Al bijna tien jaar is Ter Marsch & Co aan de Witte de Withstraat gevestigd. Dit Hamburgerrestaurant staat bekend om haar prijswinnende burgers en frieten. Ook al heeft menig Rotterdammer die al eens geproefd en schreven we geregeld over deze knusse burgerbar, we vonden het toch hoog tijd om weer langs Ter Marsch & Co te gaan om de beroemde burgers te beoordelen.
Kijkje achter de schermen

Bij aankomst worden we verwelkomd door een van de medewerkers, die ons leidt naar onze tafel in het souterrain, de Chef’s Table. Op deze plek krijgen we een glimp in de keuken, waar de koks druk bezig zijn met het bereiden van de burgers. Echt een kijkje achter de schermen dus.
Het interieur is modern gemixt met industriële details, met als blikvanger een moderne, gebogen backbar vol verschillende drankflessen. Ook de prijzenkast valt op. Die staat in vol ornaat midden in de zaak.
Cocktails met een Aziatische twist

Mijn tafelgenoot en ik besluiten de avond af te trappen met een drankje. Ik bestel de ‘Bring me back to Bali’. De cocktail verrast met zijn friszure en kruidige tonen dankzij de toevoeging van pandan en aloë vera. Nu de toon, of beter gezegd de smaak, voor de avond is gezet, kijken we uit naar ons gerecht.
Hier weten ze hoe je burgers maakt

Als je bij een echte hamburgertent gaat eten is het bijna een ongeschreven regel om ook voor een burger te kiezen. Na lang beraad valt mijn keuze op de ‘La Fiesta De Carne’. De burger die in januari nog de prijs voor beste burger van Nederland weg sleepte.
De riante burger is opgebouwd uit Black Angus vlees, venkel, Andaluz crème, custard van manchego kaas en 24 maanden gerijpte serranoham. De ingrediënten zijn geserveerd op een versgebakken brioche bol. De Andaluz crème geeft in combinatie met de Piment d’Espelette de hamburger een licht pikante en volle smaak. Afgetopt met gedroogde tomaat laat deze burger het water in de mond lopen.
Niet de standaard vette hap

Mijn tafelgenoot besluit te gaan voor de ‘De Burgeresse’. Op het broodje zit een burger van Limousin rund die is overgoten met jus van wintertruffel en aangevuld met sla, boerenkaas, pruimtomaat, Spaanse ui, augurk, pancetta, truffelmayonaise en Ter Marsch saus.
De ingrediënten lijken op de welbekende cheeseburger, maar hetgeen wat de burger bijzonder maakt is de Ter Marsch saus. De saus heeft een rijke smaak die ons doet denken aan kerriesaus, wat een fijne extra toevoeging geeft aan het broodje.
Over een ding zijn we het eens: wat de hamburgers van Ter Marsch zo lekker maakt, is dat ze niet te vet zijn waardoor het schuldgevoel bij het eten van de grote burgers spontaan verdwijnt.
Fries of mine

Bij de gerechten krijgen we de ‘’Fries of mine’’ geserveerd. Als je het aan mij vraagt: het perfecte bijgerecht naast een goede hamburger. De zoete aardappelfriet is afgetopt met truffelmayonaise, geraspte Parmezaanse kaas, pinda kruimels, stukjes gedroogde worst en peterselie. De zoetheid van de aardappel wordt goed aangevuld door de zoute accenten van de toppings.
We tafelen nog even na met een laatste cocktail en spreken de avond door. Het is ons in de loop van de avond duidelijk geworden waarom de burgers van Ter Marsch al meerdere keren in de prijzen zijn gevallen. Voor echte hamburgerfans is een bezoek aan Ter Marsch & Co nog steeds een must visit.