Het Deliplein heeft er weer een nieuwe zaak bij. Geen restaurant dit keer, maar een dagzaak. Kate Urban Market & Café moet ervoor gaan zorgen mensen het plein overdag ook beter weten te vinden. Hoe? Dat vroegen we mede-eigenaar Arthur Bruijnincx.
Het Deliplein heeft er weer een nieuwe zaak bij. Geen restaurant dit keer, maar een dagzaak. Kate Urban Market & Café moet ervoor gaan zorgen mensen het plein overdag ook beter weten te vinden. Hoe? Dat vroegen we mede-eigenaar Arthur Bruijnincx.
Arthur zat vaak bij het voormalig winkelcafé De Zeeuwse Meisjes. Toen hij te horen kreeg dat ze de deuren gingen sluiten, nam hij de stap. Zonder ervaring in het runnen van een eigen horecazaak, maar wel een verleden in de horeca in Roosendaal, besloot hij dat hij hier een nieuwe zaak wilde openen. Arthur: "Er zijn veel restaurants op Katendrecht, maar weinig dagzaken. Overdag mag er wel wat meer doorloop zijn. Toen ik hoorde dat het pand vrij zou komen heb ik Robert en Chris gebeld en hebben we besloten dat we hier Kate gingen beginnen."
Arthur, Robert en Chris wonen alle drie op Katendrecht en kennen het gebied dus op hun duimpje. Ze willen dan ook 'bouwen op de kracht van de wijk', zoals ze het zelf omschrijven. Zonder dat dit bewust de bedoeling was, is de hele zaak tot stand gekomen dankzij mensen op Katendrecht. Van de schilders, architect en timmerman die van Katendrecht komen tot chef Joris Willems. In de zaak is een oude bekende terug te zien: voormalig Zeeuws Meisje Marlies van Hoek. "Aan het begin was het wel even raar om hier weer terug te komen, maar het is zo mooi geworden en er is zoveel veranderd. Het is echt een hele fijne werkplek", aldus Marlies.
Er is zeker veel veranderd. Na een verbouwing van drie maanden is de zaak niet meer terug te herkennen. Bij Kate kun je terecht voor koffie, ontbijt, lunch en zoetigheden, maar er is ook een market-gedeelte. Middenin de zaak is een grote kast gebouwd, met producten die je kunt kopen. Ondanks dat zij zelf geen alcohol schenken, kun je hier bijvoorbeeld wijn kopen, maar ook pindakaas van de Pindakaaswinkel, Karine & Jef soepen en vrolijke blikken sardientjes. Naast eten en drinken, verkoopt Kate ook non-foodproducten, zoals tassen van Susanne Bijl en zeep. "De producten moeten er lekker en leuk uitzien en een keer iets anders zijn dan de standaardproducten en merken die je in veel zaken tegenkomt", vertelt Arthur. Het aanbod zal dus regelmatig wisselen.
Bij het samenstellen van de kaart lag de focus op modern, herkenbaar en toch verrassend, vertelt chef Joris. Op de kaart vind je gerechten zoals granola, croissantjes en eiergerechten. Bij de broodjes zie je het verrassende aspect terug. Zo wordt het standaard broodje kaas uitgebreid met paprikajam en het broodje makreelsalade met kruiden en limoenblad. De soepen en salades zijn seizoensgebonden en wisselen dus door. Ook aan kinderen is gedacht. Voor hen staan er onder andere tosti's, fruit en boterhammen op de kaart.
Niet alleen qua eten wordt aan de kinderen gedacht. Arthur: "We willen bijvoorbeeld stoepkrijt en ballen gaan faciliteren, zodat kinderen die hier zijn voor op het plein (Deliplein, red.) kunnen spelen." Op dit plein krijgen zij namelijk, naast aan de gevel, ook een terras. Aan het begin zal Kate geopend zijn van donderdag tot en met maandag van 09.00 - 17.00, maar dit zou in de toekomst weleens kunnen veranderen. Arthur: "Uiteindelijk is het de droom om vergelijkbare zaken neer te gaan zetten in andere wijken, aangepast op de kracht van de wijk."
Comedor komt voort uit de Mexicaanse cantina's. Dat gevoel moet gaan ademen door het eten en drinken, maar ook door de muziek en de kunst. Opent binnenkort
De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.
Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.
Geniet van de volgende voordelen: