Bij SQ:CultureHub draait het om meer dan eten

Bij de SQ:Culturehub draait het om meer dan alleen eten. Wij spraken met medeoprichter/eigenaar Glenn van Roggen over zijn plannen.

10 Jan 2019 Seán van Zon

blogger Seán voelt zich al vanaf jongs af aan aangetrokken tot Rotterdam. De drang om de stad culinair te ontdekken is nooit ver weg.

Restaurant toevoegen aan favorieten

SQ:CultureHub

Willem Buytewechstraat 144A, Rotterdam Maaltijd: OntbijtBrunchLunchBorrelenDiner Stadsdeel: West Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Bij SQ:CultureHub draait het om meer dan eten

Op 15 januari opent SQ:CultureHub aan de Willem Buytewechstraat. Bij de StatusQuo CultureHub kun je niet alleen een restaurant verwachten, maar ook een galerie, een podium en een winkel. De SQ:CultureHub wordt zeker niet een gewoon restaurant. Daarom spraken wij met medeoprichter/eigenaar Glenn van Roggen (27) over zijn nieuwe Hub.

Kernwaardes


De drijvende krachten achter SQ:CultureHub zijn Glenn en zijn vennoot Ruben Kramer. De kernwaarden die centraal staan bij de CultureHub zijn ‘bewust’, ‘creatief’ en ‘authentiek’. “Wij beschouwen iemand als bewust als hij of zij iemand is die denkt dat wat in de maatschappij gebeurt niet de gehele realiteit is. Een andere kernwaarde is creativiteit, wij zien dat als iemand die creatieve ingevingen heeft dat hij zich dan uit. En met authentiek bedoelen wij iemand die zichzelf oprecht uit, zoals hij echt is”, vertelt Glenn over de kernwaardes. Met de Hub wil hij een plek creëren voor mensen die in dat plaatje passen. “Je kan hier leren, werken, goed eten, groeien als persoon zowel op creatief gebied als op persoonlijk gebied en zelfs op financieel gebied”, zegt hij daarover. 

Meer dan een restaurant

Het pand waarin de CultureHub zich bevindt heeft meerdere delen: de winkel, het podium, de galerie en het zitgedeelte. Toch moet het niet apart gezien worden, het moet elkaar versterken. Qua eten kun je elke dag iets anders verwachten, er gaat gewerkt worden met een wisselende kaart. Ze staan bij de CultureHub erg open voor wat er op hun pad komt, Glenn zegt daarover: “De ingrediënten gaan heel erg variëren, er gaan vast en zeker opvallende dingen komen. We hebben nu bijvoorbeeld hibiscus, dat hebben we via-via vanuit Brazilië gekregen, daar gaan we thee van schenken.” Wat wel vast staat is dat het eten gezond gaat zijn, goed moet smaken en niet te duur gaat worden. Zo komen er daghappen voor studenten, maar ook andere gerechten voor mensen die wat meer willen. “We willen sowieso werken met seizoen producten, het liefst lokaal en zo kleine bedrijven steunen”, vertelt Glenn over het eten dat ze gaan serveren, “Mooie producten, eten waar liefde in zit. We doen dit vanuit passie, dit is de droom.”

Op zijn plek


Het pand en de buurt waar de Hub zich bevindt, zit sprak Glenn erg aan. “De vorm van de ruimte trok me, er was veel licht, ook de vibe die hier hing vond ik erg goed. Wat ik zo vet vind aan deze buurt is dat er hier niet zoveel scheiding zit tussen verschillende soorten mensen. Je hebt alle leeftijden, afkomsten en inkomensgroepen. Allemaal verschillende mensen in een buurt, precies hoe we de bezoekers van de CultureHub zien”, legt Glenn daarover uit. In de SQ:CultureHub moet volgens Glenn een huiselijke sfeer hangen. “We willen het heel clean houden, allemaal net iets anders. Het kleurenschema is zwart, wit, houttinten en het groen van planten.” Ook wil hij je uit die dagelijkse sleur halen, dat je als een beter persoon naar buiten komt. “We willen dat wanneer je hier binnenkomt, je niet meer weet waar je was. Dat je door alles wat hier gebeurt, de mensen die hier zijn, de gesprekken die hier worden gevoerd, dat je daardoor dagelijkse problemen en/of sleur vergeet. Dat je binnenkomt en denkt ‘wow’ en als je weer naar buiten gaat denkt ‘oh ja, ik was ergens naar onderweg’”, sluit Glenn af.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.

Uit eten om de hoek: 14 x leuke restaurants in een woonwijk

Uit eten gaan kan ook gewoon om de hoek, in je woonwijk inplaats van in de drukke stad. Ontdek hier 14 leuke restaurants verstopt in een rustige woonwijk.