Rozey: het eerste all-inclusive restaurant in Rotterdam met alleen vega en vegan

Rozey opent vrijdag 11 april voor het eerst de deuren in de Wijnhaven. Het is het allereerste restaurant waar je all-inclusive kunt genieten van biologische, vegetarische en veganistische gerechten.

11 Apr 2019 Anna Smitsman

blogger Anna studeert journalistiek in Tilburg. Ze is geboren in Rotterdam en kon door de stage terugkeren naar haar moederschip. Ze houdt erg van lekker eten.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Rozey

Wijnhaven 85, Rotterdam Maaltijd: DinerLunch Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Rozey: het eerste all-inclusive restaurant in Rotterdam met alleen vega en vegan

In de Wijnhaven zijn veel ondernemers druk bezig om een nieuwe horecazaak op te zetten. Een van de nieuwe hotspots die aan het water de deuren opent is Rozey: het allereerste all-inclusive restaurant met alleen maar vegetarische, veganistische en veelal biologische gerechten op het menu. Toch is de kaart niet alleen geschikt voor mensen die al vegetarisch eten, Rozey moet voor iedereen lekker zijn. Wij gingen langs en spraken mede-eigenaresse Roos Rutjes over haar splinternieuwe zaak.

Hier kunnen we ze van kennen 


Roos heeft samen met Roland Hogenelst het concept opgezet. Roland kun je al kennen van La Cubanita en Proeflokaal Bregje. Roos is naar eigen zeggen "geboren in de horeca", maar wilde er later niks meer mee te maken hebben. "Ik heb allemaal studies gedaan met voeding, duurzaamheid en vormgeving." De mede-eigenaresse had voor ze het avontuur met Rozey begon tien jaar lang een stylingbureau. Ze had altijd al een liefde voor biologisch, vegetarisch en veganistisch eten. Roos heeft ooit in de eerste zaak van haar huidige compagnon gewerkt en nu kwamen ze elkaar weer tegen. De kennis die Roland heeft na meerdere horecaondernemingen en Roos haar liefde voor voedsel en styling zorgden ervoor dat de twee samen in zee gingen. "Mijn horecaverleden komt nu wel weer van pas", vertelt Roos.   

Concept   


Rozey wordt een all-inclusive concept waar je kunt eten en drinken voor een vaste prijs. Van maandag tot en met donderdag kun je voor €32,50 genieten van de gerechtjes. Op de weekenddagen betaal je €37,50. Alleen bij sommige dranken wordt een kleine meerprijs gerekend. Er is bewust voor gekozen om het geen all you can eat restaurant te noemen. De zaak straalt luxe en er is geen tijdslimiet waarbinnen je gegeten moet hebben. Roos laat weten dat 60 procent van de kaart vegetarische gerechten zijn en 40 procent veganistisch. 


Het tweetal ervaart de vegetarische kaart in de huidige maatschappij nog niet zo breed. "Veel mensen willen wel vegetarisch eten, maar met het huidige aanbod kiest een vleeseter daar vaak niet voor", laat Roos aan ons weten. Daarom wilden ze een kaart opzetten die voor de vlees- en viseter lekker en toegankelijk is. Het moet een restaurant worden waar iedereen lekker kan eten. "Ik krijg mijn vader ook niet mee naar een vegetarisch restaurant, maar hier eet hij het wel."  

Menu  


De kaart bestaat uit 55 kleine gerechtjes. Elke ronde kun je twee gerechtjes bestellen. "Je kunt hier lekker eten totdat je tevreden bent", vertelt Roos. Het is een uitgebreide kaart met veel verschillende soorten hapjes. Zo kun je genieten van een steak van watermeloen of van een carpaccio van knolselderij. De kaart is mede samengesteld door de vis en vleesetende mede-eigenaar Roland. "Hij was de ultieme man om de kaart mee te vormen", aldus Roos. Als hij het niet lekker vindt, dan komt het ook niet op de kaart.   

Rolverdeling  


Roland stuurt alles achter de schermen aan. "Zijn ervaring met het hele horecaondernemen mag ik meenemen in dit nieuwe concept", vertelt Roos. Zelf is ze verantwoordelijk voor de duurzaamheid en vormgeving van Rozey. De duurzaamheid komt ook terug in het interieur van de zaak, zoals bij de tafels van marmoleum. "Marmoleum is een mooi natuurproduct wat ook helemaal veganistisch is." De kersverse eigenaresse laat weten dat zij bij alle leveranciers heeft gecontroleerd of de producten 100% vegan zijn. Je hoeft je bij Rozey geen zorgen te maken dat je servies van beendermeel is gemaakt. "Ik heb alles heel erg gescand."   

De allereerste Rozey 

De eerste Rozey opent de deuren in de Wijnhaven 85. "Toen ik dit pand zag wist ik het meteen dat dit het was", vertelt Roos. "Als de zon hier schijnt dan schittert de hele zaak." Roos heeft vanaf het begin alles zo uitgedacht dat het concept te dupliceren is. "Als kind was het altijd mijn droom om de eigenaar te zijn van de McDonald's, maar dan wilde ik wel de hele kaart aanpassen", vertelt Roos lachend. De allereerste Rozey is vanaf vrijdag 12 april elke dag open vanaf 17:00 tot 22:30.
Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.

Mango lassi, pani puri en meer: een avond bij Bombay Curry House

Ontdek Bombay Curry House: klassieke en verrassende Indiase gerechten, verse naan, tandoori en heerlijke mango lassi.

De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.