Een nieuwe culinaire hotspot heeft haar deuren geopend in Crooswijk: La Baguetteria. Deze ambachtelijke bakkerij combineert het beste van de Franse en Italiaanse keuken en is nu al een succes in de buurt. Eigenaar Giuseppe Lo Presti, een ervaren chef met een carrière van 14 jaar bij La Pizza, heeft hiermee een langgekoesterde droom waargemaakt.
Van Frankrijk naar Crooswijk

Giuseppe’s passie voor brood en gebak begon al vroeg. “Ik heb altijd een droom gehad voor gebakjes en brood”, vertelt hij. “Bij La Pizza maakte ik desserts, maar geen brood. Om dat te leren ging ik twee à drie keer per jaar naar Frankrijk om daar brood te maken. Vorig jaar dacht ik: ik word helemaal gek, ik moet zoiets beginnen in Rotterdam. Toen vond ik dit pand, en binnen twee maanden was La Baguetteria een feit.”
Het aanbod is veelzijdig en weerspiegelt Giuseppe’s liefde voor ambachtelijk bakken. “We maken zuurdesembrood, baguettes, desserts en ontbijtgerechten. Vanaf deze week hebben we ook focaccia en panini met Italiaanse mozzarella en burrata. Het beleg voor de broodjes snijden we zelf en de producten komen rechtstreeks uit Italië. Alles is vers, en voor nu doe ik alles zelf in de keuken – precies zoals ik dat wilde.”
Een plek voor iedereen

Crooswijk blijkt de perfecte plek voor deze unieke bakkerij. “Het is een mooie buurt, met een fijne mix van mensen”, zegt Giuseppe. “Iedereen is welkom: de oude generatie, de nieuwe generatie. We zijn nu een maand open, en het gaat goed. We zijn er heel blij mee.”
Bij La Baguetteria kun je naast afhalen ook neerstrijken in een van de gezellige zitjes. “Je kunt hier een koffietje drinken met een gebakje, of een panini eten. Het is natuurlijk qua drukte heel anders dan een restaurant, met soms pieken, maar dat vind ik juist fijn”, licht Giuseppe toe.
Inspiratie uit Parijs en Milaan

Giuseppe’s unieke stijl is geïnspireerd door zijn reizen naar grote culinaire steden. “Ik reis vaak naar Parijs of Milaan. Daar zijn ze net een stukje verder dan de rest, en daar halen we onze inspiratie vandaan”, legt hij uit. Deze invloeden zijn duidelijk terug te zien in het menu: een perfecte balans tussen de verfijnde smaken van de Franse keuken en de hartige klassiekers van Italië.
Samen met zijn vrouw Rachelle runt Giuseppe de bakkerij met een toewijding die je proeft in elk zelfgemaakt product. Zijn ambitie en liefde voor het vak maken La Baguetteria niet alleen een nieuwe bakkerij, maar een aanwinst voor de buurt. Giuseppe sluit af: “We hopen Crooswijk nog jaren te kunnen laten genieten van het beste brood en gebak.”
La Baguetteria is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 08:30 tot 16:30 en gevestigd aan de Linker Rottekade in Crooswijk. Of je nu komt voor een verse baguette, een rijk belegd panini of een zoete lekkernij bij de koffie, deze bakkerij is een bezoek meer dan waard.