Tropische taferelen bij The Garden of BIRD

The Garden of Bird is een uitnodigende stadsoase waar je gedurende de zomermaanden niet alleen heerlijk kan eten, maar ook lekker kan dansen.

24 Mei 2019 Gisela Clarke

blogger Op een terras met een glas wijn en een hapje is Gisela ultiem in haar element. Ze combineert graag haar passies voor eten, drinken en schrijven.

Tropische taferelen bij The Garden of BIRD

De deur uit zonder jas, een cocktail in de zon, blijven zitten voor het avondeten en ’s nachts nog even dansen in de open lucht. Dit klinkt als een scène uit een film of tropische zonvakantie maar het kan ook gewoon hier, in Rotterdam. De Garden of BIRD heeft haar deuren geopend voor het zomerseizoen en tot en met september is hier meer dan genoeg te doen. Wij luidden er op vrijdagavond het weekend in en konden na het eten de BIRDbeats Silent Disco natuurlijk niet weerstaan. 

Italiaanse sferen 

Helaas heb je niet alles in de hand. En omdat de weersomstandigheden niet optimaal zijn, en we het risico op wegwaaiende pizza’s willen beperken, besluiten we voor het eten nog even binnen te gaan zitten. Dit blijkt een goede keus want bij binnenkomst is het eerste wat je ziet, en ruikt, de indrukwekkende houtskool pizzaoven waar in rap tempo pizza’s in en uit gaan. Dit in combinatie met het knusse restaurant met mooie, gewelfde plafonds maakt dat we ons meteen een klein beetje in Italië wanen. We kiezen een tafel naast de wijnkoelkast, bij nader inzien praktisch gezien niet de meest handige plek, maar aan de andere kant, hoe dichter bij de wijn hoe beter. Daarbij zitten we vlakbij het raam met uitzicht op de tuin waardoor we tijdens het eten perfect in de gaten kunnen houden wanneer het tijd wordt om te dansen.  

Freestyle wereldmenu 


Martin Voeten, de nieuwe chef van BIRD, heeft trouwens veel meer in zijn mars dan alleen pizza en pasta. Zijn doel is om uiteindelijk een grootstedelijk freestyle wereldmenu te serveren waarin invloeden van over de hele wereld naadloos in elkaar overgaan. De Aziatisch en Arabisch georiënteerde voor- en hoofdgerechten die we op de kaart zien staan bieden alvast een voorproefje van deze veelbelovende ambitie, maar wij houden het voor nu bij pizza, en wel de Tartufata met Parmaham, mascarpone en truffel en de Powel (vernoemd naar artistiek directeur Philip Powel) met geitenkaas, pancetta en courgette. Niet veel later komen de pizza’s op tafel, omdat we ze gaan delen krijgen we ieder een bord met twee halve pizza’s. De romige Tartufata gaat, zoals verwacht, perfect samen met de wat frissere smaken van de Powel, de volle chardonnay die we erbij drinken maakt het geheel af. De pizza’s zijn snel op, en dat is maar goed ook, want als we na het eten naar buiten kijken zien we tot onze verbazing dat de eerder vrij lege tuin zich binnen no-time heeft gevuld met lichtgevende, gekleurde koptelefoons. Tijd dus om de straat over te steken.  

Stadsoase 


De opvallende felgroene containers van de Garden of BIRD vormen in combinatie met de houten vlonders, lichtjes en picknicktafels een uitnodigende stadsoase. Bij aankomst staat de dansvloer al behoorlijk vol met feestende mensen die overduidelijk niet allemaal dezelfde muziek horen. Vanuit de containers laten de dj’s en mc’s zich van hun beste kant zien, en we zijn nieuwsgierig naar wat ze ten gehore brengen dus halen we snel onze koptelefoons op en storten ons in het feestgedruis. De mix van old-school hip-hop en nineties R&B is misschien net iets commerciëler dan we normaal van BIRD gewend zijn, maar daardoor niet minder dansbaar, en we vergeten al snel dat we het eerder op de avond nog een beetje frisjes vonden. Hoe donkerder het wordt, hoe mooier de lampjes en koptelefoons afsteken tegen de omgeving. Er raast zelfs af en toe een trein voorbij en we zijn het erover eens, de Garden of BIRD is een unieke plek. Een keer per maand kan je hier Silent Disco-dansen bij BIRDbeats, maar de andere avonden (salsa meets jazz, foodyard en acoustic Sunday) beloven minstens net zoveel goeds. Laat die zomer maar komen!

De data van de events vind je in onze agenda. Voor kaarten voor de volgende Silent Disco klik je hier

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
BIRD heeft een tuin deze zomer: Garden of Bird

Deze zomer wordt BIRD nog leuker! De Garden of Bird wordt de nieuwe urban hotspot waar je midden in de stad in een strandstoel een heerlijke cocktail kunt drinken.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen