Black Smoke en televisieprogramma 'Open Vuur' organiseren deze zomer samen de 'Open Vuur Lunch'. Barbecuekoning Jord Althuizen en 'Master of Pasta' Sarah Puozzo, tevens chef op Vlaams kookkanaal njam!, bundelen hun krachten om in juli en augustus op zaterdag een vlammende lunch te bereiden.
Koken op open vuur
Samen met andere njam!-koks en Bourgondiërs Dominique Persoone en Tom Degroote delen Jord en Sarah één grote passie, namelijk barbecueën. Ter promotie van hun programma op het kookkanaal en als eerbetoon aan het koken op open vuur hebben zij een 3-gangen menu samengesteld wat je tot en met 27 augustus iedere zaterdagmiddag kunt bestellen in het barbecuerestaurant bij de Van Nelle Fabriek. Het menu is alleen te bestellen per tafel, dus verzamel een grote groep vleesliefhebbers en maak snel een reservering.
Het menu

Foto - Stephanie Bex: De porchetta, het Italiaanse buikspek, van Jord moet je beslist eens geproefd hebben
Het menu bestaat uit een voorgerecht van een taco met Barbacao rund en een geroosterde bruschetta met Italiaans buikspek van tweetal Dominique en Jord. Aansluitend verzorgen Tom en Sarah het hoofdgerecht: bistecca & drunk tomatoes. Het gerecht bestaat uit een 8 weken gerijpte entrecote met in wodka gemarineerde en op vuur geroosterde tomatensalade. Al het vlees wat bij het menu geserveerd wordt, wordt uiteraard bereid op de BBQ. Na al dat vleesgeweld sluit je de maaltijd af met een Bananarama Hardshake, de milkshake voor vuurfreaks.
Loopt het water jou al in de mond? Reserveer dan snel via de website van Black Smoke zodat je verzekerd bent van een plekje!