Het houdt maar niet op. Streetfood is all over the place. Vanaf november ook in het Veerhavenkwartier. Daar opent Roffa Streetfood & Bar. Koud bier, vlees van de gril, pulled pork en een goede borrelhap. En alles met producten uit Rotterdam en de regio.
Wat?
Roffa Streetfood is een nieuwe foodbar in het Veerhavenkwartier waar je een broodje met zacht gegaard vlees eet of na het werk even een lekker Rotterdams biertje drinkt. Maar je kunt er ook terecht voor lunch, diner of take-away. En uiteraard met lekkere muziek uit de speakers. 'Een foodtruck maar dan zonder wielen.' Nu nog volop in de steigers, maar straks een ultra stoere streetfoodbar.
Wie?
Hilbert Munnik uit Rotterdam. Zoon van een slager uit Bolnes. Speciaal teruggekomen vanuit Amsterdam om in zijn eigen stad Rotterdam 'iets gaafs te doen' in de horeca. Als kok begonnen, in de scheepvaart terechtgekomen en nu eindelijk zijn hart gevolgd.
Waarom?
'In het Veerhavenkwartier is echt een gat gevallen sinds Schmidt weg is. Er zitten hier veel kantoren en gewoon een laagdrempelige zaak waar je een goed broodje haalt of even snel kunt lunchen, die zijn hier minder. Ik wil echt een wat ruigere zaak opzetten. Ik haal mijn inspiratie uit steden als Madrid, Londen, New York en Berlijn. Mooie zaken waar je even een broodje eet en een biertje drinkt. Dat ontbreekt nog echt in Rotterdam.'
Waar?
Scheepstimmermanslaan. Hetzelfde straatje waar ook La Pizza zit. Dit voorjaar heeft de gemeente de Scheepstimmermanslaan volledig opgeknapt. Vanaf 12 uur is deze straat nu autovrij. En verschillende zaken hebben al een leuk terras. De oude straat die ooit bekend stond vanwege de animeerbarren is nu echt een leuk horecagebied aan het worden.
Die naam?

Vroeger had je het over Rotjeknor of 010, maar nu is Roffa de aanduiding voor Rotterdam. Munnik hoefde dan ook niet lang na te denken over de naam. 'Roffa Streetfood. We zijn eigenlijk een foodtruck, maar dan zonder wielen.' Heel groot is het niet bij Roffa. 'Wel knus.' Roffa is overigens niet zo maar een term. Het is de bedoeling echt vooral met Rotterdamse en of streekproducten te werken. Het vlees komt bijvoorbeeld uit Maasland ('rechtstreeks, mijn vader is slager') en de aardappels uit de Hoeksche Waard.
Leuk?
Gewoon een stoere zaak waar echt je echt Rotterdamse streetfood haalt? Ja, dat is zeker leuk. En die inrichting heeft ook echt iets Rotterdams. Oude eiken wagonplanken worden gebruikt voor de bar en inrichting. Veel hangplekken, en in de zomer een lekker terras. We zien hier het kantoorvolk wel in grote drommen naar toe gaan. En ’s avond is het een heerlijk startpunt van een mooie avond of juist het eindpunt van een lekkere borrel.
Eten?
Enkele gerechten worden pulled pork, brisket, chicken karaag , maar zeker ook enkele vegetarische en visgerechten. 'Ik wil een kleine kaart met wisselende gerechten. Maar de nadruk ligt op vlees. Dat vind ik ook een mooie combinatie: bier en vlees. We hebben uiteraard ook een paar goede wijnen per glas. En een wat luxere borrelhap.'
Wanneer?
De verbouwing duurt nog wel een dikke maand. Roffa Streetfood denkt daarom zo rond 1 november open te gaan.