Vijf jaar na de opening van Amada Coffee was het voor eigenaren Nejan en Ahu Doganer tijd voor iets nieuws. Begin maart openden zij No 10 Coffee, schuin tegenover hun andere zaak in de Hoogstraat. Bij No 10 Coffee kun je terecht voor verschillende koffies en serveren ze tosti's en patisserie.
Liefde voor de Hoogstraat

De Hoogstraat is in volle bloei. De laatste maanden zijn hier verschillende nieuwe restaurants, cafés en koffiezaken geopend die samen de straat een nieuw leven inblazen. No 10 Coffee is te vinden op de hoek tegenover schoenenzaak Woei en de nieuwe conceptbar Sabajo. De naam No 10 is geïnspireerd op de bijnaam van Rotterdam, 010. Eigenaren Nejan en Ahu waren al bekend in de Hoogstraat toen het pand van No 10 Coffee op hun pad kwam. Hun andere café Amada Coffee, schuin tegenover No 10, bestaat al vijf jaar en is niet weg te denken uit de straat. Het stel vond het hoog tijd voor een nieuwe uitdaging.
Door hun andere zaak was het koppel vaak te vinden in de Hoogstraat en liepen ze dagelijks langs het pand van No 10. Nejan: "Ik was al tijden op zoek naar een nieuw pand en heb onder andere in Rotterdam-Noord gekeken. Toen ik zag dat dit pand te huur stond, werd ik nieuwsgierig en ben ik gaan bellen met de makelaar." Na een aantal keer heen en weer bellen, kregen ze het pand en hebben ze na drie maanden verbouwen No 10 Coffee geopend. Een hip café en tostihuis in één.
Een echt tostihuis

Het café focust zich voornamelijk op koffie en tosti’s. Bij No 10 drink je Rotterdamse specialty koffie van Manhattan Coffee Roasters en eet je tosti’s met zuurdesembrood van Jordy’s Bakery. No 10 coffee maakt veel zelf, zoals brisket, vlees dat vijftien uur lang gegaard wordt. Dit vlees wordt geserveerd in een tosti met zuurkool, Goudse kaas en huisgemaakte Russische dressing met mayonaise, ketchup en worcestersaus. Ze serveren ook vegetarische opties zoals een tosti met kimchi, provolone en bieslook.
Naast de brisket worden ook alle smoothies vol groenten en fruitsoorten en een deel van de patisserie huisgemaakt. Het is de droom van Nejan om alles zelf te maken. Het aanbod aan patisserie wisselt, maar bestaat altijd uit een mooi aanbod aan zoete hapjes zoals de huisgemaakte brownies of lemon curd.
De kleuren van Rotterdam

Foto: MIES MEDIA
Bij binnenkomst valt gelijk het koffieapparaat op dat pal voor het raam staat op de bar. Een Sanremo Cafe Racer in de kleuren groen en bruin, wat aansluit bij de rest van het interieur. De zaak heeft grote ramen waardoor er mooi licht naar binnen valt. Het interieur is licht met veel natuurlijke kleuren en materialen. De muren hebben een tintje groen. "Ik wilde graag de kleur van Rotterdam terug laten komen in de zaak omdat we echte Rotterdammers zijn. De Rotterdamse groene kleur vonden we iets te fel voor op de muur, daarom zijn we voor een iets rustiger groen gegaan." Nejan en Ahu hebben zelf het interieur ontworpen. Ze wilden een rustige omgeving creëren waar je lekker kunt lunchen of iets af kan halen.
Niet bang om te ondernemen
Dit is al het tweede restaurant van het koppel en ze zijn niet bang om verder uit te breiden. Volgens Nejan is het succes van een onderneming luisteren naar wat de gasten willen. Zelf is hij geen fan van decafé koffie, maar staat dit wel op de kaart omdat hier veel vraag naar is. De zaak is sinds begin maart geopend en de eigenaren hebben al grote dromen voor hun nieuwe concept. "Het liefst wil ik een franchiseketen openen met verschillende vestigingen door heel Nederland, maar voor nu kijken we eerst aan hoe het hier gaat lopen."
Kopfoto: MIES MEDIA