Supafood: gezond eten is gezond leven

Supafood op de Van Oldenbarneveltstraat in Rotterdam biedt gezond fast food en maakt voor hun pure eten uitsluitend gebruik van natuurlijke producten.

14 Nov 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Restaurant toevoegen aan favorieten

Supafood

Van Oldenbarneveltstraat 146A, Rotterdam Maaltijd: DinerLunch Stadsdeel: Centrum Keuken: InternationaalAziatisch Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 14 Nov 2022

Supafood: gezond eten is gezond leven

"Mijn doel is het toegankelijker maken van gezond eten voor Rotterdammers", vertelt eigenaresse Lily. Supafood staat voor gerechten die bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten die energie geven. De basis voor een goede gezondheid begint volgens Lily in de maag. Om dit te verwezenlijken, heeft ze het heft in handen genomen om smaak en pure producten met elkaar in harmonie te brengen. Dat doet ze bij Supafood aan de Van Oldenbarneveltstraat. 

Voedzaam en bewust 


Het is een opkomende trend om bewuster bezig te zijn met je gezondheid. Voeding is hier een cruciaal element van. Het behoeft geen metafoor, het zit hem al in het woord zelf: voeding moet voeden, zowel je lichaam als je ziel. Dit is ook het uitgangspunt van Lily: "Wat je in maag stopt, dat uit zich, daarom probeer ik zo veel mogelijk gezonde voedingsstoffen in de maaltijd te stoppen." Vandaar dat ze dit bewustzijn manifesteert door middel van gerechten die enkel bestaan uit natuurlijke producten en pure kruiden, die geen conserveringsmiddelen, geraffineerde suikers en smaakversterkers bevatten. "Ik wil het pure product proeven."  De zaak aan de Van Oldenbarneveltstraat heeft een fijne uitvalsbasis tussen andere horeca gelegenheden. Je kijkt zo de lichte zaak in waardoor de blauwe bar en de planten meteen opvallen. In de zaak staat een lange bank, bedekt met fleurige kussens. 

Schaamteloos genieten 


Lily is met haar Supafood aan het proefdraaien. Zo kan ze niet alleen wennen aan het maken van de gerechten, maar biedt ze ook de mogelijkheid om de gezonde bowls nu al af te halen. Tijdens ons bezoek proeven we een iced matcha latte en huisgemaakte iced tea. Die laatste wordt gemaakt van de bloem van de blauwe vlindererwt, een antioxidant die vooral veel in de Thaise keuken wordt gebruikt. De vlindererwt is goed voor je bloedsuikerspiegel, huid en haar. Het passievrucht- en citroenextract geeft de iced tea een zoetje en kleurt het drankje mooi paars. Het oog wil immers ook wat. Hier krijgen we huisgemaakt vegan shortbread bij, echter legt Lily niet de focus op het feit dat deze veganistisch is, maar dat het uitsluitend bestaat uit onbewerkte, gezonde ingrediënten. Een verrukkelijk schaamteloos snoepje. 

Blauwe rijst 


Lily’s favoriete gerecht is de supabowl met zalm. De zalm ligt op een bedje van blauwe smeuïge rijst, wat zich afweegt tegen het frisse van de rauwe spinazie. De kleur van de rijst ontleent zich wederom aan de bloem van de blauwe vlindererwt. De supabowl is aangevuld met doperwten, cajun zoete aardappel, champignon, ingelegde ui en een heerlijke, huisgemaakte (vegan) dressing van miso. Het is een flinke lunchmaaltijd, echter geeft het een fijne voldoening. Hierdoor is er nog ruimte voor een toetje, en omdat we zo’n fan zijn van matcha, bestellen we een huisgemaakte matcha cheesecake. Wederom veganistisch, romig, fris, en een perfecte portie. De supabowls zijn overigens ook zelf samen te stellen, en er staan nog veel meer andere lekkere dingen op het menu, van huisgemaakte smoothies tot wraps. Wie dus al bewust bezig is met haar gezondheid, of wie zich hier nog bewuster van wilt worden, maar ook vooral lekker wilt eten: strijk neer bij Supafood. Bij de zaak van Lily ben je aan het goede adres: "Ik geloof dat je door gezond eten een gezond en goed leven hebt. Voor mij is dat het allerbelangrijkste om te delen."

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.

Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!