Sharp Sharp: Taartjes met een verhaal

De spullen waren al verkocht en het huis stond in de verkoop. Renate en Frank waren klaar voor hun wereldreis. Het stel was van plan om een break van een jaar te nemen, maar toen begon het Sharp Sharp avontuur.

13 Jul 2016 Tjeerd van der Zee

blogger Mediastudent TJ drinkt graag koffie, bezoekt regelmatig concerten en houdt van snacken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Sharp Sharp

Hillelaan 28, Rotterdam Maaltijd: LunchOntbijt Stadsdeel: Zuid Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Sharp Sharp: Taartjes met een verhaal

De spullen waren al verkocht en het huis stond in de verkoop. Renate en Frank waren klaar voor hun wereldreis. Het stel was van plan om een break van een jaar te nemen, maar toen begon het Sharp Sharp avontuur.

In de zomer van 2014 konden thuisbakkers hun eigen baksels presenteren op het Deliplein tijdens Rotterdamse Oogst. Tussen alle enthousiastelingen stonden Renate en Frank met hun glutenvrije vegan gebak: ‘Onze eigen taartjes verkopen stond op de bucketlist. Wij eten al lang op een bepaalde manier en wilden dit graag delen met mensen. Na een flinke voorraad bakken gingen wij op pad.’ De twee gingen met oude baklavablikken naar het Deliplein, maar hadden niet door dat het zo’n succes zou worden. ‘We dachten, als we ze niet verkopen dan komt dat wel op.’



Beste foodconcept 

Renate en Frank wonnen de prijs voor het beste foodconcept en zo is Sharp Sharp ontstaan. Eén van de proevers tijdens Rotterdamse Oogst was Nelleke Elbert. Zij was na het proeven zo enthousiast dat ze de taartjes graag bij Bertmans wilde verkopen. En zo is het balletje gaan rollen. Inmiddels zijn de verantwoorde gebakjes verkrijgbaar door het hele land bij onder meer Hotel New York, Gys en Yoghurt Barn.

De vraag naar het verantwoorde gebak van Sharp Sharp werd steeds groter. Het bakken vanuit eigen keuken werd al snel onmogelijk. Van ruimtes op het Zuidplein en in Voorburg werden omgebouwde bakkerijen gemaakt: ‘We werden een soort rondzwervend bakkerijgezelschap.’ Dat rondzwerven is met de opening van Sharp Sharp Cakebar gelukkig voorbij.



Zuid-Afrikaanse invloeden

Je kunt bij de Cakebar terecht voor de vegan, glutenvrije en suikervrije gebakjes van Sharp Sharp. Op de kaart vind je velen creatieve taartjes: ‘Wij maken geen carrot cake of “gezonde appeltaart”.’ De Zuid-Afrikaanse roots van Renate zie je ook duidelijk terug op het menu. Aan veel taartjes worden pittige kruiden en specerijen toegevoegd. Ga bijvoorbeeld voor een Matcha No-Cheesecake (gemaakt met dadels en groene thee) of de Rozen Pistachio Brownie (gemaakt met rozen, pistachenoten & chocolade). Alles bij Sharp Sharp Cakebar is gezond, maar bovenal lekker: ‘[Dat] is toch het belangrijkst.’

De creativiteit van de gerechtjes is te herleiden naar de achtergrond van Renate en Frank: ‘Wij hebben beiden een creatieve achtergrond als grafisch ontwerper. Dan denk je toch op een andere manier en bedenk je andere concepten.’ Die achtergrond zie je ook duidelijk terug in de fraaie gebakjes en de inrichting van de cakebar.



Duurzaam experimentenlokaal

Bij de cakebar kun je niet alleen terecht voor gebak, maar ook voor verantwoorde thee, sapjes en infused water zit je er goed. ‘Sharp Sharp Cakebar is een soort experimentenlokaal. Mensen kunnen hier van alles proberen wat ze niet in de horeca kunnen krijgen.’ Alles bij Sharp Sharp is duurzaam en dat kost tijd. ‘Het is lastig om (transparante) Fair Trade chocolade en cashewnoten te vinden en dat vervolgens beschikbaar te maken voor de ‘gewone consument’.’

Achter elk artikel in de winkel zit een verhaal dat Renate en Frank je graag vertellen. Van de Dadels uit Saoedi-Arabië tot de cacao uit Madagaskar. In de cakebar vind je ook een ingrediëntenkast vol ‘gekke kruiden’. ‘Wij willen de mensen graag inspireren en laten zien dat je ook op een andere manier kunt eten. Veel mensen weten niet dat je rozenblaadjes gewoon kunt eten.’

Inmiddels zijn er veertig verschillende soorten taart en dat is nog maar het begin. ‘Wij willen mensen inspireren en ons verhaal uitdragen. Dat is voor ons het allerbelangrijkst. We hebben nog zoveel ideeën!’ 

Je vindt Sharp Sharp Cakebar aan de Hillelaan 28, direct naast metrostation Rijnhaven.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Taart, tosti's en thee bij Tea Village

Lisa besloot na zeven jaar voor de klas staan het roer om te gooien. Ze opende haar eigen theezaak: Tea Village.

Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!