Burgerminnend Rotterdam kan terecht bij NIKO’s resto

Op 20 oktober opent onder leiding van chef Kick Vogel het eenvoudige maar verfijnde NIKO’s resto; een burgerrestaurant in bioscoop KINO.

20 Okt 2022 Laurie Haanschoten

blogger Laurie is een echte Bourgondiër en studeert journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Vooral wanneer er buiten de deur wordt gegeten is ze op haar best.

Restaurant toevoegen aan favorieten

NIKO's resto

Gouvernestraat 129-133, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: West Keuken: AmerikaansInternationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Burgerminnend Rotterdam kan terecht bij NIKO’s resto

Na een gedwongen sluiting van het restaurant als gevolg van COVID-19 kunnen we eindelijk weer: eten voor of na de film in KINO Rotterdam. Na hun eerdere fine dining avonturen schittert de keuken opnieuw. Op 20 oktober opent onder leiding van chef Kick Vogel het eenvoudige maar verfijnde NIKO’s resto: een 'laid back, but on point' burgerconcept.

Een gevoel van thuiskomen 


Foto - Nora Solisa: Chef Kick Vogel en zijn team maken veel van de toppings van de burger zelf 

Bij binnenkomst worden we hartelijk verwelkomd door de medewerkers van KINO en kiezen we een tafeltje uit achterin de foyer. Wanneer je aanschuift in het restaurantgedeelte kun je niet anders dan je verzuchten over de fijne ambiance. Het licht is gedempt en aan de tafeltjes met kaarslicht is de sfeer warm. Je kunt direct de open keuken van KINO inkijken en door de aanblik van gezellige bedrijvigheid voelt dit voor de doorgewinterde KINO-bezoeker toch een beetje als thuiskomen. De drankenkaart is veelomvattend met verschillende soorten speciaalbier, natuurwijn, cocktails en sake, genoeg keus voor een verfrissend aperitief. Alles is overigens gemakkelijk te bestellen via de QR-code die zich op de menukaart bevindt. De warme stemming en vriendelijke toelichting zorgt ervoor dat dit niets afdoet aan de restaurantbeleving. 

Tijd en aandacht voor de ingrediënten 


Foto - Nora Solisa: Voor de burger kan men kiezen uit een burger met rundvlees, kip of zelfs een vegan versie met een burger van Beyond Meat

Op de kaart staan vijf burgers. De keuze loopt uiteen van een klassieke smashburger - ook als pittige variant te bestellen -,  tot een Korean of Tennessee fried chicken burger, tot twee vegan versies. De tijd en aandacht die wordt besteed aan de ingrediënten gebruikt voor de burgers is iets wat de keuken onderscheidt. Zo worden de pickles en jalapeños door de keuken zelf ingelegd en fermenteren ze de kimchi en de hotsauce, bestaande uit mango, habanero en aji amerillo (Peruaanse peper), zelf. De bacon is afkomstig van slagerij Ooteman en wordt een week gecureerd en daarna gedroogd. Hierna volgt een acht uur durend rookproces van de bacon op NIKO’s eigen palletsmoker. Buiten de burgers om is er keuze uit verschillende bijgerechten wat voor evenwicht en veelzijdigheid zorgt. "Onze bijgerechten zijn van dusdanige kwaliteit en grootte dat als je niet van burgers houdt, een paar sides ook een mooie maaltijd maken. Het is niet je standaard coleslaw en een patatje", licht Kick toe. 

Het is niet je standaard coleslaw en een patatje.Kick Vogel

Kennis en passie  

We kiezen voor de El Muy Fuego double smash burger en de vegan versie hiervan. Erbij de charred romaine met blauwe kaas, ranch dressing en ansjovis, en de spicy cauliflower tempura. Een Tsjechische witte natuurwijn van TuurlijkWijnen zet voordat we de burgers verorberen alvast de toon. Zowel de vlees als de vegan versie stellen niet teleur. Alleen al het briochebrood van Das Brot wat speciaal voor de smashburgers is ontwikkeld, is van hoge kwaliteit. We proeven de ervaring, kennis en passie van Kick (die jarenlang bij Hamburg heeft gewerkt) in de volle en pittige smaak van de pickles, de huisgemaakte sauzen de zelf gerookte bacon. De romaine sla is door de zachte blauwe kaas en de zes maanden lang gerijpte ansjovis een welgevormde en gebalanceerde toevoeging aan de burgers. Ook de bloemkool tempura valt goed in de smaak. 

Publieksliefhebbers en een buitenbeentje 


Foto - Nora Solisa: Op de dessertkaart staan wat classics, maar ook een donut met kippenlever voor wie meer van hartige desserts houdt 

Kom ruim op tijd voor de film, zodat er nog ruimte is om de huisgemaakte desserts van in-house patissier Laura te proeven. De dessertkaart betreft echte publieksliefhebbers zoals cheesecake met cranberry compote en een brownie met vanille-ijs. Ook een 'buitenbeentje' op de kaart: de donut met kippenlever. Een goede en originele keus voor de hartige dessert-enthousiasteling. We kiezen echter voor een afsluitende cocktail en terwijl we aan onze espresso martini nippen, laten we ons vertellen dat KINO bezig is met twee nieuwe filmzalen. Binnenkort dus des te meer reden om KINO te bezoeken en voor of na de film neer te strijken in NIKO’s Resto, want een bezoek aan NIKO’s voelt in elk opzicht als een avondje uit. Het menu onderscheidt zich door de huisgemaakte ingrediënten van menig burger joint en de drankenkaart kent naast uiteenlopende wijnen en bieren ook ruimte voor cocktails. Dat maakt NIKO's resto de aangewezen plek voor de burger- en filmliefhebber. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Van tap tot tafel: de culinaire verrassing van Kaapse Maria

Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.

Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Bij Botanero komt het beste van Rotterdam en Mexico samen. De Paloma steelt daar de show, maar de menukaart staat er harmonieus naast.