Het iconische Bospaviljoen De Eekhoorn, dat al zestig jaar lang de plek was in het Kralingse Bos, om na een goede wandeling of fietstocht even neer te strijken, krijgt een nieuwe frisse boslucht door de zaak. Remco Witberg, bekend van het populaire Italiaanse buurtrestaurant Osteria Vicini, gaat met De Eekhoorn een nieuw tijdperk in als het kloppend hart van het bos.
Nieuw project van Remco

Zelf kent hij de Eekhoorn eigenlijk niet zo heel goed, moet Remco voorzichtig bekennen. Het was vooral door zijn vrouw dat hij nu de sleutel in handen heeft. “Mijn vrouw zat er een keer met een vriendin na een wandeling door het bos met de hond. Ze vertelde aan die vriendin dat ik aan het zoeken was naar een nieuw plekje om weer te gaan ondernemen”, vertelt hij. Na Osteria Vicini, Pizzabar di Vicini en Excelsior Events, moet Remco namelijk zijn creativiteit kwijt en zocht hij naar een nieuw project, legt hij uit. De vriendin kende de eigenaar en die bleek wel bereid het stokje over te dragen.
Veel mogelijkheden
In tegenstelling tot veel andere horecazaken, was corona volgens Remco booming business bij De Eekhoorn, “want iedereen sloeg aan het wandelen en ging het Kralingse bos in. De Eekhoorn speelde daar slim op in en gooide heel hun manier van werken om om de wandelaars veilig te kunnen bedienen. Daardoor zijn ze enorm gegroeid”, vertelt Remco.
Hoewel dat dus iets heel anders is dan de fijne Italiaan die Vicini nu is, zag Remco toch overeenkomst: “Ik voel vaak redelijk goed aan of iets klopt of niet. Ik reed langs en het voelde als een verlengde van Vicini, de vrijheid die je er hebt, de diversiteit aan publiek”, haalt Remco hardop zijn eerste bezoek terug. “De ziel en gastvrijheid van de Eekhoorn willen we eigenlijk gewoon behouden. Het is echt al 60 jaar een heel fijne plek in het bos, maar ik zie ook veel mogelijkheden”, vertelt Remco met een geheimzinnige twinkeling in zijn ogen.
Huiskamer in het bos

Zo gaat Remco er alles aan doen om het diverse publiek te bedienen. “De corona look and feel moet er nu weer vanaf dus we gaan heel erg inzetten op fijne en goede service. Ook willen we de Eekhoorn wat minder weersafhankelijk maken door het binnen ook heel gezellig te maken, waardoor je, ook als je niet in de buurt van het bos bent of als het regent, toch sneller binnenloopt”, zegt Remco enthousiast.
Ook de menukaart krijgt een flinke make-over: “We houden de vertrouwde burgers en ijsjes, maar voegen ook nieuwe smaken toe. Joggers kunnen voor ze gaan hardlopen met een goed vullende, huisgemaakte vlaflip beginnen of een goede rijstpudding en verse smoothie”, aldus Remco. Ook ziet hij voor zich hoe de buurt hier kan genieten van goede BBQ-gerechten zoals gerookte dorade en gegrilde groente en hoe daarbij kinderen rondrennen en kunnen spelen en studenten op donderdagmiddag een potje kunnen komen jeu de boulen. “Ik zit vol ideeën: een biologische markt, een wekelijkse yogasessie met ontbijt; hier moet gewoon van alles gaan gebeuren en ik denk dat het dan vanzelf een beetje de huiskamer van het bos gaat worden.”
Gas erop

De make-over is al in volle gang. “We doen die tussen de bedrijven door, zodat we zeven dagen in de week open kunnen blijven”, zegt Remco trots. Hij mikt erop om begin mei helemaal klaar te zijn met de make-over en dan de nieuwe zaak feestelijk te kunnen introduceren. “Ik kan nu al zeggen dat het de moeite waard zal zijn. De Eekhoorn wordt een plek waar iedereen zich thuis voelt, of je nu komt voor een snelle hap, een gezellige borrel, of een ontspannen brunch in de natuur."