Marco Somer zit deze zomer zeker niet stil. Hij maakt zich klaar voor een nieuw hoofdstuk met De Harmonie. De zaak gaat namelijk flink verbouwen. Sinds 1 januari heeft Marco de touwtjes in handen en hij is van plan het niveau van de zaak nog verder omhoog te tillen.
Voor zichzelf
Het idee zat al twee jaar in zijn hoofd. “Om de volgende stap te maken moeten we vernieuwen. Daarvoor heb ik twee jaar geleden een plan ingediend bij de Dudok Groep, waar ik toen nog bij aangesloten zat. Van dat plan is het toen niets gekomen en daarom ben ik een tijdje geleden opnieuw met de mannen gaan zitten. Met de uitkomst dat ik de Harmonie van hun heb gekocht. Ik ben de mannen van Dudok heel erg dankbaar voor alle kansen die ze mij hebben geboden de afgelopen zeven jaar. Nu ga ik het zelf doen.
Het restaurant en de zalen

De plannen voor de vernieuwing liggen klaar. “Er komt dadelijk een duidelijkere grens tussen het restaurant en de zalen.” Bij De Harmonie heb je namelijk naast het restaurant ook een aantal zalen die gebruikt worden voor presentaties, vergaderingen, diners en bruiloften. “Deze twee verschillende onderdelen overlappen elkaar op dit moment. Ik moet erg rekening houden met wat ik beneden in het restaurant op de kaart zet, omdat ik deze gerechten ook boven moet kunnen serveren aan groepen van 100 tot 150 mensen in de zalen. Hier pas ik de kaart op aan.” Na de verbouwing zal de grens tussen de zalen en het restaurant duidelijker zijn. “Net als bijvoorbeeld in een hotel, zal er dadelijk meer onderscheid zijn tussen de zalen en het restaurant. We blijven natuurlijk De Harmonie. Of je nu een zaal huurt voor een presentatie of komt dineren, wij zullen altijd de service en kwaliteit bieden waar wij voor staan. Alleen ik wil met het restaurant een stap verder en daar is deze scheiding belangrijk voor.”
De nieuwe Harmonie

En om het stapje verder te zetten gaat Marco iets unieks doen. Hij verruilt de klassieke vijf-, zes- en zevengangenmenu’s voor iets vernieuwends: Een tastingmenu van tenminste twintig gangen. De gerechten van het menu zijn natuurlijk op proportie aangepast. “Ik werk graag met kleinere gerechten die ik helemaal tot het uiterste kan verfijnen.” Naast het tastingmenu blijft het uiteraard morgen om gewoon a la carte eten. De details van de culinaire beleving wil Marco nog niet geven omdat hij graag de verrassing bij de gast wil laten.
Verbouwing
In vijf weken tijd gaat De Harmonie de zaak verbouwen. Van entree tot toiletten en van keuken tot lounge, alles zal veranderen. Van 23 juli tot en met 25 augustus sluiten ze de deuren en maken ze zich klaar voor het nieuwe concept. Over een paar weken spreken we Marco weer om te kijken hoe de plannen zijn uitgepakt.