The SUE Store: nog meer genieten van alles van SUE

In The SUE Store krijg je alle lekkernijen van SUE 'Zoet zonder suiker'. 20 januari opende eigenaresse Kim haar eerste eigen winkel.

25 Jan 2016 Maxime Paulis

blogger Maxime is een 18-jarige studente journalistiek uit Tilburg. Als stagiaire bij De Buik gaat ze de komende drie maanden Rotterdam op culinair gebied ontdekken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

The SUE Store

Karel Doormanstraat 372, Rotterdam Maaltijd: LunchOntbijt Stadsdeel: Centrum Keuken: VeganistischVegetarisch Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

The SUE Store: nog meer genieten van alles van SUE

Eindelijk is het zo ver! Kim Sue Palm, bekend van SUE opende haar eigen zaakje op 20 januari. Naast haar bekende bites, gaat ze op de Karel Doormanstraat ontbijt en lunch serveren. Allemaal vegan, suiker-, lactose- en glutenvrij.

Het begon allemaal tijdens de housewarming van een vriendin, waar Kim haar zelfgemaakte bites meebracht. Heel toevallig waren de eigenaressen van Espresso Dates daar ook aanwezig en die waren zo onder de indruk, dat ze voorstelden de bites van Kim te verkopen in hun eigen zaak. ‘Zo is het balletje gaan rollen,’ glundert Kim. Eerst heeft ze een tijd samengewerkt met Sajoer en Little Indians onder de naam Klup. Nu heeft ze eindelijk haar eigen zaakje.

Klup


‘Dit is het pand van de pop-up zaak Klup waar ik eerst samen met Gaby en Vanessa samenwerkte,’ legt Kim uit. Het zaakje is ruim en lekker licht. Bij binnenkomst zie je links de bar, waar allerlei lekkernijen zoals bananenbrood, de overheerlijke bites en haverrepen liggen. Achterin de zaak staan op grote wandplanken producten die gekocht kunnen worden. ‘Het is altijd een droom geweest om een eigen zaakje te beginnen. Daar kan ik mijn eigen uitstraling naar buiten brengen.’

Nieuw bij SUE


Veel mensen kennen SUE alleen van de populaire bites, maar daar wil Kim verandering in brengen. ‘In mijn nieuwe zaak komt een uitgebreider assortiment. De Oreo is vandaag gelanceerd bijvoorbeeld,’ vertelt ze. Maar er is meer! ‘Er zijn nu meerdere soorten bananenbrood, het ontbijt is uitgebreider en nieuw is de lunch.’ Het ontbijt bestaat uit chia pudding, boekweitwafels, smoothie bowls en kokosyoghurt en de lunch uit courgetti, een ‘spaghetti’ gemaakt van dunne sliertjes courgette,  soep en salades. ‘In het weekend zullen er nog wat specials op het menu verschijnen,’ gaat Kim verder. ‘Verder verkoop ik nog steeds de sapjes van Sajoer en heb ik ook kombucha.’ Dat laatste is volgens de eigenaresse van SUE hét nieuwe drankje van 2016. ‘Kombucha is gemaakt van een soort zwam en heeft een heel sterke smaak. Je moet er van houden.'

Gezond snoepen

In de toekomst hoopt Kim meer zaakjes te openen in Nederland. ‘In het noorden en in het zuiden van het land kun je helaas nog geen bites vinden. Ik wil graag dat het wat meer bekendheid krijgt en dat mensen bewust worden dat snoepen ook gezond kan,’ legt ze uit. ‘Het verbaast mij hoeveel kinderen snoep krijgen. Daar wil ik ook iets mee doen!’ gaat Kim verder. Ze vertelt over haar ouders van wie ze een button kreeg, waar ‘Ik mag niet snoepen’ op stond. ‘Ik kreeg op de tennisbaan heel veel snoep toegestopt en dat wilden mijn ouders niet. Misschien moet ik hier ook zo’n button gaan verkopen!’ lacht ze. De lekkernijen van SUE zijn er om van te genieten zonder er spijt van de hebben.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
In gesprek met Tom Tieleman van Bar Restaurant Tiel in Kralingen

Binnenkort opent Bar Restaurant Tiel in Kralingen. De Buik spreekt met eigenaar Tom Tieleman en licht alvast een tipje van de sluier op van deze nieuwe zaak.

Rotterdam kiest terras-topper van 2025 (en jij beslist mee)

Ondernemen010, het platform van de gemeente Rotterdam voor Rotterdamse ondernemers, en de Buik starten een zoektocht naar het mooiste terras van 2025.

Donny Kim brengt Koreaans streetfood tot leven in Wow Pocha

Donny Kim, van Man Nam opent Wow Pocha in de Doelen: een zinderende mix van Koreaans streetfood, soulfood en cultuurbeleving.