Op je Paasbest met de zacht gegaarde lamsschouder van Osteria Vera

Het team van Osteria Vera heeft een recept beschikbaar gesteld voor de Paasdagen.

9 Apr 2020 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Osteria Vera

Karel Doormanstraat 368-370, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Op je Paasbest met de zacht gegaarde lamsschouder van Osteria Vera

Nu we het hele Paasweekend thuis zijn, hebben we de tijd om uitgebreid de voorbereidingen te doen voor een Paasontbijt, -brunch of -lunch. Geen idee wat je op tafel moet zetten? De chefs van restaurant Parkheuvel*, Osteria Vera, NY Basement en Mangiare verklappen speciaal voor de Buiklezers een gerecht dat je komende Paasdagen (of erna natuurlijk) op tafel kunt zetten. Vandaag een typisch Italiaans Paasgerecht van Osteria Vera: zacht gegaarde lamsschouder. 

Osteria Vera 

In Italië is lamsvlees onmisbaar met Pasen door de invloed van de Katholieke kerk. Lamsvlees verwijst naar ‘het lam god dat zijn leven gaf voor het heil van de wereld’. Speciaal hiervoor geeft het Italiaanse restaurant van Magdalena en Remco van de Lagemaat een van hun recepten met lamsvlees bloot voor de Paasdagen. “Een heerlijk rustiek gerecht om te combineren met geroosterde groenten en aardappels. Dit gerecht kost een hoop tijd, maar geloof mij: het is het waard! Voor als je de deur niet uit mag en toch heerlijk rustiek wil eten.” Wil je het koken toch liever aan het keukenteam van Osteria Vera overlaten, dan kun je een Paasbox bestellen bij het restaurant.  

De ingrediënten 

De ingrediënten van het gerecht zijn op basis van 4-6 personen. Bereken dus zelf de juiste hoeveelheid voor het aantal personen in jouw huishouden.
1 ontbeende lamsschouder
10 takken verse tijm
8 middelgrote uien, heel en gepeld
2 bollen knoflook, teentjes los en gepeld
250ml aceto balsamico, niet al te dure
Mooie extra vergine olijfolie
Zeezout
Zwarte peper 

Zacht gegaarde lamsschouder met uien, tijm en aceto balsamico 

Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de lamsschouder in met olijfolie en peper en zout (ruim). Doe ook wat olijfolie in de bovem van een braadslee of grote braadpan samen met de uien, tijm en knoflook. Plaats de lamsschouder er bovenop en zet de braadslee of -pan 15-20 minuten in de oven totdat het lamsvlees en de uien gekleurd zijn.  

Haal de braadslee of -pan uit de oven en laat deze afkoelen tot 110°C. Dek het af met een deksel en plaats deze terug in de oven voor 5 uur. Na vijf uur haal je het gerecht uit de oven en de uien, knoflook en tijm uit de braadslee of -pan, maar je bewaart deze wel.  

Voeg de balsamico bij de lamsschouder en zet deze terug in de oven zonder deksel gedurende 1,5 uur. Ondertussen besprenkel je de schouder elke 20 minuten met de balsamico.  

Haal de lam uit de oven en zet de braadslee of -pan op een laag vuurtje om het kookvocht iets in te koken. Ondertussen dus je het vlees met een pollepel in de saus. Voeg de bewaarde uien, knoflook en tijm weer bij het lamsvlees en verwarm hem nog even door voor je hem serveert.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.

Geselecteerd door Wijnbeurs.nl: Midnight Fever Rouge

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als derde de rode, coole wijn uit Frankrijk: Midnight Fever Rouge.

Eurobrouwers opent nieuw café aan het Middellandplein

Eurobrouwers in west: een bar met bistrogerechten, een ruim terras en een sfeer midden tussen een Belgische bruine kroeg en een Italiaanse aperitivobar.