Dennis Ebeli: “Het hoeft allemaal niet zo gepolijst”

Voor de Uitagenda maakten we een praatje met Dennis Ebeli, die onlangs in het Industriegebouw neerstreek met zijn taqueria.

18 Okt 2017 Lucas Boot

blogger Groeide op met zijn vaders klassieker: rookworst met ketchup en bonen. Besloot culinair meer uit het leven te halen en startte een cateringbedrijf en tekstbureau voor foodcopy.

  • 18 Okt 2017

Dennis Ebeli: “Het hoeft allemaal niet zo gepolijst”

Het Industriegebouw aan de Goudsesingel is de plek waar culinair gezien het vuur hoog staat. In de plint rondom het gigantische pand verschenen onlangs drie nieuwe restaurants. Een ontbijtzaak, een Italiaan en de Mexicaan Alfredo’s Taqueria. Maak kennis met de coolste tacomaker van de stad.


Zijn echte naam is niet Alfredo, maar een oer-Hollandse Dennis. De achternaam Ebeli verraadt dan wel weer een exotische komaf. Dennis’ moeder is Mexicaans, zijn vader Nederlands. De naam van het restaurant knipoogt naar het sokkenmerk van Ebeli: Alfredo Gonzales, gebaseerd op de gelijknamige legende die uit een Mexicaans dorpje naar Europa reist om zijn dromen waar te maken. Ebeli doopt het een paar jaar terug tot ’s werelds eerste lifestyle sokkenlabel. Hij weet dus een goed verhaal te vertellen, maar de Rotterdammer voegt wederom daden bij zijn woorden. Want ook een restaurant beginnen is bepaald geen sinecure. 

Holy mole


Ebeli pitcht zijn idee voor een tacozaak bij horecaondernemer Ton van Zanten – ex-Dudok Groep – en die krijgt er net zoveel trek in als Ebeli zelf. Alfredo’s Taqueria is een go. Een taqueria is in Mexico een plek voor streetfood. Samen met chef-kok Gijs Peterse trekt Ebeli de Mexicaanse keuken naar een hoger en eigentijds culinair plan. Met respect voor de authentieke smaken uit Midden-Amerika. De dagverse (guaca)mole is ook hier bijvoorbeeld heilig. 

Taco’s met Tupac


Opvallend non-conformistisch is juist de vibe in de zaak. Ja, er hangt zeker een Mexicaanse sfeer, maar je eet hier je taco bijvoorbeeld met Tupac en Notorious BIG uit de speakers. De muziek staat bovendien op een gezelliger volume dan in de meeste restaurants. Allemaal bewuste keuzes van Ebeli. Hij zoekt graag de contrasten op. Zeker in een tijd met veel afgemeten (horeca)concepten mag het een beetje schuren. Van hem hoeft het allemaal niet zo gepolijst. 

Tijd vergeten


Dat merk je ook terug in de bediening. Ebeli nam geen knipmessen aan in zijn taqueria, maar losse, open mensen die relaxed zijn in de omgang. Je voelt je daardoor welkom en je zit meteen op je gemak. Deze vorm van gastvrijheid is in Mexico de standaard, verzekert Ebeli. Tuurlijk moet je er als gast (terug)komen voor het puike eten, maar even zo belangrijk vindt hij de ontspannen sfeer die uit gastvrijheid voortkomt. Ebeli vat het zo samen: ‘Ik hoop dat Alfredo’s Taqueria een plek is die zo relaxed voelt dat je de tijd vergeet.’

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Uitagenda en verscheen in de oktobereditie van het magazine

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van tap tot tafel: de culinaire verrassing van Kaapse Maria

Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.

Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Bij Botanero komt het beste van Rotterdam en Mexico samen. De Paloma steelt daar de show, maar de menukaart staat er harmonieus naast.

Nieuwe Mexicaanse eetplek Comedor opent in het Groot Handelsgebouw

Comedor komt voort uit de Mexicaanse cantina's. Dat gevoel moet gaan ademen door het eten en drinken, maar ook door de muziek en de kunst. Opent binnenkort