Nieuwe seafood bar op de Nieuwe Binnenweg: fast casual met een Sylte smaak

Op de Nieuwe Binnenweg komt een nieuw visrestaurant met fast casual concept. Het interieur, verzorgd door de Horeca Fabriek, wordt spraakmakend.

29 Jan 2018 Charlotte Hamilton

blogger Een negentienjarig journalistiek student en foodie. Denkt ’s ochtends na over wat ze ’s avonds gaat koken. Ze heeft een studentenbudget maar geeft vervolgens al haar geld uit aan etentjes.

Nieuwe seafood bar op de Nieuwe Binnenweg: fast casual met een Sylte smaak

Als havenstad met een rijke visgeschiedenis kunnen we nooit genoeg krijgen van al het lekkers uit de zee. We hebben natuurlijk al een paar mooie zaken in Rotterdam, zoals Schmidt Zeevis, ZeeZout en Kaat Mossel die het beste uit de zee serveren. Sten Limburg en Ilse Bruijstens brengen een mooie nieuwe seafood bar naar de Nieuwe Binnenweg. 

Het drukste kraampje

Sten en Ilse hebben in hun horeca carrière in zijn leven verschillende restaurants gehad en bij sommige zaken serveerden zij al veel vis. Wat Sten elke keer opviel was dat mensen hun weg toch altijd weer terugvonden naar een snelle hap vis of een bakje kibbeling voor onderweg. “Altijd als ik over de markt liep zag ik dat de viskraam de drukste kraam was op de markt. Ik dacht altijd bij mezelf: daar moet ik ooit wat mee doen.” Hij zag de gelegenheid voor een nieuwe zaak op de Nieuwe Binnenweg. “Met deze zaak beginnen we helemaal bij het begin, dat maakt het ook zo spannend.”

Snelle hap 


In Sylt komen een takeaway-counter, statafels en zitplaatsen. Het is het concept van een snackbar – uiteraard niet de kwaliteit daarvan – maar het principe werkt hetzelfde: je komt binnen, maakt een keuze en bestelt aan de counter, je rekent af, krijgt een pieper mee en neemt plaats: of je nou een snel bakje kibbeling, een tonijnburger of een kreeft en fles wijn bestelt. “We zijn heel divers: of je nou voor een fruits de mer of pannetje mosselen gaat. We hopen dat mensen aan ons denken als ze zin hebben in een portie oesters en een glas wijn.” Het fast casual dining concept zoals Sylt is een trend die is overgewaaid vanuit de VS. Het groeit ontzettend hard. “Iedereen wil snel, maar iedereen wil ook kwaliteit en verantwoord.”

Sylt 

“Ik heb wakker gelegen van de naam, alles wat we bedachten was het net niet. Uiteindelijk kwamen we op Sylt. Los dat het grafisch gezien een mooi woord is en zilt klinkt, is het een eiland op de grens van de Noord-Duitse kust en Denemarken, net zoals de Waddeneilanden.” Toen was Sten eruit: “Het was kort en krachtig en ik ben zelf half Deens. Dit moest het zijn.” 

De Horecafabriek


“We werken samen met het team van De Horecafabriek”, vertelt Sten. Wij kennen hen al van diverse interieurs, bijvoorbeeld dat van MaMa Kelly. “Ik leerde Rein kennen en stapte binnen bij MaMa Kelly en was meteen verkocht: het team snapten het. Rein denkt zoals wij denken. Daarom zijn we de samenwerking aan gegaan. Het interieur wordt spraakmakend. In de bar komt bijvoorbeeld een heel hoog plafond en een bar met gouden schubben. Het wordt echt bijzonder: wij zijn er trots op. Samen met een geweldig interieur, een mooi team en goed eten willen we onderscheidend zijn in Rotterdam.”

Op 1 maart hoopt Sten de deuren van Sylt te openen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen