Burgers happen bij Diego's

Ben je toe aan een lekkere hamburger en ben je in Rotterdam? Ga dan een stukje hangen op de Kop van Zuid en loop binnen bij Diego's.

16 Apr 2019 Tim Beumers

blogger Tim is een gepensioneerd muzikant met een voorliefde voor lekker eten. Zijn vrienden noemden hem vroeger al de buik van Spijkenisse. Tim is columnist, consultant, vader en liefhebber van lange stukken rijden. Zijn schrijfstijl is direct maar eerlijk en als het aan hem lag, zou iedereen goed eten.

  • 16 Apr 2019

Burgers happen bij Diego's

Ooit maakte hij de duurste hamburger van de wereld. Misschien was het de duurste hamburger van Rotterdam, maar Rotterdam is de wereld, dus ik ga het niet fact-checken. Maar ooit is lang geleden en het was hoog tijd voor Diego Buik om een nieuw hoofdstuk te schrijven. Ik denk dat hij veel dingen had kunnen doen met zijn culinaire talenten, maar hij wilde een hamburgerrestaurant, dus dat is wat er uiteindelijk gebeurde. Enkele maanden geleden opende hij Diego's onder het nieuwe Luxor.

Het interieur


Net buiten de stad maar aan de rand van de prachtige Kop van Zuid, met zicht op de drukke weg die de binnenstad met Zuid verbindt, zit ik op een stoeltje naar buiten te kijken. De muziek kabbelt aangenaam op de achtergrond en de mooi beschilderde muren geven mij wat om naar te kijken wanneer het buiten rustig is. De sfeer doet denken aan een American Diner, maar dan in 2019 en niet door een Amerikaan ontworpen. Dus eigenlijk geen American Diner, maar de ziel ervan en dan niet zo overdreven.

Bij Diego's kan je gewoon ff lekker een hamburger komen eten of afhalen of meenemen en onderweg al opeten. Het is geen restaurant om uren te zitten, maar dat is ook nergens voor nodig, we hebben het over hamburgers en patat. Terwijl Diego me uitlegt dat de mensen zijn schatje steeds beter kunnen vinden en we nog even over burgers babbelen, staat de chef de broodjes in de keuken te bakken en grillen. Uiteindelijk komt er een grote zak op tafel met al ons eten erin.  

Bugles kaassaus 


Dat vind ik leuk, een grote papieren zak om open te scheuren en te kijken wat er voor verrassingen uitkomen. Een soort McDrive maar dan met goede burgers en geen gezeik omdat ze je saus vergeten zijn. En wat voor saus, er zit gesmolten Bugles kaassaus bij, het lijkt op Danish Chef (die tube die je speciaal bij je Bugles koopt) en dat giet je over je patat heen, ik wilde bijna friet zeggen omdat gietfriet leuk klinkt, maar het is patat, don't @ me. 

de black cheeseburger 


Maar we waren hier voor de burgers. Voor mij staan de Bugle burger en de black cheeseburger. Ik begin met een halve Bugle burger, kaassaus er overheen en gaan. Brioche brood, lekker zoet, medium rare burger ertussen en de kaassaus die overal netjes tussendoor glijdt qua smaak. Niet te zwaar, goed in balans, topburger. Dan de black cheeseburger....

Die is zwaarder van smaak. Er zit knoflookmayo op en die is grijs en de kaas is zwart. Super voor op Instagram, maar ik moet er mentaal even aan wennen, eten doe je ook met je ogen en alleen verf heeft die kleur grijs, maar ogen dicht en tanden erin. Dit is overduidelijk een burger met meer hartige, vleesachtige smaken. Ik eet niet vaak knoflook de laatste tijd, maar hier proefde ik het ook niet echt tot een tijdje nadat ik klaar was, er zit knoflook in, breng me water, 5 liter aub. Ook deze burger is prima op smaak en doet alles wat je van een burger mag verwachten.

Wat moet je verwachten als je ook naar Diego's gaat? Hij had ervoor kunnen kiezen om de wildste rare onverwachte smaken te combineren tot burgers, maar hij heeft gekozen voor de gulden middenweg. Goede ingrediënten, degelijke smaken en burgers zoals burgers horen te smaken. Niet te gek, maar gewoon erg lekker. Dat is denk ik ook het slimste, want mensen die een hamburger willen eten, die willen gewoon een hamburger voor in hun gezicht, met patat.....en het liefst in een mooie tent, waar je gezellig ff kan genieten met jezelf of met vrienden. En dat kan, bij Diego's.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Three: no babi pangang allowed

Heerlijk Aziatisch geïnspireerd eten in een sfeervolle omgeving. Ga naar Three.

The Meat Club: niet leden zijn ook welkom

Vlees eten zoals vlees bedoelt is om te eten. Dat doe je bij The Meat Club. Voor de échte carnivoren onder ons.

Portugese tovenarij, liefde en vakmanschap bij de Kip Gallery

Bij De Kip Gallery Hoogstraat hebben ze kip zoals kip bedoelt is. Sappig en vol met smaak. Op echte authentieke wijze bereidt, en zo zien we het graag.