De eerste echte mozzarellabar van Nederland is geopend in Rotterdam onder de naam La Mozza. In deze bar staat gezelligheid, Italiaans genieten en uiteraard heerlijke mozzarella centraal. Wij spraken eigenaresse Dayna Lautenschlager over het nieuwe concept.
Wie
Dayna Lautenschlager en Kenrick Hasham ontmoetten elkaar bij Restaurant Kip waar zij destijds beiden werkten. Kenrick opende later het restaurant Spaghettata op de Nieuwe Binnenweg. Dayna werkte in meerdere restaurants en hielp al meerdere zaken met hun concept. “Dit was altijd al een deel van mijn jarenplan”, vertelt Dayna. “Voor mezelf beginnen was echt een droom en nu is het eindelijk werkelijkheid geworden.”
Wat
La Mozza is een mozzarellabar die Italiaans genieten uitstraalt. Iedere dag kun je er ontbijten, lunchen en borrelen, uiteraard met gerechten waar mozzarella in verwerkt is. Anders dan de naam doet vermoeden zit niet in elk gerecht deze Italiaanse kaassoort verwerkt. Zo staat er bijvoorbeeld een borrelplank met alleen maar vleessoorten, een verse yoghurt als ontbijt en risotto- en gehaktballetjes als tapas op de kaart. Er is keuze uit verschillende Italiaanse wijnen, bieren en limoncello. “Wij willen met La Mozza gasten meenemen naar Italië. Zonder poespas, zonder gangen, gewoon lekker borrelen aan de bar”, vertelt Dayna. “Gezelligheid en een goede sfeer, dat is waar het allemaal om draait.”
Waar
Kenrick en Dayna wilden met La Mozza iets neerzetten in Nederland dat nog niet bestond. Dayna: “Rotterdam is groeiende en dus de perfecte stad om deze zaak te beginnen. De mozzarellabar is op de Goudsesingel 73, een straat die erg opkomend is wat horeca betreft. We hebben dus een goede locatie te pakken.”
Wanneer
La Mozza is sinds 21 september al open voor gasten maar wordt op 13 oktober officieel geopend. Vanaf 16.00 uur kun je er een kijkje gaan nemen en uiteraard proeven van de gerechten met mozzarella. De openingstijden zijn van maandag tot en met woensdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en donderdag tot en met zaterdag van 08.00 tot 21.00 uur. “Wij zijn zelf de moeilijkste niet en vinden het juist gezellig als mensen langer blijven hangen”, vertelt Dayna. “Dan houden we de zaak gewoon langer open. Doordeweeks hebben we een vergunning tot 01.00 uur en in het weekend tot 02.00 uur, in het uiterste geval blijven we gewoon tot die tijd open."