Station Bergweg staat niet stil en Rita en Sven van Mecca Oasis ook niet. Het gevolg is een nieuwe sandwich- en koffiebar, achter in de lange foodhall, waar eerder Le Petitjean zat. Wij spraken met de twee ondernemers over hun nieuwe avontuur.
Station Bergweg staat niet stil en Rita en Sven van Mecca Oasis ook niet. Het gevolg is een nieuwe sandwich- en koffiebar, achter in de lange foodhall, waar eerder Le Petitjean zat. Wij spraken met de twee ondernemers over hun nieuwe avontuur.
Sven Brokaar en Rita Balrak zijn bekende gezichten voor de Rotterdammer die graag de stad in gaat om lekker te eten (en drinken). Waar Sven uit de hoek van cocktails kwam (kun je Stirr of Elit nog herinneren), kwam Rita juist uit de koffiehoek. Samen runnen ze al vijf jaar Mecca Oasis in het prachtig ontwikkelde hoekpand aan de Noordsingel.
De lat bij Mecca ligt hoog. Alle broodjes op het menu zijn pita's, de smaken zijn altijd uit het westen van Azië (van Libanon tot Pakistan) en alles is huisgemaakt, tot de super populaire babka rolls aan toe.
Dus was het stel al een tijdje aan het kijken of er ergens een wat lossere zaak opgezet kon worden. Bij de opening van Station Bergweg runden ze samen een maand de pop-up locatie voorin het station met alleen pita’s en dat smaakte naar meer. Toen Maurice Petitjean zijn patisserie en viennoisserie verhuisde naar de Nieuwe Binnenweg, grepen ze hun kans en zo werd Sandies and Coffee geboren.
Sandwiches en koffie dus, met wat zoets en croissants van Harvest Bakery erbij en er zullen ook wel andere dranken, zoals juices en limonades verkocht worden, maar het draait om broodjes en koffie.
Die broodjes beginnen allemaal met focaccia. Dit hartelijke, olijfolierijke, Italiaanse witte knapperige brood wordt gemaakt door de broodfluisteraar van de horeca, Edwin Klaassen. Dus de kwaliteit is gegarandeerd.
Sven en Rita zijn zelf gek van de deli’s uit New York en de broodjes (zeg maar gerust broden), die daar gemaakt worden. Vooral de prachtige dwarsdoorsnede spreekt ze aan. Dus dat gaan we ook bij de sandies van Sandies terugzien. Maar dan wel met mooie Europese producten.
Al is de eerste sandwich dan wel weer heerlijk simpel: eieren, kaas en chilipepers.
Station Bergweg heeft binnen een jaar een vaste plek in Rotterdam verworven. Van woensdag tot en met zondag komen mensen, vooral einde middag en in de avond om te borrelen en geweldige burgers, taco’s en pizza’s te eten. Een dagzaak, zoals Sandies and Coffee, past daar minder logisch bij.
Maar dat is juist prima. Sven en Rita kijken ernaar uit om de ochtend en vroege middag te gaan claimen en om juist mee te doen met de rest van de foodcourt als die vol loopt met borrelaars en snackliefhebbers. Dus komt er ook een handige platter met verschillende lekkere broodjes, voor de mensen die niet willen én willen delen.
Doordat Sandies aan de achterkant van het station zit, is er een eigen ingang. Dus zijn ze goed bereikbaar overdag voor (hopelijk vaste) gasten. Daarbij komt er nog een (zoete) zaak naast hen, waardoor ze samen op kunnen trekken en gasten kunnen binnenhalen overdag.
Sandies and Coffee is inmiddels geopend. De kaart is nog klein, maar de broodjes zijn nu al de moeite waard. Daarbij is er dus aardig wat ruimte om uit te breiden en nieuwe dingen te (blijven) lanceren.
De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.
Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.
De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.
Geniet van de volgende voordelen: