Restaurant De Tuin gaat verbouwen

Het herenhuis uit 1867 van De Tuin is al een hele lange tijd niet meer verbouwd. Daarom vond eigenaar Hendrik van der Wyck het tijd voor een wat vernieuwing.

26 Jan 2018 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

  • 26 Jan 2018

Restaurant De Tuin gaat verbouwen

Elke Rotterdammer heeft weleens een middag of avond doorgebracht bij De Tuin. Door de ligging aan de Kralingse Plas en het uitzicht over de Skyline van Rotterdam is het de ideale plek om een zomerse dag door te brengen. In het pand, een mooi herenhuis uit 1867, is sinds een hele lange tijd niet zoveel verbouwd. Hoog tijd om de boel een beetje op te frissen. 

De Tuin bestaat uit een brasseriegedeelte en een serre. De serre is twee jaar geleden volledig onder handen genomen en heeft nu een moderne uitstraling. Dit komt onder andere door de stalen raamconstructies en industriële lampen. De grote bar en het panorama uitzicht over de plas maken de serre een hele leuke plek om partijen te organiseren. 

Nieuwe look 


Om de brasserie met zijn tijd mee te laten gaan, is het tijd voor vernieuwing. Hendrik van der Wyck, één van de eigenaren, vertelt ons: “We zijn in tien jaar tijd nog nooit een dag dicht geweest. De serre kon verbouwd worden terwijl wij bleven draaien. Nu is het tijd om te vernieuwen en gaan wij dus voor het eerst tien dagen dicht.” In deze tien dagen wordt de gehele brasserie flink onder handen genomen. Met een frisse moderne look als resultaat. “We willen het een stapje verder brengen”, zegt Hendrik. Van de verlichting tot het meubilair zal alles aangepast worden.

Restaurantervaring 


Broodje van de huidige kaart

Ook de keuken gaat volledig op de schop, waarbij ook de kaart gelijk wordt aangepakt. Hendrik: “De focus komt meer op het restaurantgedeelte te liggen. Met de vernieuwde brasserie willen wij onze gasten nog meer een restaurantervaring bieden.” Op de kaart zullen de bekende gerechten blijven staan, maar er zullen ook nieuwe seizoensgebonden gerechten aan worden toegevoegd. 

Skutsjesjillen

De Tuin heeft nog iets leuks: sinds een paar jaar organiseren zij het Skutsjesjillen event op de Kralingse Plas, waarbij er een ponton naast de Kralingse Plas wordt geplaatst. Na het succes van vorig jaar pakt De Tuin het event nog spectaculairder aan en zal dit jaar het ponton midden op de plas worden geplaatst. Logistiek een flinke uitdaging, maar De Tuin heeft hier de oplossing voor: shuttleboten. 

De verbouwing 

De verbouwing zal plaatsvinden van 29 januari tot 9 februari. In deze twee weken is De Tuin gesloten, maar woensdag tot en met zondag kun je wel bij hun andere zaak The Boathouse terecht van 11.00 tot 16.00. Het terras van De Tuin wordt nu nog niet onder handen genomen, maar ook voor het verbouwen van het terras zijn grootste plannen gemaakt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Hier eet je de lekkerste sushi van Rotterdam

Spicy tuna roll, California maki en nigiri sake. De Buik maakte een niet te versmaden overzicht van de restaurants waar je de lekkerste sushi kan eten.

Volgend jaar opent do. by Little V op de beroemde hoek van het Weena

In het voormalige Engels op de hoek van het Groot Handelsgebouw opent Tan Do 'do. by Little V', een Frans-Vietnamees restaurant dat de hele dag geopend is.

De kerstlijst van 2025 met tips voor restaurants, restobars, ouderwetse gezelligheid en kerst thuis vieren

Onze grote kerstlijs is van een update voorzien, helemaal kersvers voor 2025: een mooie mix van wat de Rotterdamse restaurants te bieden hebben.