Obst & Gemüse is een nieuwkomer in Crooswijk. Het huiselijke restaurant van John van Leeuwen serveert uitsluitend biologische en vegetarische gerechten van seizoensproducten, waardoor de kaart altijd wisselt.
Obst & Gemüse is een nieuwkomer in Crooswijk. Het huiselijke restaurant van John van Leeuwen serveert uitsluitend biologische en vegetarische gerechten van seizoensproducten, waardoor de kaart altijd wisselt.
John zijn achtergrond ligt in de macrobiotiek, waar hij leerde hoe je een zo gebalanceerd mogelijk leven kunt leiden volgens de wetten van de natuur. Omdat hij hier veel over eten leerde, besloot hij deze kennis mee de keuken in te nemen. Hij deed ervaring op in de keuken van Spirit, maar hij besloot om tijdelijk de horeca uit te gaan. Toch bleef het aan hem knagen. “Toen ik zag dat het pand [in Crooswijk, red.] leeg stond, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en het pand gekocht”, vertelt John ons.
De kersverse horeca-ondernemer heeft bewust voor de Duitse naam gekozen. In de jaren ‘80 was hij de naam tegengekomen in de Duitse hoofdstad toen de Berlijnse muur net was gevallen. De naam bleef hangen en past perfect bij zijn eigen horecaconcept. De producten die John gebruikt wisselen per seizoen en hij past zijn gerechten hier regelmatig op aan. Het grootste gedeelte van de gerechten zijn groenteschotels en ook zijn er wat vergeten groenten zoals kliswortel op het menu terug te vinden.
In het restaurant kunnen twintig tot vierentwintig mensen plaatsnemen en de zaak is open voor brunch en diner. Over de brunch vertelt John ons: “Bij de brunch kun je zelf een bord pakken en beslissen of je warm of koud wil eten, er is voor ieder wat wils.” In de open keuken kan iedereen zien hoe de gerechten bereid worden en de knusse inrichting draagt bij aan het huiselijke gevoel.
Obst & Gemüse is elke week van woensdag tot en met zaterdag geopend. Vanaf september kun je er ook workshops volgen over onder andere koken zonder vlees of vis.
Wijnbar Côte du Cool gaat voortaan ook open voor lunch en koffie. Verwacht luxe broodjes en salades, met de ontspannen sfeer van Côte die je gewend bent.
Perry de Man heeft samen met elf chefs het kookboek Sama Sama uitgebracht. Het boek bevat recepten, maar ook de verhalen die daarachter zitten.
Ook met een nieuwe chef in de keuken laat NOTK zien hoe zij hun wijn-spijs combinaties als geen ander kunnen neerzetten.
Geniet van de volgende voordelen: