Grilla Kitchen opent aan de Karel Doormanstraat

Hench Hsu en Josephine Teng zijn hun concept tot leven aan het brengen aan de Karel Doormanstraat. Grilla Kitchen gaat gezonde gerechten serveren.

4 Jul 2021 Jesper Kooistra

blogger Jesper studeert journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, een journalist in spe. Schrijven, lezen en bewust eten is belangrijk voor Jesper

Restaurant toevoegen aan favorieten

G'rilla Kitchen

Karel Doormanstraat 461A, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: InternationaalAziatisch Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Grilla Kitchen opent aan de Karel Doormanstraat

Hench Hsu en Josephine Teng hebben hun gezonde concept Grilla Kitchen in de Karel Doormanstraat recent geopend. Grilla Kitchen staat voor gezonde, voedzame gerechten met bijzondere smaken.

​Ambitie


Hench heeft zelf veel ervaring in de horeca, vroeger hielp hij in het restaurant van zijn ouders. Na zijn studie is hij gaan werken op kantoor, maar al gauw merkte hij dat hij de horeca miste. Zelf vertelt de ondernemer hierover: “Ik snap nu waarom mijn ouders hun hele leven lang zoveel liefde hadden voor het vak. Je kan er ontzettend veel voldoening uithalen en zelf ben ik vooral echt gek op lekker eten.” Grilla Kitchen is begonnen als een pop-up concept in The Poke Box Weena, waar Hench ook eigenaar van is. Het idee voor een definitief restaurant met een eigen plek begon al gauw bij Hench te kriebelen. Vooral toen de ondernemer veel enthousiaste reacties ontving over het eten.

Hench en Josephine hebben voor de Karel Doormanstraat als locatie gekozen vanwege de centrale plek in Rotterdam. “Of je net bij de sportschool bent geweest of een lange kantoordag hebt gehad, iedereen loopt over de Karel Doormanstraat, echt midden in hartje Rotterdam. Perfect voor ons restaurant. We willen zoveel mogelijk mensen in Rotterdam bereiken om onze gezonde en voedzame maaltijden te proberen.”

​Partners in crime


Hench gaat het restaurant samen met zijn vriendin Josephine runnen. Ook zij werkte eerder op kantoor, maar merkt dat de horeca haar veel meer voldoening geeft. Zij vertelt: “Het was een grote stap om van een kantoorleven om te schakelen naar Grilla Kitchen. Wij draaien vaak lange dagen, doordat we alles zelf maken.” De lange dagen geven volgens Josephine vooral voldoening wanneer zij de reacties van de gasten te horen krijgt over het eten. “Onze klanten waren verrast over de manier waarop wij onze ingrediënten marineren en bereiden. Dat geeft mij veel motivatie.”

“Samen met Hench vroeg ik mij telkens af waarom er zo weinig opties zijn voor gezonde voeding met veel bijzondere smaken. Met die gedachte gingen we aan de slag om Grilla Kitchen op te zetten”, vertelt Josephine. Zij houdt zich nu bezig met het bedenken van nieuwe maaltijden en het experimenteren met ingrediënten. Josephine vertel hierover: “We hebben net de burrito op ons menu gezet, maar we zijn nog volop aan het experimenteren met ingrediënten. Voor de rest kan je bij ons langs voor een gezonde maaltijd met verschillende soorten gemarineerde groenten, vlees, vis of vegan opties, kortom je kunt je gerecht helemaal zelf samenstellen.”

​Rotterdam veroveren

De reacties op het eten zijn volgens Hench en Josephine erg goed, er komen mensen vanuit alle delen van het land om het eten te proberen. “Onze ambities hiermee zijn groot, wij willen op korte termijn Rotterdam veroveren met Grilla Kitchen. Het doel is om heel Rotterdam kennis te laten met het concept. Voor de meeste Rotterdammers moet het een routine worden om wekelijks of wellicht zelfs vaker eten bij ons te halen.” Volgens Hench is het niet in woorden te omschrijven hoe gaaf het is dat een idee zich van pop-up heeft ontwikkeld tot een volwaardig restaurant. “Om klanten te mogen serveren die het halve land voor jouw maaltijden afreizen; dat is voor ons echt moeilijk te bevatten. En dat geeft ons alleen maar meer motivatie om het nog beter te doen”, aldus Hench.

Binnentuin 


“Onze zaak is ingericht om onze gasten het gevoel van een binnentuin te geven. Er hangt een chille vibe, wij begroeten je vriendelijk en leggen uit hoe ons concept werkt. Als je vervolgens een hap hebt genomen bijvoorbeeld uit een van onze boxjes, dan gaat er maar één gedachte door je hoofd: smaakexplosie”, sluit Hench af.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Hench Kletkous 14 Jul 2021, 10:23

Wat is nu precies het verhaal van Grilla? Dit oude artikel beschrijft een ander verhaal https://www.debuik.nl/rotterdam/nieuws/poke-box-grilla-kitchen-rotterdam

Lees ook deze verhalen
Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.

Uit eten om de hoek: 14 x leuke restaurants in een woonwijk

Uit eten gaan kan ook gewoon om de hoek, in je woonwijk inplaats van in de drukke stad. Ontdek hier 14 leuke restaurants verstopt in een rustige woonwijk.