Sinds een paar weken te vinden aan de Westblaak: Sushi Shop. Deze populaire franchiseketen heeft inmiddels meer dan 130 vestigingen over de hele wereld, waaronder in Parijs, Brussel, Barcelona en New York. Rotterdam kreeg de eer om de eerste Nederlandse vestiging te openen. En met succes: in de eerste weken hebben al veel mensen mogen genieten van de lekkerste sushi, sashimi en poké bowls.
Kwaliteit boven kwantiteit
De missie van Sushi Shop is helder: "Sushi Shop is gespecialiseerd in het creëren van sushi, sashimi en andere Japanse specialiteiten. Deze worden vers en met zorg bereid door onze eigen sushikoks. Onze producten garanderen een smaaksensatie". Alle producten zijn vers, iets wat ik direct merkte toen ik de sushi proefde. Aan alles is te merken dat je bij Sushi Shop te maken hebt met kwaliteit. Het restaurant is een kleinschalige, sfeervolle plek waar ik even tot rust kom. Totaal niet te vergelijken met een ‘all you can eat’. Bovendien is het een perfecte plek om lekker te borrelen met een sushi roll erbij. Een keus maken zal overigens niet meevallen, want de kaart is enorm uitgebreid.
Sushi met een ster

Er staat een aantal signature rolls op de kaart, bedacht door sterrenchef Kei Kobayashi. Hij creëerde vier exclusieve recepten in een mix van Japanse invloeden en de Franse gastronomie. Ik mocht een van deze rolls uitproberen, de Gyu Special roll. Deze bestaat uit rundvlees, avocado, wortels, rode paprika, rucola, koriander, bieslook, gebakken uien, piment, mayonaise, sesamolie, teriyakisaus en limoen. Een hele mond vol, maar ik moet zeggen dat deze signature roll de missie eer aan doet: het is écht een smaaksensatie. De groentes binnenin de roll geven 'm een knapperige bite, terwijl het rundvlees bovenop juist erg zacht is. De smaak en textuur vullen elkaar perfect aan.
Klassiek versus avontuurlijk

Bij Sushi Shop komen ook de klassiekers voorbij, in combinaties die ik nooit had kunnen bedenken. Mijn tafelgenoot was erg enthousiast over de sushi waar de klassieke rijst-zalmcombinatie aangevuld werd met een zoetige teriyakisaus en sesamzaadjes. De saus trekt in de zachte zalm, waardoor de vis haast weg lijkt te smelten op je tong. Het lijkt een simpele combinatie, maar... ooooh zo lekker! Een andere aanrader is de Tuna & Truffle roll. Nu hoor ik je denken: sushi en truffel, is dat wel een goede combi? Het ietwat verrassende antwoord op deze vraag is ja. Als je van truffel houdt - en dat doe ik - kun je deze California roll zeker waarderen. Het gevaar met truffel is dat het nog wel eens too much kan zijn. Hier is de hoeveelheid truffel gelukkig precies goed. Zowel mijn tafelgenoot als ik baalden dat we er maar één hadden op ons bord.
Sushi met foie gras

Truffel is niet het enige bijzondere ingrediënt. Zo is er een combinatie van zalm met granaatappel, of een California roll met gekookte tonijn en groene appel en in verschillende spring rolls wordt munt gebruikt. Dat is nét even wat frisser dan zeewier en een welkome afwisseling. Wil je iets bijzonders? Ga dan voor de French Touch met foie gras en vijgenjam. Ik durfde het niet aan, maar mijn tafelgenoot wel en keurde ‘m in elk geval goed.
Ook voor thuis
Heb je geen zin om je huis uit te gaan? Geen probleem. Je kunt namelijk ook bestellen via de website en Thuisbezorgd.nl. Er zijn verschillende, met zorg samengestelde, boxen verkrijgbaar. Als ik ergens anders sushi bestel, zitten er vrijwel altijd één of twee dingen in de box die ik liever zou vervangen voor iets anders. Bij Sushi Shop is dit niet het geval. Het gevoel van luxe wordt doorgetrokken in de verpakking. De luxe, zwarte dozen zijn stevig en hebben een magnetische sluiting. Daardoor ziet de sushi bij Sushi Shop er écht uit als op het plaatje. Instagramwaardig!