Burgers en champagne bij DIEGO'S

Diego Buik introduceert in restaurant Diego’s Burgers een nieuw concept: de High Slider. Een tegenhanger van de high tea met drie burgers en champagne.

13 Mei 2022 Eva Ruighaver

blogger Eva is student Communicatie en Media aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze heeft een grote passie voor ontdekken en creativiteit, en schrijft dan ook graag in kleuren en geuren over de meest inspirerende plekjes van Rotterdam.

Burgers en champagne bij DIEGO'S

Chef Diego Buik had al een prijs op zak voor beste burger van Rotterdam en de titel van ‘duurste burger ter wereld’ op zijn naam. Nu introduceert hij in zijn restaurant Diego’s Burgers een nieuw concept: de High Slider. Dit is een stoere tegenhanger van de high tea, met in plaats van zoetigheden en thee verschillende sliders - kleine hamburgers van zo’n vijf centimeter in doorsnee - en een glaasje champagne. De sliders worden geserveerd op een etagere zoals gebruikelijk bij een high tea, maar de verrassende smaakcombinaties zijn alles behalve gebruikelijk.

​De drie burgers 


Omdat Chef Diego het concept van de high-tea een beetje suf vond - “een uitje om met je schoonouders te ondernemen” - besloot hij een nieuwe, verrassende versie van de high tea te creëren. Het concept van de kleine hamburgers, overgewaaid uit de Verenigde Staten, leent zich ideaal voor een burgerproeverij. Bij de High Slider horen drie burgers: een burger van dry-aged rundvlees dat dertig dagen heeft gerijpt, een kipburger en een veganistische burger van Beyond Meat. De burger van rundvlees is belegd met cheddar, bacon en Diego's signature burgersaus en de vegaburger is belegd met huisgemaakte kimchi en spicy mayonaise. Beide burgers zijn erg sappig en goed in balans. De kipburger is erg knapperig en belegd met truffel, honing, geitenkaas en koolsalade, dit laatste een onverwachte keuze door de knapperige kool die als frisse toevoeging het geheel afmaakt.

​De champagne 


De champagne die bij de High Slider hoort is de brut champagne van wijnhuis Perrier-Jouët. De champagne is erg fris en zacht, niet te overheersend bij de burgers. De champagne wordt geschonken in bolvormige glazen die allemaal met de hand beschilderd zijn met een bloempatroon. De vorm van deze glazen dient ervoor om de aroma’s van de champagne naar voren te laten komen, en de mooi beschilderde glazen zijn ook zeker een toevoeging aan de ervaring van de High Slider. Proost!

Vanaf 18 mei kun je bij Diego’s genieten van de burgers en champagne-combo. Ook hebben ze dan een nieuwe kaart, met meer vernieuwende burgers, waaronder een exclusieve burger van wagyu-vlees waarvan ze er maar tien per avond serveren.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Smaak van... Diego Buik

In de rubriek 'De Smaak van' wordt de smaak van een Rotterdamse chef geportretteerd: deze week Diego Buik van HUGH Rotterdam.

Diego Buik maakt droom waar en opent zijn eerste zaak

Diego Buik opent zijn eerste zaak in Rotterdam. Hij maakte de duurste hamburger ter wereld en heeft een plek in het Guinness Book of Records.

Bar Benthuis in Noord weer open na verbouwing

Na de verplichte funderingswerkzaamheden mocht Bar Benthuis begin september de deuren weer openen. Oud en vertrouwd, maar dan net iets beter.