Ter Marsch & Co is een zaak van serieus vleesch

Op de Witte de Withstraat is stilletjes Ter Marsch en Co geopend. Deze goed verzorgde kleine zaak richt zich op de serieuze vleeseter. De entrecôte is top.

6 Feb 2014 Gijsbregt Brouwer

blogger Gijsbregt is mede-oprichter van de Buik, foodtrendwatcher en podcast host

Ter Marsch & Co is een zaak van serieus vleesch

De Witte de Withstraat is volop in ontwikkeling. Een van de grootste projecten is het KingKong Hostel dat het hele blok van de Witte Aap zal beslaan. Vooruitlopend op de opening ervan is de Witte Aap zelf al in omvang verdubbeld. Ook is rond oud en nieuw stilletjes Ter Marsch & Co geopend. Deze kleine zaak met bar op straatniveau, keuken in souterrain en tafeltjes op het entresol richt zich volledig op de vleeseter. Niet zonder verdienste overigens.

De zaak heeft zijn naam ontleend aan een vroegere Rotterdamse worstenfabriek en kiest ook voor een klassieke inrichting. Naast veel hout en blote bakstenen valt vooral het glas-in-lood in de gevel op. De bar is prominent aanwezig en nodigt direct uit tot een drankje, maar voldoet op deze drukke donderdag ook goed om er de maaltijd aan te nuttigen. Misschien niet iets wat je op je eerste date doet, maar zo aan de bar eten heeft wel iets. De tent voelt sowieso mannelijk aan en de kleine kaart vol vlees past daar goed bij. Achter de bar springt de wijn in het oog. Er hangen spiegels om het smalle pand breder te doen lijken. Kijk wat hoger en er staan prima bubbels opgesteld.

Vlees waar Herman den Blijker dol op is

Ze doen er bij Ter Marsch & Co niet ingewikkeld over: dit is een plek voor vleeseters. Zelfs in de caesar salad zit boerderijkip. De kleine kaart kent verder (wisselend) vlees dat nog te drogen hangt in de droogkast. Nu is dat entrecôte en rib-eye, maar dat kunnen ook andere stukken vlees worden van vleesleverancier Nice to Meat. Serieus vleesch, waar ook Herman den Blijker dol op is.
Daarnaast staan er meerdere variaties op het thema hamburger op de kaart: The Classic (al dan niet met boerenkaas), The White en The Grande. Vooral de huisgemaakte sauzen vallen op. De béarnaisesaus is luchtig, fris en een tikkeltje scherp. De groenten wisselen, maar komen vaak van de grill, zoals asperges met een eitje en veel Parmezaanse kaas. Er is maar één dessert (huisgemaakte brownie) en goede koffie.
Ter Marsch & Co past feilloos in het rijtje hamburgertenten op de Witte de With, intussen ook wel bekend als Hamburger Boulevard. De zaak is wat chiquer en gepolijster dan de concurrentie en heeft iets meer een Amsterdamse sfeer.
Deze avond, een paar weken na de onofficiële opening, zit Ter Marsch & Co vol. Dat zal alles te maken hebben met het duidelijke concept en het goede eten. De entrecôte is top, evenals de White Burger. Dit een tent waar je heen gaat met je vrienden voor je gaat stappen.

De 24-uursvergunning van Spooky

En wie weet ook na het stappen. Het pand heeft de 24-uursvergunning meegekregen van Spooky, de broodjestent die hiervoor in het pand zat. De bovenbuurman zit aan de bar en zal de openingstijden en vooral de bijbehorende muziek vast in de gaten houden. Maar dat moet wel goed komen. Deze keurig gesoigneerde eigenaar van de kapsalon om de hoek vindt zijn onderbuurman wel gezellig. Hij slaapt toch aan de achterkant.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Jules 6 Feb 2014, 11:41

Top tent! Heerlijk gegeten en is een keer in echt sfeertje. Over deze tent is nagedacht. Go Go Go

Simon van Brakel 3 Mrt 2014, 14:15

Wie kan mij helpen aan het telefoonnummer van Marsch&Co

De Buik 3 Mrt 2014, 16:15

Simon, ze hebben geen telefoon of een geheim nummer, ze staan in geen enkele gids. Het beste is om er even heen te gaan. Groet, redactie De Buik.

Lees ook deze verhalen
Nieuwe chef bij NOTK: minder dogma, meer Bourgondisch genieten

Ook met een nieuwe chef in de keuken laat NOTK zien hoe zij hun wijn-spijs combinaties als geen ander kunnen neerzetten.

Van brouwerij tot bruisende hotspot: het Heineken Gebouw in Rotterdam-Noord

Tegenwoordig heeft het Heineken Gebouw in Rotterdam een nieuwe invulling gekregen. De Buik deelt wat er in én rondom het Heineken Gebouw te ontdekken is.

Kaj Gorgels over de pijlsnelle opmars van Drippy’s

Drippy's is niet zomaar een burgertent. Binnen 8 maanden zijn er drie zaken en worden er Drippy Raves georganiseerd, en er zit nog veel meer aan te komen.