Sinds een paar weken kun je aan het Middellandplein Mr. NonNo vinden. De zaak is opgezet door Lianne Nobel en haar broer. Ze hebben geen specifieke stijl, maar maken de gerechten uit ‘liefde en passie voor eten’. Wij gingen in gesprek met hen om meer te weten te komen over Mr. NonNo.
Een verleden in de horeca

Broer en zus komen allebei uit de horeca. Lianne heeft de opleiding Pedagogische hulpverlening gevolgd, maar – samen met haar broer – jaren bij Vapiano gewerkt. Op den duur werd het tijd voor verandering. “Vorig jaar dachten we allebei ‘het is goed geweest, nu gaan we het zelf proberen’. We hadden de droom om voor onszelf iets te beginnen, ondernemen zit echt in onze familie.”
Mr. NonNo betekent in het Italiaans opa. De naam is dan ook een soort hommage aan hun opa. “Onze opa is helaas overleden, maar die heeft heel hard gewerkt zodat wij de centjes konden lenen om dit op te bouwen.”
Differentiëren van andere zaken

Op de kaart vind je geen specifieke stijl. Het eerste idee was om veel Italiaanse gerechten te serveren, maar van dat idee zijn ze van afgeweken. “Je vindt hier van alles”, legt het duo uit. “Richting het gezonde, maar niet overdreven.” Op de kaart vertaalt zich dit naar vegan American pancakes, salades, maar ook fudge. Niet alleen de American pancakes, die worden gemaakt met amandelmelk, zijn vegan. “Vaak zijn mensen verrast dat het zo lekker smaakt, ze hebben soms de gedachte dat vegan niet zo lekker is.”
Op het gebied van dranken wil Mr. NonNo het anders doen dan andere zaken. Zo kopen ze zelf thee en gedroogd fruit in. Dit mixen ze tot er een goede blend is gevonden. Daarnaast speelt koffie ook een belangrijke rol. “We mixen en roasten onze eigen bonen”, vertellen ze. Hierbij houden ze de wens van de klant in het achterhoofd. Als de klant zijn theekruiden of koffiebonen op een bepaalde manier gemixt wil hebben, dan is dat mogelijk. Daarnaast persen ze ook sappen en smoothies. Wat ze niet hebben, zijn de standaardfrisdranken. “We hebben Cola van een producent uit Duitsland, dat is net even anders. Ook hebben we matcha en lavendeldrankjes, alles wat je niet verwacht en niet zo snel op een kaart zal zien.”
Relaxte huiskamersfeer

Als we vragen naar de inrichting, antwoorden zij: “De inspiratie komt vooral van onze reizen. Als wij op vakantie gaan, dan gaan wij altijd naar hostels.” Hostels geven vaak een 'home away from home-gevoel', wat zij willen laten doorschijnen in het interieur. Het is modern en trendy, maar het huiskamergevoel heerst. Mr. NonNo lijkt van buiten erg klein, maar loopt binnen ver door. Achterin is een leestafel te vinden en een speelhoek voor kinderen. Ook is er een kleine bovenverdieping met zitzakken en gezelschapsspellen. “We willen het voor iedereen toegankelijk maken, zo laagdrempelig mogelijk.” Die toegankelijkheid is ook terug te vinden in de openingstijden. “Als mensen om acht uur ’s avonds nog gezellig zitten te eten zeggen wij niet dat ze weg moeten. Zeker straks in de zomer, met de zon op het terras, blijven we langer open”, sluit ze af.
Mr. NonNo is de hele week geopend. Maandag tot en met donderdag van 07:00 tot 18:00 uur, vrijdag van 07:00 tot 20:00 uur, zaterdag van 09:30 tot 20:00 uur en zondag van 09:30 tot 18:00 uur. Maar als het gezellig is, willen ze bij Mr. NonNo dus gerust een uurtje langer openblijven.