SHIN zal binnenkort shinen in Rotterdam

Begin deze zomer opent SHIN aan de Rodezand. Hier serveren ze Japanse tapas en dranken, en matcha desserts en drankjes in het matcha-café.

10 Jun 2022 Eva Ruighaver

blogger Eva is student Communicatie en Media aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze heeft een grote passie voor ontdekken en creativiteit, en schrijft dan ook graag in kleuren en geuren over de meest inspirerende plekjes van Rotterdam.

SHIN zal binnenkort shinen in Rotterdam

De eigenaren van Ajisan, een authentiek ramen restaurant aan de Coolsingel, starten begin deze zomer met een nieuw concept: een Japanse tapasbar en matcha-café in Rotterdam centrum. Je drinkt hier sake, Japanse cocktails en Japanse whisky’s.

​Izakaya-bar


Beeld: SHIN 

Eigenaren Tony en Nanako misten diversiteit in de Japanse keuken in Nederland. Ze zagen steeds dezelfde gerechten voorbij komen, en vonden dat er veel Japanse gerechten ontbreken in Nederlandse restaurants. Bij SHIN willen ze deze gerechten daarom naar Rotterdam brengen als shared-dining gerechten. Dit doen ze in de vorm van een izakaya-stijl bar. Izakaya-barren zijn de Japanse versie van tapasbarren: informele, toegankelijke barretjes waar ze alcoholische dranken en kleine hapjes serveren. Naast de tapasbar heeft SHIN ook een matcha-café. Hier kun je terecht voor al je matcha-behoeften, van drankjes tot huisgemaakt matcha-ijs of desserts met matcha. Je kunt ook nog eens zelf kiezen hoe sterk je je matcha-gerecht of drankje maakt.

​Dashi en matcha 


Beeld: SHIN

Voor het design van de izakaya-bar hebben ze gekozen voor een modern, minimalistisch interieur. De houten meubels zijn op Japanse manier bewerkt, met zwaluwstaartverbindingen in plaats van schroeven, en het interieur bevat veel beton en rode en grasgroene details. Het rood is geïnspireerd door de shu-iro tempel, waar de kleur kwade geesten weghoudt. Het groen is de kleur van matcha. De gerechten worden bereid met dashi, een bouillon getrokken uit gedroogde bonito tonijn en zeewierbladen. Deze bouillon maken ze elke dag vers en door het zeewier krijgt de bouillon een sterke umamismaak. Op de kaart zullen gerechten staan als udon-noedels en echt Wagyuvlees uit Japan. Het restaurant hanteert een shared-dining concept met gerechten die bedoeld zijn om te delen. Wat betreft dranken kun je interessante alcoholische Japanse dranken verwachten, zoals Japanse whisky’s met grondwater uit het Fuji-berggebied.

SHIN opent begin deze zomer en zal dan elke dag open zijn vanaf 12:00 uur. De keuken is doordeweeks geopend tot 21:00 uur en in het weekend tot 22:00 uur.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.