Juffrouw van Zanten breidt haar imperium uit. Na een succesvolle zaak in Kralingen opent ze haar tweede vestiging in West.
Wat
Juffrouw van Zanten is de stadshuiskamer die bekend staat om haar kindvriendelijkheid, de zalige biologische, lokale gerechten en de duurzaamheid die de zaak hoog in het vaandel heeft staan. De enorme menukaart is gevuld met all day breakfast, biologische frisdranken, verschillende soorten koffie en wijn, dagsappen, sandwiches, avondgerechten en een omvangrijke patisserie. Speciaal voor de kleintjes beschikt het restaurant over diverse speelgelegenheden. Maar wat Juffrouw van Zanten echt uniek maakt, zijn de speelbakken die je hupsakee, zo de tafel in klikt.

Wie
De naam alleen al verraadt een hoop: het is de meisjesnaam van eigenaresse Judith, voordat zij met Reinder Prins in het huwelijksbootje stapte. Beiden hebben een achtergrond in industrieel ontwerpen, wat het warme en tegelijkertijd tactische interieur verklaart. In de keuken staan chefs met ervaring bij Las Palmas en Parkheuvel achter de pannen.
Waarom
De twee misten een plek in Rotterdam waar ook het kroost goed terecht kon. “We werkten een heleboel ideeën uit, maar dit was hetgeen wat telkens terugkwam.” Het idee? Een echte stadshuiskamer waar je kunt lunchen met vriend(inn)en, werken met een laptop en waar ook je peuter zich vermaakt. Daarnaast eten Judith en Reinder graag biologisch en lokaal, iets wat ook zeker terug moest komen in de zaak.
Waar
Op de 2e Middellandstraat 27 gaat het allemaal gebeuren. Het pand beschikt over een mooie lichtinval en een terras met zeventig zitplaatsen. Er is een prachtige binnenplaats en buiten staat een leuk speelhuisje voor de kinderen. “Het was liefde op het eerste gezicht”, verzucht Judith. Vanuit het restaurant heb je uitzicht op de Heemraadsingel en om de hoek staat de beste oliebakker van Nederland: Richard Visser.
Voor de lezer die al een tijdje meedraait in de stad: Juffrouw van Zanten betrekt het pand waar eens Espresso Dates zat. Na hun verhuizing een paar deuren verder nam Iety het stokje over. Die zaak was echter geen lang leven beschoren, maar dankzij Judith en Reinder heeft het prachtige pand binnenkort weer een nieuwe bewoner.
Eten
Anders dan bij de vestiging in Kralingen is er ruimte voor frituur. Juffrouw van Zanten claimt ’s lands lekkerste bitterballen te gaan serveren. “De ragout is écht heel erg lekker, de structuur is perfect. Knapperiger kun je ze niet krijgen,” wordt ons verzekerd. Verder houden Judith en Reinder dezelfde menukaart aan als in Kralingen, wat betekent dat je ook in West terecht kunt voor een snelle avondmaaltijd voordat je aan je weekend, of avondje sporten begint bijvoorbeeld.
Wanneer
Juffrouw van Zanten hoopt deze maand te openen, maar bevestigt nog niets: “We hebben met onze zaak in Kralingen geleerd: je kunt nog zoveel data prikken, maar het verloopt nooit zoals je precies wilt.” Toch zal het waarschijnlijk niet lang meer duren. “We zijn al twee maanden aan het voorbereiden. In tegenstelling tot onze locatie in Kralingen hoeven we hier enkel te verbouwen. We zetten alleen nog de puntjes op de i.”