Ode aan Angelo Betti

De deuren van de oudste pizzeria van Rotterdam zijn gesloten: Angelo Betti heeft bekend gemaakt de zaak te sluiten. Een ode aan deze oer-Rotterdamse Italiaan.

5 Jan 2025 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Ode aan Angelo Betti

De deuren van de oudste pizzeria van Rotterdam zijn voorgoed gesloten: Angelo Betti en zijn team hebben bekend gemaakt hun zaak te sluiten. Wij zijn al sinds de oprichting van de Buik vaste gast bij de zaak aan de Schiekade en blikken hier kort terug op onze liefde voor de oer-Rotterdamse Italiaan.

Een icoon is niet meer

Bij de Buik van Rotterdam wijzen we mensen graag naar zaken waar ze heen zouden moeten gaan. Zaken met dichte deuren passen daar niet bij.

Italiaanse hysterie

Toch nemen we even de tijd hier voor Angelo Betti. Zoals Dijlan van Vlimmeren op onze site schreef: "Bij Angelo Betti ben je ooggetuige van Italiaanse hysterie. Er wordt geschreeuwd, gekreund en gemopperd. Er worden aan de lopende band geintjes uitgehaald. Krijg je een tik op je rechterschouder, draai je je om, staat er niemand. Kijk je naar links staat daar Mario of Nino de onschuld uit te hangen."

Plaagstootjes

En al meer dan tien jaar geleden schreef Frank van Dijl het volgende: "Zoals gezegd kan het wel eens druk zijn, maar dat verhoogt alleen maar de gemoedelijke sfeer. Daar dragen Angelo, de kleinzoon van de pizzapionier, en het bedienend personeel met grapjes en soms een plaagstootje het hunne toe bij."

Fan van Angelo Betti

Wij zijn vanaf dag bij de Buik groot fan van Angelo Betti geweest (en eigenlijk al decennia ervoor). We gaan de jovialiteit missen en het is verdrietig om te zien dat meer dan een eeuw pizza bakken en Italiaanse gastvrijheid zo aan een eind komt.

Wij missen Angelo Betti nu al en rekenen erop dat er in navolging van het fantastische boek over de zaak, ook een waardig afscheid komt.

Hieronder is ruimte om de herinneringen aan Angelo Betti te delen, voor een ieder die zich hiertoe geroepen voelt.

Foto credits: onder meer Frank van Dijl en Lennaert Ruinen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Natalina Cammarata 8 Feb 2025, 13:59

Carissimi Angelo e Giuliana,, Ho letto la notizia con dolore nel cuore. che ricordi meravigliosi e momenti meravigliosi abbiamo passato insieme. Questo non lo dimenticherò mai più! Le visite sopra da voi en le chiacchiere che facevano i nostri padri insieme. Favoloso! Vi auguro buona fortuna e spero di vedervi presto! In bocca al lupo ❤️ Ciao, Natalina Cammarata

Natalina Cammarata 8 Feb 2025, 13:59

Carissimi Angelo e Giuliana,, Ho letto la notizia con dolore nel cuore. che ricordi meravigliosi e momenti meravigliosi abbiamo passato insieme. Questo non lo dimenticherò mai più! Le visite sopra da voi en le chiacchiere che facevano i nostri padri insieme. Favoloso! Vi auguro buona fortuna e spero di vedervi presto! In bocca al lupo ❤️ Ciao, Natalina Cammarata

Natalina Cammarata 8 Feb 2025, 13:59

Natalina Cammarata 8 Feb 2025, 13:59

Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: broodjes zijn de nieuwe trend in Amsterdam

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de beste broodjes in Amsterdam.

Uit ons magazine: interview met Maksut Aşkar

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Anatolische chef Maksut Aşkar.

Frisse wind voor Osteria Liz met Miranda en Robert

Osteria Liz heeft nieuwe eigenaren: De Buik sprak hen over hun plannen voor het Italiaanse restaurant in het Liskwartier.