Vraag jij je ook al tijden af wat er, na de Ontbijtbar en Avenue, zal neerstrijken in het hoekpand op Kruiskade 153? Wij weten het! Na successen als The Suïcide Club en Biergarten, komt het Mess Horecateam Nikki van Dijk, Roeland Fierman en Tijmen Meijer nu met een nieuw horecaconcept, Ayla. Vanaf begin november kunnen we hier terecht voor ‘kwaliteitshoreca met snelle en persoonlijke service’.
Het concept

De beste avonden beginnen vaak met één drankje en lopen daarna uit tot de vroege uurtjes met lekkere hapjes en smaakvolle cocktails. Bij Ayla kunnen we binnenkort terecht voor precies zulke avonden. Denk internationale tapas met invloeden van de Middellandse Zee en lekkere aperitivo’s. De basisspirit (lees gin, wodka en jenever) voor deze dranken is ontwikkeld in nauwe samenwerking met De Kuyper en wordt geïnfuseerd met smaken voordat ze worden gemixt in het uiteindelijke drankje.
Ayla wordt een plek voor shared dining: gezellig met zijn tweeën of met vrienden smullen van smaakvolle kleine hapjes. Ayla heeft hiervoor 150 zitplaatsen die verdeeld zijn over knusse tafeltjes en een meterslange, U-vormige bar. Het idee is dat je naast een wildvreemde aan de bar kan schuiven en met nieuwe vrienden Ayla weer uitloopt. Reserveren kan bij Ayla niet, maar door hun vlotte en persoonlijke service kun je binnen een half uurtje een tafeltje verwachten. Zoals we dat in Zuid-Europa gewend zijn, zal de tijd in de wachtrij overigens ook goed besteed worden. We laten ons graag verrassen! En goed nieuws voor de breakfast lovers: Ayla gaat namelijk ook ontbijt serveren! Het keuken is 365 dagen per jaar open van 8:00 ’s ochtends tot 12:00 ’s avonds.
Het eten

Ayla werkt met een snel wisselende kaart met een aantal smakelijke vaste elementen. Chef Hette Hettema is verantwoordelijk voor de kaart, die er dus elke week anders uit zal zien. Het menu is te bekijken op krijtborden en clipboards en bestaat uit 20 soorten internationale tapas, die in porties voor vier personen geserveerd worden. In elk gerechtje proef je de smaak van de Middellandse Zee terug. Of het nu frisse couscous met gerookt lamsvlees is of gegrilde asperges met pancetta: het niveau ligt hoog. Ayla maakt bovendien de belofte dat alle gerechten binnen 7 minuten op tafel staat. Makkelijk als je dinner and a movie doet, of gewoon even een snelle hap wilt halen.
Het interieur

Net als de kaart, bevat ook het interieur een knipoog naar diverse culturen. Graffiti en internationale teksten sieren de muren en de ruimte ademt ruig, rauw en nieuw. Het Mess-team ontwikkelde het interieur samen met kunstenaars Joost Goudriaan en Mehdi le Mair, wat resulteerde in een compleet nieuwe eetbeleving. Het is een plek waar culturen elkaar ontmoeten, zowel in smaak als zicht. De keuken is aan meerdere kanten open en aan de bar heb je onder andere zicht op de koeling met verse vis en de flinke voorraad (zelf ontwikkelde) drank. Als gast kun je zo precies zien hoe jouw gerecht of drankje vakkundig wordt klaargemaakt.
Mess is nog druk bezig met de laatste werkzaamheden. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot begin november, wanneer de deuren officieel geopend worden.