Met Thoms krijgt de Meent nog meer cachet

Met Thoms Restaurant & Underground Bar voegt horecaondernemer Arthur van Zanten weer volop levendigheid toe aan de Meent. Begin december open!

29 Okt 2015 René Quist

blogger René is journalist, pr-adviseur en mensen-mens. Maar bovenal is hij Rotterdammer met grote voorliefde voor eten en drinken.

  • 29 Okt 2015

Met Thoms krijgt de Meent nog meer cachet

Het Timmerhuis aan de Meent nadert zijn voltooiing. In de plint van het gebouw komt uiteraard ook horeca: Thoms Restaurant & Underground Bar. Horecaondernemer Arthur van Zanten voegt met Thoms weer volop levendigheid aan dit deel van de Meent toe.

Wat?

Thoms Restaurant & Underground Bar komt in het Timmerhuis aan de Meent tegenover wijnbar 1nul8. Het wordt een bar waar veel Rotterdamse producten worden geserveerd. Het krijgt uiteraard een eigen biertje van Brouwerij Noordt en tal van andere bieren op de tap.

Wie?

Arthur-van-Zanten-bij-Thoms-op-de-meent

Arthur van Zanten was ooit uitbater van café Toen dat ongeveer op dezelfde plek zat als nu Thoms Underground bar zit. Van Zanten is uiteraard bekend van het gelijknamige café even verderop op de Meent. Als Thoms net zo succesvol wordt als Van Zanten, dan is Thoms een nieuwe hotspot.

Waarom?

In het Timmerhuis komt ook het nieuwe Museum Rotterdam. De gemeente zocht een ondernemer die de horeca voor het museum voor z’n rekening kon nemen. En Van Zanten had nog een soort van eerste recht door Café Toen om in de plint van het gebouw horeca te exploiteren. Eén + één maakt twee zullen we maar zeggen.

Die naam

Thoms-logo

Als je Arthur van Zanten beticht van het hebben van weinig fantasie qua namen, zal hij hard gaan lachen. Ook zal hij ontkennen dat hij zijn zoon als inspiratie gebruikt heeft voor deze nieuwe bar. Maar ja, wij weten wel beter want hoe heet zijn zoon ook al weer? Precies Thom… En hoe heet zijn bekendste café.. We rest our case.

Waar?

Ja, op de Meent dus, tegenover wijnbar 108 en achter het oude Postkantoor. Uiteraard krijgt THOMS ook een lekker terras en laat die kant van de Meent nou volop zon hebben…

Leuk?

Wij komen graag bij Van Zanten, wij komen graag op de Meent, we houden van zon en we houden van stoere zaken. THOMS wordt echt een andere zaak dan Van Zanten. In tegenstelling tot een eetcafe waar je bij je borrel ook kan eten wordt THOMS een restaurant waar je ook kan borrelen met focus op kwaliteit, service en verrassende elementen.  Zo komt er ook kunst aan de muur. En de eerste blik op de artist impressions zijn veel belovend. We zijn benieuwd!

Eten?

mibrasa-houtskooloven-thoms

THOMS krijgt de chef van Las Palmas. Dus er staat genoeg ervaring in de keuken. Het is de bedoeling dat er zo Rotterdams mogelijk wordt gekookt. Of anders gezegd: er wordt zoveel mogelijk met Rotterdamse producten gewerkt

Wanneer?

Begin december zou THOMS wel open moeten zijn. Arthur van Zanten is zo verstandig geweest om een bouwbegeleider in te huren – ik zit elke week bij de bouwvergadering maar heb echt een idee waar ze het dan over hebben. Dus wij denken dat THOMS conform planning opengaat.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.