Pop-up Silenda en Toko Toorop slaan de handen ineen, maar waar?

We mogen ons weer verheugen op een pop-up op geheime locatie. Ditmaal slaan Silenda en Toko Toorop de handen ineen.

2 Apr 2017 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

Pop-up Silenda en Toko Toorop slaan de handen ineen, maar waar?

We zien het de laatste tijd steeds vaker: een pop-up restaurant op een geheime locatie. Samenwerkingen tussen lokale ondernemers die een pop-up restaurant openen voor een of meerdere dagen en daarna weer verdwijnen tot de volgende editie. Silenda is zo’n onderneming.

Twee jaar terug begon het met Soda Club, die in de oude sodafabriek in Schiedam een aantal geheime avonden organiseerden. Afgelopen jaar zagen we Pique Unique en TweeMM’s voorbij komen. Silenda voegt zich vanaf 7 april dus aan het rijtje toe met een wel hele leuke samenwerking.

Wie


Silenda is een initiatief van een groep studenten van de TIO. Zij hebben dit bedrijf voor hun minor opgezet. Omdat ze allemaal in en om de horeca werken, lag iets culinairs vrij voor de hand. Na een middag brainstormen kwamen ze op het idee om een pop-up restaurant te openen op een geheimen locatie, in samenwerking met een Rotterdams restaurant. Hier zijn ze gemotiveerd mee aan de slag gegaan. Stap één en twee waren het belangrijkst: een goede locatie vinden én een partner om mee samen te werken.

Wat

Deze partner vonden ze. De eerste samenwerking is namelijk met niemand minder dan Toko Toorop. Zij waren direct erg enthousiast over het plan en zelf zijn ze ook niet de minste: dit jaar stond Toko Toorop namelijk op plek 26 van de 50 beste toko’s van Nederland en was daarmee de een na beste toko van Rotterdam. 


Het eten dat zij gaan bereiden blijft helaas nog even geheim. Dat merken we bij de opening pas. “Maar je moet natuurlijk wel van een beetje gekruid eten houden,” vertelt Damiën, een van de organisatoren. “Het blijft tenslotte Indonesisch eten.” Naast een samenwerking met Toko Toorop hebben de initiatiefnemers ook een deal met Bobby’s Gin. Zij gaan voor mooie bijpassende cocktails zorgen. Verder zal Bos Ice Tea het welkomstdrankje verzorgen.

Waar

Dit is natuurlijk de vraag waar het allemaal om draait. ”Je moet een beetje van avontuur houden,” vertelt Damiën. Wanneer je een kaartje gekocht hebt, krijg je op 7 april, de dag zelf, om 14:00 een sms met de locatie. Kleine hint: “Het wordt een locatie die je niet zal verwachten,” aldus Damiën. Even afwachten nog dus.

Wanneer


7 april vindt de eerste editie van Silenda plaatst. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen en maakt het team zich klaar om op de openingsavond 55 personen in de watten te leggen. Op dit moment is twee derde van de kaarten al verkocht. Het zesgangen diner kost je €60.- per persoon en voor €40.- extra ben je heel de avond voorzien van bijpassende cocktails.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.