Een roze wolk van fotogenieke baksels bij The Cakery

The Cakery is sinds oktober 2023 open en trekt veel nieuwsgierige zoetekauwen richting de Karel Doormanstraat. De Buik sprak jonge eigenaresse Nadia over de zaak.

28 Feb 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

The Cakery

Karel Doormanstraat 376, Rotterdam Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Een roze wolk van fotogenieke baksels bij The Cakery

The Cakery is sinds oktober 2023 open en trekt veel nieuwsgierige zoetekauwen richting de Karel Doormanstraat. Nadia (26) begon op jonge leeftijd al met bakken voor vrienden en kennissen, maar al snel wilde heel Rotterdam haar bijzondere creaties proeven. Inmiddels heeft ze haar eigen bakkerij met zoete creaties en vertelt ze aan de Buik haar minstens zo zoete verhaal.

​Overal cacaopoeder

“Ik hoor je niet goed, ik denk dat er cacaopoeder in mijn telefoon zit”, lacht Nadia vrolijk. Na even blazen in de microfoon en wat gerommel komt ze weer aan de lijn. “Het is nu een rustig moment in de bakkerij, dan moeten we de tijd goed gebruiken om onze voorraad baksels weer aan te vullen”, lacht ze.

​Van hobby naar booming business


Haar bakavontuur begon als een hobby. “Mijn oudere zus bakte vroeger ook veel en als klein meisje hielp ik haar mee”, vertelt ze trots. “Na de middelbare school ging ik me nog meer focussen op het bakken. Ik leerde mezelf technieken aan, keek naar kookprogramma’s en deelde mijn creaties met klasgenoten en stagebegeleiders”, gaat ze verder.

Steeds vaker kreeg ze ook bestellingen van bekenden en bakte die dan in de keuken van haar ouders. “Ik keek veel naar Amerikaanse bakfilmpjes en zag daar dripcakes voorbijkomen. Die bestonden hier toen niet, dus ik ging ze maken.” Via sociale media bood ze deze aan en bestellingen bleven maar binnenstromen.

​Klein pandje


Vanuit huis bakken was niet langer meer te doen, en dus zocht haar man een keukenruimte voor haar van waaruit ze de bestellingen maakte. Ook hij raakte met het bakvirus besmet: “Hij is eigenlijk professioneel bokser maar door corona is dat verwaterd en nu stort hij zich hierop. Van de stoere bokswereld, naar roze fluffy cakewereld”, lacht ze.

Maar na een tijdje zei ze de keukenruimte ook weer gedag, om in te wisselen voor The Cakery in het bescheiden pandje aan de Karel Doormanstraat. “Ik merkte dat mensen niet alleen hele taarten wilde afhalen, maar ook losse punten willen genieten.” In The Cakery is plaats voor zes personen binnen en twaalf op het terras, “maar we hopen dat van de zomer iets uit te breiden.”

​Bijzondere smaken


Wat The Cakery echt bijzonder maakt, zijn niet alleen de fotogenieke taarten, maar ook de bijzondere smaakcombinaties die Nadia zelf bedenkt. “Onze specialiteit is de baklavataart, die ik in 2016 bedacht heb na een vakantie in Turkije”, vertelt ze. “En we hebben een heerlijke taart met ruby chocolade en cheesecake.”

Wel komt Nadia’s biculturele achtergrond terug in haar creaties. "Tijdens Ramadan bieden we speciale lekkernijen aan, zoals baklava en Marokkaanse koekjes in cheesecakevorm. Daar wachten mensen dan echt op", zegt Nadia. “Ook bakken we niet met dierlijke gelatine”.

Net een paar maanden open, is één ding duidelijk: Rotterdam weet de bakkunsten van Nadia aardig te waarderen. “Het is de laatste tijd enorm druk. Ik begon in mijn eentje, maar dat lukt al lang niet meer. Ik heb inmiddels 12 mensen in dienst die mij helpen”, vertelt ze trots. 

Wie naar de openingstijden kijkt, is misschien verbaasd over dat ze tot 22:00 open zijn, maar dat is niet voor niets: “We merkten dat veel mensen na het diner langskomen bij ons voor een toetje. Juist ’s avonds laten mensen zich graag tot wat zoets verleiden!”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.

Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Bij Botanero komt het beste van Rotterdam en Mexico samen. De Paloma steelt daar de show, maar de menukaart staat er harmonieus naast.