Onze chefs weten van goed eten. Logisch, als je avond na avond achter het fornuis staat. En als je als chef dan een keer tijd hebt om buiten de deur te eten, dan doe je dat niet zomaar ergens. Althans, daar gaan we van uit. Wij zijn namelijk vreselijk nieuwsgierig naar de bars, restaurants, eetcafés en andere toko’s waar onze chefs hun schaarse vrije tijd doorbrengen. We nemen daarom regelmatig een kijkje buiten de keuken met onze Rotterdamse kookhelden. Dit keer: Harvey Suart.
Gewoon lekker

Ondertussen runt Harvey al twee jaar lang de keuken bij Thoms op de Meent. Voordat hij daar belandde heeft Harvey bij het Kasteel van Rhoon, Las Palmas en Zotte gewerkt. Nu staat hij dag in dag uit in de keuken van Thoms waar hij lekker zijn eigen ding kan doen. Zijn motto hierbij luidt: “Het moet gewoon lekker zijn.” Dit klinkt misschien erg breed, maar zodra Harvey erover begint te vertellen begrijp je het gelijk. “Laatst hadden we een lobster-corndog. We hadden gewoon heel simpel de kreeft ingesneden en door tempura, maismeel en panko gehaald en toen gefrituurd. Echt gruwelijk” Deze insteek zie je over de hele menukaart van Thoms goed terug. Zo kun je er gewoon een lekkere burger eten, een goede steak of een stuk vis, maar je kan je ook laten verrassen door Harvey en zijn team door te kiezen voor het menu van de chef.
Rotterdam

In Rotterdam trapt Harvey af met twee ramenzaken. “Twee van mijn favoriete plekken in Rotterdam zijn Takumi en Hinoki. Hier eet ik heel graag en het liefst gewoon solo”, vertelt Harvey. “Waarom? Als ik noedels eet moet ik gewoon rust aan mijn hoofd hebben. Er gebeurt al zo veel in de pan, dus daarom eet ik daar het liefst alleen.” Ook komt Harvey graag bij Ter Marsch: “Voor de burger natuurlijk.”
Nederland

Als Harvey de stad uit gaat, komt hij graag bij Wox in Den Haag op Lange Voorhout. “Ik bestel hier altijd dezelfde fles witte wijn uit Argentinië. Daarnaast zijn het voor mij de sauzen die het zo goed maken. Ze hebben een gerecht met kingkrab met een saus van dragon en gele curry. Daar ben ik echt fan van. Ook kom ik er erg graag voor de zalm en de steak.”
Internationaal

“Als ik naar het buitenland ga, ga ik vaak naar Nice met mijn vriendin. We gaan daar altijd naar Acchiardo in het oude centrum. We zijn daar ooit op aanraden van kennissen heen gestuurd. Toen ik voor het eerst daar kwam dacht ik echt van waar ben ik nu weer beland. Het ziet er namelijk super oubollig uit, maar ik moet zeggen, het eten is daar echt gruwelijk. De keuken kookt authentiek Frans-Italiaans en ik neem daar altijd de cordon bleu. Normaal denk je bij een cordon bleu van het zal wel, maar deze was gemaakt van goede kipfilet met parmaham. Nogmaals, echt gruwelijk”

Ook kon Harvey het niet laten om over zijn trip naar Barcelona te beginnen “Ik ben daar laatst voor het eerst geweest en het was echt geniaal. De drukte, de restaurants en hele vriendelijke mensen. We hebben daar in twee sterrenzaken gegeten: Disfrutar en Roca Moo. Dat was echt fantastisch, maar we zijn ook drie van de vier dagen naar Bacao geweest. Het is een burgerzaak en ze hadden daar een hamburger met jalapenos, chedder en rode biet. Die was echt top. Het was eenvoud, maar zo lekker. Een echte aanrader”
Op dit moment vinden we Harvey elke week nog bij Thoms in de keuken, maar Thoms Stadsbrouwerij komt eraan. “Als die open is neemt mijn sous-chef het hier over en ga ik in de brouwerij staan. Daar kijk ik al echt naar uit”, sluit Harvey af.