Dat sushi verder gaat dan een beetje rijst en vis, bewijst het team van Kyatcha in de Foodhallen. De nadruk ligt hier op het balanceren van smaken en het creëren van eigentijdse sushi. Dit valt bij de Rotterdammer in de smaak en dus is het hoog tijd voor een tweede vestiging aan de andere kant van het water. Op het Groenendaal opent begin juli Kyatcha Blaak.
Veelbewogen jaar

Dat er in tien maanden tijd veel kan gebeuren, bewijzen Jason en Manni. Een jaar geleden stonden zij samen nog in de keuken van Las Palmas en binnenkort openen zij alweer hun tweede zaak. Smaak, passie en beleving is wat zij zochten voor hun nieuwe zaak. Na lang nadenken over hoe ze dit op de juiste manier konden creëren kwam Manni met het antwoord. In zijn tijd bij Hosokawa (Amsterdam) leerde hij Tommy kennen en samen hebben ze veel ervaring opgedaan en geëxperimenteerd. Manni wist dat Tommy het laatste puzzelstukje was om dit neer te zetten.
Succes
Waar Jason en Manni het meest trots op zijn, is het team dat is gevormd binnen Kyatcha: “Het team is het belangrijkste aspect geweest in de groei van Kyatcha. Kyatcha is alleen een naam, zonder de mensen is er geen Kyatcha.”

Foodhallen is de eerste stap geweest voor Kyatcha, Het was de eerste plek waar ze hun smaken, passie en beleving konden uitoefenen op de gasten en dit is altijd de focus geweest voor het team. De vraag werd steeds groter en de bar steeds vaker gevuld, waardoor er steeds meer reserveringen bijkwamen. Vooral de beleving van hoe het team de sushi klaarmaakt vinden gasten prachtig om te zien. Toch was het team van Kyatcha nog niet tevreden, zij vonden dat ze meer konden geven, meer comfort, nog meer smaken, passie en beleving. Tijd om door te groeien dus!
Omakase

Deze groei vertaalt zich in de opening van Kyatcha Blaak op het Groenendaal 491. “Er werd steeds meer vertrouwen gegeven op de smaken en creaties van het team van Kyatcha en steeds meer gasten vroegen de chefs om verrassende plateaus of menu’s voor te schotelen, dit willen we graag doorzetten in de nieuwe zaak.” De focus komt dan ook te liggen op ‘omakase’, een eeuwenoud begrip in Japan, waarbij de gast zich volledig overgeeft aan de kunsten van de chef tijdens het dineren. Kyatcha Blaak gaat vooral menu’s serveren, waarbij het meerendeel in de vorm van sushi is. “Onze shrimp tempura is de geëvolueerde vorm van ebi tempura. In plaats van in de sushi, leggen we hele gamba’s erop. We proberen andere stappen te nemen. Hoe zou het zijn als we kookgerechten kunnen implementeren in de vorm van sushi? Dat is de visie die we hierbij willen implementeren en laten zien aan de gasten.” Bij het menu komen ook volwaardige hoofdgerechten, met bijvoorbeeld een stukje vlees of vis, en een dessert. “Dat is ook iets nieuws voor ons, we kunnen volwaardige gangen aanbieden. We doen meer dan rollen, het gaat om de dining experience.”