BIRD heeft een tuin deze zomer: Garden of Bird

Deze zomer wordt BIRD nog leuker! De Garden of Bird wordt de nieuwe urban hotspot waar je midden in de stad in een strandstoel een heerlijke cocktail kunt drinken.

9 Jun 2017 Maaike van Leeuwen

blogger Maaike is een student Geschiedenis die ervan houdt om in haar vrije tijd uit eten te gaan of gezellig een borrel te drinken met vrienden.

BIRD heeft een tuin deze zomer: Garden of Bird

Dat er altijd iets interessants gebeurt in de Hofbogen, bewijst BIRD nu weer. De Garden of Bird is namelijk in de maak! Het grasveld voor BIRD wordt omgetoverd tot een heuse stadstuin waar je deze zomer in de omgebouwde zeecontainer een Cuba Libre kunt bestellen en op kunt drinken terwijl je in ontspannen in een strandstoel ligt.

De oprichters van BIRD, Gaby van Kesteren, Nina Hooimeijer, Philip Powel en Raoel Mertodirjo hebben iets nieuws in petto voor de fans van BIRD, namelijk een tuin. De fijne BIRD-vibe wordt hiermee uitgebreid naar het grasveld voor de deur.

De vierde component


Garden of Bird past perfect binnen het concept: “BIRD heeft drie componenten, het podium, het restaurant en de club.” vertelt Philip Powel. Toch miste er nog iets. De Garden of Bird wordt de vierde component, maar tegelijkertijd ‘het eigenzinnige broertje’ van BIRD. “Onze voortuin is één van de mooiste stukjes van Rotterdam. Eén van de weinige stukjes groen in het centrum waarop heel de zon schijnt, met de skyline van Rotterdam en natuurlijk de spoorlijn op de achtergrond.” 

“Hier moesten we dus iets mee doen,” vertelt Nina Hooimeijer. “Al eerder hadden we een plan voor Bird on the Beach, maar de invulling voor het grasveld voor de deur lag meer voor de hand.” Het plan was dus geboren en het ontwerpen kon starten. Dat het gebruik van containers in opkomst is, werd ook gezien door Team Bird. 

“Mooi groen is niet lelijk!”


“Je koopt twee containers en dan ga je helemaal los met lassen, slijptollen, zoek er de juiste mensen bij en klaar.” grapt bouwexpert én mede-eigenaar Gaby van Kesteren. Hij vertelt dat het toch een grotere klus was dan verwacht: “Het kopen van een container is in een havenstad als Rotterdam niet moeilijk, maar deze aanpassen aan onze wensen had meer voeten in de aarde.” De luiken moesten gemaakt worden, de harmonicadeuren en natuurlijk de kleur. “Mooi groen is niet lelijk!” merkte Gaby als eerste op bij het zien van de container. De rest van het team heeft deze gedachte vervolgens overgenomen. 

Modern en zelfvoorzienend


Het containergebouw is volledig zelfvoorzienend en modern. Er zijn toiletten met een eigen riolering, een koelcel voor de bierfusten en natuurlijk een grote bar voorzien van de nodige apparatuur en spoelbakken. Wanneer je de container binnenloopt zie je de grafische kunst van Jacco Bunt, kunstenaar en tevens werknemer van BIRD. De container wordt omringd door hardhouten vloerdelen, wat het gevoel van een veranda geeft. 

Garden of Bird gaat back to basic. De cuba libre’s en mojito’s sieren de cocktailkaart. Vanuit een strandstoel drink je zo’n cocktail vanuit glas. Bijzonder fijn is dat Garden of Bird, terwijl het een tijdelijke exploitatievergunning heeft, een gedestilleerd vergunning heeft. Er komt een kruidentuin, waar je je eigen kruiden kunt plukken om je cocktail een beetje op te pimpen. Qua eten zit je in de tuin ook prima: neem een BIRD-pizza of je bestelt iets te eten van één van de andere zaken in de Hofbogen. Ook komt er een instagramwaardige poort, wat symbolisch aan zal geven of tuin open of gesloten is (de tuin is namelijk niet omringd door een hek). Het havenstadkarakter is ook terug te zien in de vlaggenmast, wat eigenlijk een mast van een zeilschip was. Hieraan komt een heuse BIRD-vlag te hangen, ontworpen door StudioSpass.

Vanaf 1 juli is de Garden of Bird officieel geopend, maar tot die tijd kun je gerust alvast een kijkje gaan nemen bij deze allernieuwste urban hotspot.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen

Wereldhavendagen 2025: ontdek wat er te doen is én waar je wilt eten

Van 5 tot en met 7 september 2025 viert Rotterdam de 48ste editie van de Wereldhavendagen. Lees hier wat er te beleven valt en waar je wilt eten.

De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.