Soufflé pancakes, die Instagramwaardige, puffy pannenkoekjes die zich vanuit Japan langzaam over de wereld verspreiden, komen naar de Mariniersweg. De 35-jarige Rotterdammer YeuMan Ho opent de zaak naar verwachting in de week van 20 juli.
Soufflé pancakes, die Instagramwaardige, puffy pannenkoekjes die zich vanuit Japan langzaam over de wereld verspreiden, komen naar de Mariniersweg. De 35-jarige Rotterdammer YeuMan Ho opent de zaak naar verwachting in de week van 20 juli.
YeuMan’s ouders komen uit Hong Kong, maar hij is zelf geboren en getogen in Rotterdam. Zijn ouders hebben altijd horecazaken gehad en YeuMan hielp van jongs af aan in de restaurants mee. Tijdens zijn studie koos hij echter zijn eigen richting. Hij deed een technische opleiding en ging werken in de autotechniek, maar de horeca bleef hem bij het hart. “Het is echt van een hobby naar een eigen zaak gegaan. Ik heb altijd veel gekookt. Zoek graag naar creatieve creaties, want dat vind ik het leukst. De afgelopen jaren heb ik heel veel in Azië gereisd: Japan, Korea en Taiwan. Zo is mijn liefde voor deze keuken gegroeid”, vertelt YeuMan.
Soufflé pancakes zijn, de naam zegt het al, een combinatie tussen een soufflé en een klein pannenkoekje. Ze zijn ontzettend luchtig en worden zo’n vier a vijf centimeter hoog. Die hoogte krijgen ze door de hoeveelheid opgeklopt eiwit dat door het beslag gaat. De Japanse hit is erg geliefd op Instagram en sinds ze in New York en Londen te krijgen zijn, staan mensen er letterlijk voor in de rij.
‘Rotterdam is een multiculturele stad die open staat voor dit concept’ YeuMan Ho
Maar in Nederland waren ze nog niet echt, constateerde YeuMan. “Dus ik dacht: waarom eigenlijk niet? Ze zijn heerlijk, vertellen iets over mijn achtergrond en je kunt er vooral heel creatief mee zijn. Met de toppings kun je alle kanten op; van vers fruit tot Aziatische tapioca balletjes. Ik kom zelf uit Rotterdam, dus dat het hier moest gaan gebeuren wist ik wel. Maar Rotterdam is ook een heel multiculturele stad, waardoor ik verwacht dat mensen open staan voor zo’n concept en we op deze plek echt kunnen groeien.”
Bij Soufflé Café kun je terecht voor pancakes to go. Maar het beste is om ze binnen te eten, tipt YeuMan. “Want hoe verser hoe beter!” Naast de soufflé pannenkoeken kun je bij Soufflé Café ook terecht voor andere zoetigheden, zoals Japanse cheesecake, cakerolls en Hong Kong Toast. “Dat laatste is een traditioneel gerecht uit Hong Kong, bestaande uit twee broodjes, pindakaas en gecondenseerde melk”, licht YeuMan toe. Naast de lekkere hapjes biedt YeuMan koffie, thee en speciale Aziatische drankjes, zoals een eigen versie milk tea.
Nog een reden om binnen te eten: YeuMan vindt de looks van de nieuwe zaak ontzettend belangrijk en hij doet er alles aan om het er prachtig uit te laten zien. “Bij binnenkomst moet je echt het idee krijgen van een Aziatisch café. We gebruiken daarom veel pastelkleuren en Japanse bloesems.”
Soufflé Café opent in de week van 20 juli en zal dan zeven dagen per week open zijn. Doordeweeks kun je hier van 08:00 – 18:00 heen en in het weekend van 10:00 – 18:00.
Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.
De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.
We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.
Geniet van de volgende voordelen: