Instagramwaardig Japans bij Sushi Shop

Op de Westblaak is een nieuwe hotspot geopend: Sushi Shop, voor verse sushi van hoge kwaliteit.

1 Mei 2017 Rosalinda van Bennekom

blogger Spontane schrijfster in spé. Wordt gelukkig van goed gezelschap, een goed boek of goede serie en goed eten. Kookt graag, maar gaat nóg liever uit eten.

Instagramwaardig Japans bij Sushi Shop

Sinds een paar weken te vinden aan de Westblaak: Sushi Shop. Deze populaire franchiseketen heeft inmiddels meer dan 130 vestigingen over de hele wereld, waaronder in Parijs, Brussel, Barcelona en New York. Rotterdam kreeg de eer om de eerste Nederlandse vestiging te openen. En met succes: in de eerste weken hebben al veel mensen mogen genieten van de lekkerste sushi, sashimi en poké bowls.

Kwaliteit boven kwantiteit

De missie van Sushi Shop is helder: "Sushi Shop is gespecialiseerd in het creëren van sushi, sashimi en andere Japanse specialiteiten. Deze worden vers en met zorg bereid door onze eigen sushikoks. Onze producten garanderen een smaaksensatie". Alle producten zijn vers, iets wat ik direct merkte toen ik de sushi proefde. Aan alles is te merken dat je bij Sushi Shop te maken hebt met kwaliteit. Het restaurant is een kleinschalige, sfeervolle plek waar ik even tot rust kom. Totaal niet te vergelijken met een ‘all you can eat’. Bovendien is het een perfecte plek om lekker te borrelen met een sushi roll erbij. Een keus maken zal overigens niet meevallen, want de kaart is enorm uitgebreid.

Sushi met een ster


Er staat een aantal signature rolls op de kaart, bedacht door sterrenchef Kei Kobayashi. Hij creëerde vier exclusieve recepten in een mix van Japanse invloeden en de Franse gastronomie. Ik mocht een van deze rolls uitproberen, de Gyu Special roll. Deze bestaat uit rundvlees, avocado, wortels, rode paprika, rucola, koriander, bieslook, gebakken uien, piment, mayonaise, sesamolie, teriyakisaus en limoen. Een hele mond vol, maar ik moet zeggen dat deze signature roll de missie eer aan doet: het is écht een smaaksensatie. De groentes binnenin de roll geven 'm een knapperige bite, terwijl het rundvlees bovenop juist erg zacht is. De smaak en textuur vullen elkaar perfect aan.

Klassiek versus avontuurlijk


Bij Sushi Shop komen ook de klassiekers voorbij, in combinaties die ik nooit had kunnen bedenken. Mijn tafelgenoot was erg enthousiast over de sushi waar de klassieke rijst-zalmcombinatie aangevuld werd met een zoetige teriyakisaus en sesamzaadjes. De saus trekt in de zachte zalm, waardoor de vis haast weg lijkt te smelten op je tong. Het lijkt een simpele combinatie, maar... ooooh zo lekker! Een andere aanrader is de Tuna & Truffle roll. Nu hoor ik je denken: sushi en truffel, is dat wel een goede combi? Het ietwat verrassende antwoord op deze vraag is ja. Als je van truffel houdt - en dat doe ik - kun je deze California roll zeker waarderen. Het gevaar met truffel is dat het nog wel eens too much kan zijn. Hier is de hoeveelheid truffel gelukkig precies goed. Zowel mijn tafelgenoot als ik baalden dat we er maar één hadden op ons bord.

Sushi met foie gras


Truffel is niet het enige bijzondere ingrediënt. Zo  is er een combinatie van zalm met granaatappel, of een California roll met gekookte tonijn en groene appel en  in verschillende spring rolls wordt munt gebruikt. Dat is nét even wat frisser dan zeewier en een welkome afwisseling. Wil je iets bijzonders? Ga dan voor de French Touch met foie gras en vijgenjam. Ik durfde het niet aan, maar mijn tafelgenoot  wel en keurde ‘m in elk geval goed. 

Ook voor thuis

Heb je geen zin om je huis uit te gaan? Geen probleem. Je kunt namelijk ook bestellen via de website en Thuisbezorgd.nl. Er zijn verschillende, met zorg samengestelde, boxen verkrijgbaar. Als ik ergens anders sushi bestel, zitten er vrijwel altijd één of twee dingen in de box die ik liever zou vervangen voor iets anders. Bij Sushi Shop is dit niet het geval. Het gevoel van luxe wordt doorgetrokken in de verpakking. De luxe, zwarte dozen zijn stevig en hebben een magnetische sluiting. Daardoor ziet de sushi bij Sushi Shop er écht uit als op het plaatje. Instagramwaardig!


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Sama Sama: Indische en Molukse gerechten zonder opsmuk

Perry de Man heeft samen met elf chefs het kookboek Sama Sama uitgebracht. Het boek bevat recepten, maar ook de verhalen die daarachter zitten.

Nieuwe chef bij NOTK: minder dogma, meer Bourgondisch genieten

Ook met een nieuwe chef in de keuken laat NOTK zien hoe zij hun wijn-spijs combinaties als geen ander kunnen neerzetten.

Van brouwerij tot bruisende hotspot: het Heineken Gebouw in Rotterdam-Noord

Tegenwoordig heeft het Heineken Gebouw in Rotterdam een nieuwe invulling gekregen. De Buik deelt wat er in én rondom het Heineken Gebouw te ontdekken is.