen ook veel. En niet te veel kneden; het deeg mag niet te warm en te zacht worden."

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ter Marsch & Co is een zaak van serieus vleesch

Op de Witte de Withstraat is stilletjes Ter Marsch en Co geopend. Deze goed verzorgde kleine zaak richt zich op de serieuze vleeseter. De entrecôte is top.

De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.

Deze heerlijke zaak krijgt een zusje, maar dat is geen restaurant

De Buik spreekt Nadja van Savor&Nosh over het nieuwe zusje op de Westewagenstraat, Savor&Nosh Patisserie & Deli.