Halverwege november opende het Hotel Not Hotel; een artistiek hotel om de hoek bij Centraal Station. Het concept van Bruno Bont en Tijmen Receveur was in Amsterdam een dusdanig succes dat een tweede vestiging in Rotterdam niet kon uitblijven. In de plint van het hotel zit Mexicaanse cocktailbar Jesús Malverde, alles behalve een standaard hotelbar. Wij gingen in gesprek met restaurantmanager Berend Ninaber van Eijben over de plannen voor Jesús.
Experimenteren

Een tikkeltje anders en eigenwijs: dat is waar Jesús Malverde voor staat. Dit zie je terug in het interieur, met de knalrode bar, banken en tafels. Waar een bar in een hotel vaak in dienst staat van de logés, wil Jesús Malverde juist een ontmoetingsplek zijn voor de hele buurt. De cocktailbar heeft dan ook een eigen ingang en in het nieuwe jaar wordt het terras nog verder opgeknapt met planten, zodat je straks met je cocktail door de openstaande schuifdeuren zo de binnentuin in kunt lopen. Het concept is duidelijk maar aan de invulling wordt de komende weken nog wat gesleuteld: “De eerste weken gaan we werken met een experimentele kaart, zowel voor de keuken als voor de bar en daar willen we dan ook feedback op van onze gasten. Zij zijn uiteindelijk degene die hier gaan zitten en hopelijk vaak terugkomen, dus zij moeten het lekker vinden”, aldus Berend.
Exploderen

Jesús is vooral een cocktailbar waar je Mexicaans eten bij kunt bestellen. In de bar gaan ze werken met infusies, zoals jalapeño-tequila of vanille-mescal, waar vervolgens cocktails mee gemaakt worden. Berend: “Rosa, ons barhoofd in Amsterdam, kwam met het idee voor een Margerita met jalapeño en avocado, waardoor de cocktail lekker romig wordt. Die staat in ieder geval op de kaart.” Daarnaast haakt Berend waar mogelijk lokale ondernemers aan, waarvan de Stadshaven Brouwerij er één is, en kijkt hij naar wijnen en bieren die niet wegvallen bij de knallende smaken van het eten. Chef Gioele Ventresca is verantwoordelijk voor het eten, voornamelijk bestaand uit taco's met maistortilla’s van Tortillería Taiyari, de eerste authentieke tortillamaker in Nederland. Op de menukaart komt de Al Pastor, een klassieker met varkensvlees en ananas, maar ook een taco met pulled beef, chicken of jackfruit. Waar mogelijk geven ze er een creatieve twist aan, zoals een salsa van cactus en ze zijn nog bezig met andere gerechtjes, zoals chorizo con queso of zoete aardappel uit de oven. “Dezelfde explosie die je in het interieur ziet, die heb je ook op je bord straks.”
Examineren

Ondanks dat het hotel en de cocktailbar onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, heeft Jesús Malverde wel echt een eigen identiteit. Berend: “Jesús komt tot leven om 17.00 uur. De hoofdzaak is dan wel het hotel, maar we zijn een bar voor Rotterdam en willen juist een soort woonkamer creëren voor de buurt, alsof je bij ons thuis te gast bent.” De komende periode gaan ze vooral veel uitproberen om te zorgen dat het uiteindelijke plaatje past bij hun visie en bij wat de gast wil: “Net als met het hotel willen we er gelijk helemaal voor gaan. De basis is er, maar er is vrijheid om nog te tweaken en als ik mijzelf en het team ken, zal dat ook altijd blijven gebeuren.”
Zolang de aangescherpte coronamaatregelen van kracht zijn, is Jesús Malverde van woensdag t/m vrijdag van 16.00 uur tot 20.00 uur geopend en op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens het openingsweekend van 19 november t/m 21 november kun jij als een van de eerste bezoekers proeven, beleven en jouw ervaring delen.