Op naar Nesselande voor CuliNESSE 2017

17, 18 en 19 augustus vindt CuliNESSE weer plaats. Het culinaire strandfestival aan de Zevenhuizerplas met muziek en natuurlijk een heleboel lekker eten.

17 Aug 2017 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

  • 17 Aug 2017

Op naar Nesselande voor CuliNESSE 2017

Minimaal een keer per jaar pakken we de metro naar Nesselande, als CuliNESSE plaats vindt. Gelukkig is het weer zo ver: vanaf vanavond mogen we weer naar de Zevenhuizerplas voor muziek en natuurlijk weer een heleboel lekker eten.

Wie?

CuliNESSE wordt dit jaar weer door Robert Boeve en Brendo Festen en hun team georganiseerd. Beide organiseren al jaren festivals in Rotterdam, waaronder RotterdamseKost, Zie Zuid en CuliNESSE.

Wat? 


CuliNESSE is een culinair festival aan de Zevenhuizerplas in Nesselande dat dit jaar alweer voor de zevende keer wordt georganiseerd. Tijdens dit driedaags strandfestival worden er tijdelijke keukens op het terrein opgezet door bekende restaurants, waar zij verrassende gerechten serveren. We vroegen organisator Robert waar hij zelf graag eet. “Ik eet niet regelmatig bij dezelfde restaurants, omdat ik hou van afwisseling en me graag laat wil verrassen door de chef.” CulinNESSE is de perfecte manier om bij de verschillende restaurants langs te gaan en je te laten verrassen. Naast de tijdelijke keukens bouwen ook veel restaurants hun eigen lounge, waardoor je bij elke zaak op je gemak kunt aanschuiven en kunt genieten van al het culinairs onder het genot van een flinke muziek line-up. Brendo: “De line-up van zowel muziek als culinair is weer een mooie mix geworden. We proberen elk jaar weer een goede middenweg te vinden tussen muziek en eten en dit jaar zijn we er erg tevreden over”. Wij begrijpen wel dat je tevreden bent met grote namen, zoals Di-rect, Miss Montreal, Racoon en Golden Earring.

Waar? 


Het strandfestival wordt georganiseerd aan de Zevenhuizerplas in Nesselande. Dit is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (metrostation Nesselande), auto (gratis parkeren op parkeerplaats Kosboulevard) of natuurlijk gewoon op de fiets als je iets dichter in de buurt woont. De locatie in combinatie met het Hollandse weer maken het elk jaar spannend, want vorig jaar moesten ze door het noodweer helaas twee uur voor het einde al opdoeken. Organisator Brendo: “Ik heb zelf het meeste zin in de windvrije dagen, met de weersverwachting gaat het nog wel even spannend worden”. Laten we dus heel hard duimen dat de zomer nog even doorzet.

Wat eten we?


De volgende restaurants nemen dit jaar deel aan CuliNESSE:

  • Hit – Eten & Drinken zit normaal in Nieuwerkerk, maar tijdens CuliNESSE kan je als Rotterdammer kennis maken met deze zaak.
  • Van S – Wijn & Tapas, ook afkomstig uit Nieuwerkerk, zorgt ervoor dat je jezelf even niet in Nederland waant door de combinatie van het strand, de Spaanse hapjes en de wijnen.
  • Muller & Co is een van de betere wijn & spijslokalen van Rotterdam en serveert voor het tweede jaar op rij hun gerechten tijdens CuliNESSE.
  • Hotel New York, hier ga je langs voor een stukje echte Rotterdamse trots.
  • De Prins van Terbregge serveert diverse kleine hapjes in mooie wijn-spijs combinaties.
  • De Nieuwe Polderkeuken van Frank Streefland schreven we al vaker op De Buik. Het is een restaurant uit Stolwijk, midden in het polderlandschap. Zij serveren al jaren op CuliNESSE mooie streekproducten uit het Groene Hart.
  • De Hemel op Aarde heeft tijdens CuliNESSE de heerlijke tapas, zoals je het van ze gewend bent.
  • De Branders zullen met hun Big Green Egg je verrassen met spectaculaire smaken.
  • Roffa Streetfoodbar hier ga je langs voor het beste gerookt vlees, burgers en lokale Rotterdamse biertjes.
  • Asian Glories van Kevin Fan, Rotterdams Kooktalent 2013, brengt een stukje Azië naar de Zevenhuizerplas met pekingeend en dim-sum.
  • Vicini is nieuw dit jaar. De bekende Italiaan uit Kralingen gaat ons verrassen tijdens CuliNESSE.
  • Sushi Time is ook nieuw dit jaar en gaan ons verblijden met een lopende band vol met, je raadt het al, sushi

Naast bovenstaande bekende restaurants hebben wij dit jaar nog (geheime) tips van de organisatoren.

  • Robert: “De geheime tip dit jaar is de CuliNESSE kroeg, welke mooie, leuker en lekkerder is dan ooit! Je kunt hier met 400 man terecht voor de lekkerste bitterballen en tosti’s.” Lachend: “Omdat we zo gewoon zijn gebleven.”
  • Brendo: “Het café is heel tof geworden, maar ik kijk het meeste uit naar het Kooktheater. Daarvoor moet je even reserveren, maar je kunt er elke dag terecht om mooie gerechten van de beste chefs te proeven. Als je geen reservering hebt, kun je op de tribunes kijken hoe gave chefs toffe gerechten klussen.”

Wanneer gaan we?

Er zijn alleen nog maar kaarten voor donderdag 17 augustus beschikbaar, maar volgens Brendo is dit voor degene die nog kaarten willen juist gunstig. Brendo: “De eerste avond is altijd de rustigste, dus het is een mooi moment om te komen genieten van Miss Montreal. Bovendien staan alle restaurants er al, dus op deze dag kun je op je gemak overal proeven.” De kaarten voor donderdag zijn te verkrijgen op de website: http://www.culinesse.nl/tickets/


Foto's, zoals altijd bij CuliNESSE: Evert Buitendijk Fotografie

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen