Rose Rouge geeft Rotterdam-Noord kleur

Aan kroegen geen gebrek in Rotterdam-Noord, maar een leuke uitgaansbar missen we nog. Daar brengen de dames van Rose Rouge nu verandering in.

12 Sep 2017 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Rose Rouge

Benthuizerstraat 35B, Rotterdam Maaltijd: Late night Stadsdeel: Noord Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Rose Rouge geeft Rotterdam-Noord kleur

In ‘kluskleren’ en met een enorme roze verfstreep op haar arm laat Florence Damen het pand zien waar straks dé hotelbar van Noord gaat komen. Een paar weken geleden werd ze benaderd door Céline Maessen en Akko Dallinga (van restaurant Tosca). Of ze wilde helpen iets van het leegstaande pandje aan de Benthuizerstraat te maken. Samen met haar zus Charlotte runt Florence Lilith, maar deze kans kon ze ook niet laten liggen. ‘’We houden alle drie niet van stilzitten en zijn wat dat betreft een perfect trio’’, lacht Florence. ‘’Meer een heilige drie-eenheid’’, verbetert Céline vrolijk.

Ongeveer drie weken geleden zijn Florence en Céline gestart met de verbouwing. Ze krijgen hulp van een timmerwerkenbedrijf, maar doen ook vooral veel zelf, want dat klussen is ‘heus niet alleen voor mannen’, vinden ze zelf. Het viel de dames op dat er in Rotterdam-Noord veel jonge mensen en studenten wonen, maar dat er weinig uitgaansgelegenheid is. ‘’Er zijn wel veel bruine cafés, maar een echte mooie bar, waar je lekker kan loungen en naast de gewone huiswijn ook kunt kiezen voor een beter wijntje, die heb je niet veel in Noord. Terwijl het wel een wijk is waar veel hippe mensen wonen die daar behoefte aan hebben. We wilden dus zeker geen gewone kroeg worden, maar ook niet alleen toespitsen op cocktails of op wijn. Toen kwam het idee hotelbar naar boven. Een gezellige, chique avondbar, maar toch toegankelijk’’, vertelt Florence enthousiast. 

Karakter


Wat de dames precies van plan zijn, weten ze nog niet helemaal zeker. ‘’We zijn alles gaandeweg gewoon aan het ontdekken. We hebben nog geen perfect beeld van hoe het eruit komt te zien. We bedenken er vanzelf steeds weer dingen bij.’’ Het enige wat wel vaststaat is dat het een móóie bar moet worden. ‘’Mooi is zo’n beetje ons uitgangspunt. Een mooie bar met mooie kleuren en mooie drankjes voor mooie mensen’’, zegt Céline grijnzend. Voordat het drietal het pandje spotte, was hier een tapasbar gevestigd. De oude zwart-witte vloer viel niet meteen in de smaak bij de dames. ‘’We vonden hem verschrikkelijk lelijk, maar toen we alles leeg hadden gehaald was dat juist het mooist aan het hele pand. Het oude pand heeft nog veel charisma en de vloer geeft echt karakter. Dus hebben we besloten ons interieur op de vloer aan te passen, zodat het een combinatie wordt tussen oud en strak.’’ 

Rouge


Ook over de kleur is al overeenstemming. ‘’Het wordt veel roze. Het moet een kleurrijke bar worden, met een beetje een tropical vibe. Misschien wordt het zelfs wel een beetje een flirterig zaakje, met veel hoekjes’’, zegt Florence dromerig. In het voorste gedeelte van de bar komen veel tafeltjes en je kunt er aan de bar zitten. De prachtige druivenplanten voor de ramen helpen mee aan de warme ‘tropical’ sfeer die Rose Rouge wil creëren. Achterin, in het iets hoger gelegen gedeelte, komt een lounge. Of juist een dansvloer, daar is het drietal nog niet uit. ‘’Het fijne aan deze verhoging is dat je hier een beetje afzijdig zit van de rest van de bar. Als je bijvoorbeeld je verjaardag wil vieren met een selecte groep, heb je toch privacy én een mooie sfeer met goede drankjes. En de rest van de bar kan dan openblijven voor andere bezoekers.’’ 

Of ze niet bang zijn dat ze alleen maar vrouwen trekken met deze stijl? ‘’Zeker niet, ik denk dat waar vrouwen zijn, ook vanzelf mannen komen. En de man van tegenwoordig is wel toe aan een beetje roze, vinden we’’, zegt Florence. De dames lachen.

Wat gaan we drinken?

Ook wat de drank betreft zijn de dames weer op zoek naar, je raadt het al, móóie producten. Ze willen veel flessen tentoonstellen, ter decoratie van de bar. Dus behalve dat de wijnen lekker moeten zijn, moeten ze er ook mooi uitzien. Behalve wijnen kun je straks bij Rose Rouge ook terecht voor gin-tonics en cocktails. ‘‘Maar géén mojito!’’, zegt Céline stellig. ‘’Er is natuurlijk niets mis met een mojito, maar er zijn in Rotterdam al meerdere bars waar ze deze cocktail geweldig goed kunnen maken. We hebben dan liever bijvoorbeeld de allerbeste whisky-sour, want die cocktails zie je niet zo vaak. We willen het gewoon net even iets anders’’, licht ze toe. 

Voor een simpele bitterbal kun je bij Rose Rouge trouwens niet terecht, maar lekkere trek is zeker geen reden om weg te gaan. Er komt namelijk wel een borrelkaart. We willen hier vooral zelf gaan staan, dus het moet niet te ingewikkeld worden, maar het moet wel passen in de sfeer van een hotelbar’’, zegt Florence.

All around the world

Het is een trend om als nieuwe zaak met lokale producten te gaan werken. Is Rose Rouge dat ook van plan? Céline moet hier even over nadenken. ‘’Nou, ook hier komt het er weer op neer dat het er mooi uit moet zien. Als jij als Rotterdammer een mooi logo hebt dat wij hier tentoon kunnen stellen en een goede wijn schenkt, dan wel. Maar het hoeft niet per se uit Rotterdam te komen.’’ ‘’Misschien júíst niet’’, vult Florence aan. ‘’We proberen uit te stralen dat we een hotelbar zijn, misschien moeten we het daarom juist werelds houden. Ons assortiment mag best een beetje spannend zijn wat mij betreft.’’ Rose Rouge gaat wel de koffie van Giraffe schenken. ‘’Dat is gewoon een heel fijn bedrijf en iedereen vindt het lekkere en goede koffie.’’

De dames verwachten 7 oktober de deuren van hun bar te kunnen openen. Rose Rouge wordt een avondbar die door de weeks geopend zal zijn tussen 15:00 en 01:00 en in het weekend van 13:00 tot 02:00.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Thuiskomen bij Gamasot: Koreaanse gerechten in hartje Rotterdam

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.