Minimaal een keer per jaar pakken we de metro naar Nesselande, als CuliNESSE plaats vindt. Gelukkig is het weer zo ver: vanaf vanavond mogen we weer naar de Zevenhuizerplas voor muziek en natuurlijk weer een heleboel lekker eten.
Minimaal een keer per jaar pakken we de metro naar Nesselande, als CuliNESSE plaats vindt. Gelukkig is het weer zo ver: vanaf vanavond mogen we weer naar de Zevenhuizerplas voor muziek en natuurlijk weer een heleboel lekker eten.
CuliNESSE wordt dit jaar weer door Robert Boeve en Brendo Festen en hun team georganiseerd. Beide organiseren al jaren festivals in Rotterdam, waaronder RotterdamseKost, Zie Zuid en CuliNESSE.
CuliNESSE is een culinair festival aan de Zevenhuizerplas in Nesselande dat dit jaar alweer voor de zevende keer wordt georganiseerd. Tijdens dit driedaags strandfestival worden er tijdelijke keukens op het terrein opgezet door bekende restaurants, waar zij verrassende gerechten serveren. We vroegen organisator Robert waar hij zelf graag eet. “Ik eet niet regelmatig bij dezelfde restaurants, omdat ik hou van afwisseling en me graag laat wil verrassen door de chef.” CulinNESSE is de perfecte manier om bij de verschillende restaurants langs te gaan en je te laten verrassen. Naast de tijdelijke keukens bouwen ook veel restaurants hun eigen lounge, waardoor je bij elke zaak op je gemak kunt aanschuiven en kunt genieten van al het culinairs onder het genot van een flinke muziek line-up. Brendo: “De line-up van zowel muziek als culinair is weer een mooie mix geworden. We proberen elk jaar weer een goede middenweg te vinden tussen muziek en eten en dit jaar zijn we er erg tevreden over”. Wij begrijpen wel dat je tevreden bent met grote namen, zoals Di-rect, Miss Montreal, Racoon en Golden Earring.
Het strandfestival wordt georganiseerd aan de Zevenhuizerplas in Nesselande. Dit is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (metrostation Nesselande), auto (gratis parkeren op parkeerplaats Kosboulevard) of natuurlijk gewoon op de fiets als je iets dichter in de buurt woont. De locatie in combinatie met het Hollandse weer maken het elk jaar spannend, want vorig jaar moesten ze door het noodweer helaas twee uur voor het einde al opdoeken. Organisator Brendo: “Ik heb zelf het meeste zin in de windvrije dagen, met de weersverwachting gaat het nog wel even spannend worden”. Laten we dus heel hard duimen dat de zomer nog even doorzet.
De volgende restaurants nemen dit jaar deel aan CuliNESSE:
Naast bovenstaande bekende restaurants hebben wij dit jaar nog (geheime) tips van de organisatoren.
Er zijn alleen nog maar kaarten voor donderdag 17 augustus beschikbaar, maar volgens Brendo is dit voor degene die nog kaarten willen juist gunstig. Brendo: “De eerste avond is altijd de rustigste, dus het is een mooi moment om te komen genieten van Miss Montreal. Bovendien staan alle restaurants er al, dus op deze dag kun je op je gemak overal proeven.” De kaarten voor donderdag zijn te verkrijgen op de website: http://www.culinesse.nl/tickets/
Foto's, zoals altijd bij CuliNESSE: Evert Buitendijk Fotografie
De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.
In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.
Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen
Geniet van de volgende voordelen: