Baek: Het nieuwe baken aan de Blaak

Restaurant Baek in Rotterdam heeft een klassiek doch industrieel karakter en serveert lunch, borrel en diner. Het ligt op de Blaak.

25 Feb 2016 Jet Reijmer

blogger Jet houdt van eten en schrijven, en combineert deze twee dan ook wanneer mogelijk. Zij studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

  • 25 Feb 2016

Baek: Het nieuwe baken aan de Blaak

Joost en Peter leven hun jongensdroom na. Het nieuwe Baek op Blaak is het resultaat. Je kunt hier lunchen, borrelen en dineren.


Wie?

Joost, Peter en Baek. Joost en Peter kennen elkaar van de Hogeschool Rotterdam, waar hun jongensdroom ontstond. Beiden zijn al jaren werkzaam in de horeca. De een in Loos, en de ander in Verhip. Uiteindelijk was het tijd voor een eigen zaak. Baek was geboren. En dat was een hele bevalling. Vier maanden lang hebben de mannen zichzelf omgeschoold tot bouwvakkers. 

‘Toen we hier kwamen was het een bouwval. Het was smerig, het vet droop nog uit het plafond, maar gelukkig konden we daar doorheen kijken.' Met als resultaat een open klassieke ruimte met veel licht, een mooie vloer, een zelfgemaakte bar en een industriële touch. De puntjes op de i komen van het grote netwerk vrienden waarover Joost en Peter beschikken. Zo komt er een groot doek aan de nu nog lege witte wand  te hangen en worden de bloemen verzorgd door Busje Bloemen. 'Ondanks dat we samen twintig jaar ervaring hebben is alles nieuw voor ons'


Wat?

Bij Baek kun je terecht voor lunch, borrel en diner. De kaart is uitgebreid en bestaat uit kwalitatieve producten. Zo is hun brood bijvoorbeeld van Van Menno en de bitterballen van De Bourgondiër. De koude gerechten zijn te bestellen in sandwich-, salade- en voorgerecht variant. Op deze manier staat het eten in een mum van tijd klaar wat handig is voor de zakenlui die de zaak met zijn ligging rondom de vele kantoren trekt. Joost omschrijf Baek als jong en eigenwijs. Baek onderscheid zichzelf  door de service die ze bieden. Joost vertelt dat het belangrijk is om in te spelen op hoe zijn gasten behandeld willen worden. 'Het klinkt cliché maar de gasten moeten hier weglopen met een glimlach op hun gezicht. Er moet vooral plezier gemaakt worden, en een beetje geld verdienen zou natuurlijk ook fijn zijn, maar ik weet dat de horeca geen goudmijn is.'  

Waar?

Op de Blaak. Baek zit op de hoek waar voorheen La Cubanita zat. Baek beschikt over een groot terras waar de zon volop zal schijnen. Met hun ligging verwachten Joost en Peter doordeweeks veel zakenlui en toeristen. In het weekend zal de zaak gevuld zijn met omwonende en goede vrienden. Voor hen is er alvast een plekje gereserveerd. 


Aan steun van vrienden was er in de afgelopen vier maanden geen gebrek. Joost vertelt dat veel vrienden wilden investeren in Baek. In plaats van een investering hadden de mannen een ander idee. Hun beste vrienden konden voor een jaar een kruk kopen, waar hun eigen naam op staat. Een abonnement op een kruk dus.

Wanneer?

Baek is deze week open gegaan. De mannen ontvingen zaterdag, met de verf nog in het haar, hun eerste gasten. In het weekend van 18 maart vindt de grand opening plaats. Op 19 maart zijn de architecten aan het woord, voor wie Baek hun eerste klus was.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Casa Thai opent een tweede locatie met focus op Thais comfort food

Casa Thai heeft een tweede vestiging geopend op de Eendrachtsweg, met een focus op Thais comfortfood.

Trakteer een stadsgenoot: Warm bakkie voor de stad brengt licht in de donkere dagen

De Buik en Rotterdamse Warme Winter Weken lanceren Warm bakkie voor de stad: doe ook mee en deel de warmte deze decembermaand

Stem nu op jouw Rotterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2025!

Het beste nieuwe restaurant van Rotterdam? Dat bepaal jij! Er kan nu gestemd worden op de Favoriete Nieuwkomer van 2025.