Slagerszoon opent Roffa Streetfood in Veerhavenkwartier

Streetfood is all over the place. Ook in het Veerhavenkwartier. Daar opent Roffa Streetfood & Bar. Koud bier, vlees van de gril en broodjes.

24 Sep 2015 René Quist

blogger René is journalist, pr-adviseur en mensen-mens. Maar bovenal is hij Rotterdammer met grote voorliefde voor eten en drinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Roffa Streetfood & Bar

Scheepstimmermanslaan 31B, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: AmerikaansNederlands Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Slagerszoon opent Roffa Streetfood in Veerhavenkwartier

Het houdt maar niet op. Streetfood is all over the place. Vanaf november ook in het Veerhavenkwartier. Daar opent Roffa Streetfood & Bar. Koud bier, vlees van de gril, pulled pork en een goede borrelhap. En alles met producten uit Rotterdam en de regio.

Wat?
Roffa Streetfood is een nieuwe foodbar in het Veerhavenkwartier waar je een broodje met zacht gegaard vlees eet of na het werk even een lekker Rotterdams biertje drinkt. Maar je kunt er ook terecht voor lunch, diner of take-away. En uiteraard met lekkere muziek uit de speakers. 'Een foodtruck maar dan zonder wielen.' Nu nog volop in de steigers, maar straks een ultra stoere streetfoodbar.

Wie?
Hilbert Munnik uit Rotterdam. Zoon van een slager uit Bolnes. Speciaal teruggekomen vanuit Amsterdam om in zijn eigen stad Rotterdam 'iets gaafs te doen' in de horeca. Als kok begonnen, in de scheepvaart terechtgekomen en nu eindelijk zijn hart gevolgd.

Waarom?
'In het Veerhavenkwartier is echt een gat gevallen sinds Schmidt weg is. Er zitten hier veel kantoren en gewoon een laagdrempelige zaak waar je een goed broodje haalt of even snel kunt lunchen, die zijn hier minder. Ik wil echt een wat ruigere zaak opzetten. Ik haal mijn inspiratie uit steden als Madrid, Londen, New York en Berlijn. Mooie zaken waar je even een broodje eet en een biertje drinkt. Dat ontbreekt nog echt in Rotterdam.'

Waar?
Scheepstimmermanslaan. Hetzelfde straatje waar ook La Pizza zit. Dit voorjaar heeft de gemeente de Scheepstimmermanslaan volledig opgeknapt. Vanaf 12 uur is deze straat nu autovrij. En verschillende zaken hebben al een leuk terras. De oude straat die ooit bekend stond vanwege de animeerbarren is nu echt een leuk horecagebied aan het worden.

Die naam?

Roffa-Streetfood-interieur

Vroeger had je het over Rotjeknor of 010, maar nu is Roffa de aanduiding voor Rotterdam. Munnik hoefde dan ook niet lang na te denken over de naam. 'Roffa Streetfood. We zijn eigenlijk een foodtruck, maar dan zonder wielen.' Heel groot is het niet bij Roffa. 'Wel knus.' Roffa is overigens niet zo maar een term. Het is de bedoeling echt vooral met Rotterdamse en of streekproducten te werken. Het vlees komt bijvoorbeeld uit Maasland ('rechtstreeks, mijn vader is slager') en de aardappels uit de Hoeksche Waard.

Leuk?
Gewoon een stoere zaak waar echt je echt Rotterdamse streetfood haalt? Ja, dat is zeker leuk. En die inrichting heeft ook echt iets Rotterdams. Oude eiken wagonplanken worden gebruikt voor de bar en inrichting. Veel hangplekken, en in de zomer een lekker terras. We zien hier het kantoorvolk wel in grote drommen naar toe gaan. En ’s avond is het een heerlijk startpunt van een mooie avond of juist het eindpunt van een lekkere borrel.

Eten?
Enkele gerechten worden pulled pork, brisket, chicken karaag , maar zeker ook enkele vegetarische en visgerechten. 'Ik wil een kleine kaart met wisselende gerechten. Maar de nadruk ligt op vlees. Dat vind ik ook een mooie combinatie: bier en vlees. We hebben uiteraard ook een paar goede wijnen per glas. En een wat luxere borrelhap.'

Wanneer?
De verbouwing duurt nog wel een dikke maand. Roffa Streetfood denkt daarom zo rond 1 november open te gaan.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Jan Smit 25 Sep 2015, 13:47

Een geweldig welkom toegewenst . We hadden het al gehoord via schoonmoeder Bettan. Een golfvriendin van Liesbeth. De omschrijving geeft ons een goeden indruk van de beoogde keuken en drankvoorziening. Een aanwinst denken wij. Dus een bezoek zeker waard. Dat zullen we dan ook zeker doen.Veel succes toegewenst . Liesbeth- en Jan Smit.

John 2 Okt 2015, 2:06

Roffa... Waar staat dat voor? Is dat Bassie en Adriaantaal?

Lees ook deze verhalen
Thuiskomen bij Gamasot: Koreaanse gerechten in hartje Rotterdam

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.