Bij Sandies and Coffee in Station Bergweg eet je de mooist belegde focaccia’s

Sandies and Coffee is een nieuwe sandwich- en koffiebar in Station Bergweg. Wij spraken met de twee ondernemers Sven en Rita over hun nieuwe avontuur.

13 Nov 2024 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Bij Sandies and Coffee in Station Bergweg eet je de mooist belegde focaccia’s

Station Bergweg staat niet stil en Rita en Sven van Mecca Oasis ook niet. Het gevolg is een nieuwe sandwich- en koffiebar, achter in de lange foodhall, waar eerder Le Petitjean zat. Wij spraken met de twee ondernemers over hun nieuwe avontuur.

​Van Mecca naar Sandies

Sven Brokaar en Rita Balrak zijn bekende gezichten voor de Rotterdammer die graag de stad in gaat om lekker te eten (en drinken). Waar Sven uit de hoek van cocktails kwam (kun je Stirr of Elit nog herinneren), kwam Rita juist uit de koffiehoek. Samen runnen ze al vijf jaar Mecca Oasis in het prachtig ontwikkelde hoekpand aan de Noordsingel.

De lat bij Mecca ligt hoog. Alle broodjes op het menu zijn pita's, de smaken zijn altijd uit het westen van Azië (van Libanon tot Pakistan) en alles is huisgemaakt, tot de super populaire babka rolls aan toe.

Dus was het stel al een tijdje aan het kijken of er ergens een wat lossere zaak opgezet kon worden. Bij de opening van Station Bergweg runden ze samen een maand de pop-up locatie voorin het station met alleen pita’s en dat smaakte naar meer. Toen Maurice Petitjean zijn patisserie en viennoisserie verhuisde naar de Nieuwe Binnenweg, grepen ze hun kans en zo werd Sandies and Coffee geboren.

​De sandwiches bij Sandies and Coffee

Sandwiches en koffie dus, met wat zoets en croissants van Harvest Bakery erbij en er zullen ook wel andere dranken, zoals juices en limonades verkocht worden, maar het draait om broodjes en koffie.

Die broodjes beginnen allemaal met focaccia. Dit hartelijke, olijfolierijke, Italiaanse witte knapperige brood wordt gemaakt door de broodfluisteraar van de horeca, Edwin Klaassen. Dus de kwaliteit is gegarandeerd.

Sven en Rita zijn zelf gek van de deli’s uit New York en de broodjes (zeg maar gerust broden), die daar gemaakt worden. Vooral de prachtige dwarsdoorsnede spreekt ze aan. Dus dat gaan we ook bij de sandies van Sandies terugzien. Maar dan wel met mooie Europese producten.

Al is de eerste sandwich dan wel weer heerlijk simpel: eieren, kaas en chilipepers.

​Een dagzaak in een middag- en avondfoodcourt

Station Bergweg heeft binnen een jaar een vaste plek in Rotterdam verworven. Van woensdag tot en met zondag komen mensen, vooral einde middag en in de avond om te borrelen en geweldige burgers, taco’s en pizza’s te eten. Een dagzaak, zoals Sandies and Coffee, past daar minder logisch bij.

Maar dat is juist prima. Sven en Rita kijken ernaar uit om de ochtend en vroege middag te gaan claimen en om juist mee te doen met de rest van de foodcourt als die vol loopt met borrelaars en snackliefhebbers. Dus komt er ook een handige platter met verschillende lekkere broodjes, voor de mensen die niet willen én willen delen.

Doordat Sandies aan de achterkant van het station zit, is er een eigen ingang. Dus zijn ze goed bereikbaar overdag voor (hopelijk vaste) gasten. Daarbij komt er nog een (zoete) zaak naast hen, waardoor ze samen op kunnen trekken en gasten kunnen binnenhalen overdag.

Sandies and Coffee is inmiddels geopend. De kaart is nog klein, maar de broodjes zijn nu al de moeite waard. Daarbij is er dus aardig wat ruimte om uit te breiden en nieuwe dingen te (blijven) lanceren.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.

De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.