Giraffe Coffeebar: een wielrenwinkel, koffiebar en academy in één

Op de Hoogstraat zit Giraffe Coffeebar en Bomba Bomba cycling boutique: een koffiebar en fietszaak waar ook nog een academy bij zit

8 Aug 2021 Sophie Blokland

blogger Sophie is student journalistiek aan de Fontys in Tilburg. Ze is dol op eten; zelf gekookt, maar klaagt ook zeker niet wanneer iemand haar wat lekkers voorschotelt. Haar verslaving? Chocola.

Giraffe Coffeebar: een wielrenwinkel, koffiebar en academy in één

Aan de Hoogstraat vlakbij Oostplein zit Giraffe Coffeebar; een zaak waar je de lekkerste koffie én de beste wielrenaccessoires kunt kopen. Daarnaast zit er ook nog een academy bij, waar iedereen kan leren hoe je Giraffe koffie moet zetten.

Giraffe en Bomba Bomba


Maarten van der Jagt en Arno van Eijmeren zijn de eigenaren van de zaak. Maarten gaat samen met Leslie Vreugdenhil en Mark Jordaan over de koffiebar en Arno over de fietszaak Bomba Bomba cycling boutique. “Overal in de grote steden in Europa zie je een koffiebar in combinatie met goede fietswinkels”, vertelt Arno. “Fietsen en koffie passen heel goed bij elkaar. Koffie is de energie die je inneemt voor het fietsen of tijdens je pitstop. Zelf kan ik een echte goede espresso als wielrenner enorm waarderen. Maar de kracht van ons concept is dat je niet per se wielrenner hoeft te zijn. Je kunt hier lekker gaan zitten met je vrienden en genieten van heerlijke koffie.” Bestel de koffie samen met een breakfastbowl en je bent helemaal klaar voor de dag.

Naast de koffie en wielrenaccessoires, kun je er ook terecht om te leren over koffie. Maarten: “Training en kennisoverdracht aan barista’s staan sinds de oprichting van Giraffe centraal. We willen natuurlijk graag dat onze koffie overal goed wordt gezet, daarom hebben we de academy zo’n prominente plaats gegeven. Onder in de zaak vind je een professionele studio met werkstations en espressomachines waar iedereen eindeloos kan leren over onze koffie. Zo maken we met Giraffe en de academy mooie dingen voor veel mensen bereikbaar.”

Koffie van grote hoogte


De naam Giraffe Coffeebar komt niet zomaar ergens vandaan. De hoogte van de Giraffe staat voor de hoge kwaliteit van de koffie, maar ook voor de hoogte waarop de koffieplanten groeien. “Hoe hoger je komt op een berg, hoe koeler het wordt”, legt Maarten uit. “Cafeïne is een afweermiddel dat koffie aanmaakt tegen ziektes en insecten. Maar cafeïne geeft koffie zijn bittere smaak. Op hooggelegen gebieden waar het kouder is, komen minder insecten en ziektes waardoor de koffie dus minder cafeïne hoeft aan te maken. Giraffe koffie kenmerkt zich dus door heel laag in bitters te zijn. Dat maakt ons heel toegankelijk. Ik zie nu ook mensen koffie waarderen die dat nooit deden. Dat is heel leuk om te zien.”

Routes met een thema


De koffiebar en fietszaak organiseert ook vele fietsroutes met thema’s en leuke activiteiten er omheen. Iedereen is er welkom, of je nou net begint met wielrennen of al jaren ervaring hebt. “Wij laten mensen een andere fietswereld zien dan er al is”, vertelt Arno. “Gewoon een route rijden kan iedereen. Wij bieden wat extra’s. Laatst hadden we bijvoorbeeld als thema De Olympische Spelen. Wanneer de wegwedstrijden in Japan van start gingen, fietsten wij ook. De fietsers kregen een zakje met koolhydraten van een van onze partners. Dat poeder deed je in je bidon en stond gelijk aan twee bananen, waardoor je veel energie kreeg voor het fietsen. Aan het einde van de rit bestelden we sushi met zijn allen om het thema erin te houden.”

Er staan nog veel meer routes gepland door Rotterdam, maar ook erbuiten. Zo willen ze ook gaan wielrennen in de champagnestreek in Frankrijk. Of een tour doen langs allerlei zaken waar ze Giraffe koffie serveren. 

Of je nou van wielrennen houdt of niet, iedereen kan terecht bij Giraffe Coffeebar. Fiets mee met de leuke georganiseerde routes of geef koffie die tweede kans en ga langs. En ben je toch echt geen koffie fan, dan hebben ze nog een heel assortiment heerlijke theeën om uit te kiezen.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.

Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!