Tapasbar La Tapadera verhuist naar de Witte de Withstraat

Tapasbar La Tapadera is verhuisd naar de Witte de Withstraat en opent op 22 april haar deuren. Op 21 april organiseert Gabi Nicholls een openingsfeestje.

20 Apr 2023 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

  • 20 Apr 2023

Tapasbar La Tapadera verhuist naar de Witte de Withstraat

Het was enkele weken stil rondom La Tapadera, maar Gabriela (Gabi) Nicholls is weer terug met haar Spaanse tapasbar. Op zaterdag 22 april opent zij de deuren van het vernieuwde La Tapadera op de Witte de Withstraat. Verwacht klassieke Spaanse tapas zoals albondigas, jámon, pimientos de padron en andere Spaanse lekkernijen. 

Van de Lusthof naar de Witte de With 


In de zomer van 2021 opende Gabi haar tapasbar La Tapadera aan de Lusthofstraat. Ze woonde toen enkele jaren in Nederland en startte haar eigen zaak met het idee om een beetje Spanje naar Rotterdam te brengen. Al snel werd het een veel bezochte plek in de winkelstraat in Kralingen. Ondanks de goede start, was het voor haar een droom om op enig moment te verhuizen naar een meer centrale locatie. Via via kreeg zij de mogelijkheid om het historische hoekpand op de Witte de Withstraat te betrekken. 

 "Ik heb in Kralingen zo'n leuke tijd gehad en ook veel vaste gasten gekregen. Nu wordt het tijd om nog meer mensen kennis te laten maken met de Spaanse lifestyle en keuken, maar ik hoop dat ik ook veel bekende gezichten terugzie. Toen we hier aan het verbouwen waren liepen er al gasten uit Kralingen voorbij die vroegen of ik al open was. Dat is erg leuk en het motiveert", aldus Gabi. 

Er is hier meer mogelijk en daar moet je in meegaan.Gabi Nicholls

Op het menu 


Voor wie de tapaszaak in Kralingen vaker bezocht, zal het menu geen grote verrassing zijn. Ze behoudt de gerechtjes die ze daar had, zoals de typische Spaanse tapas patatas bravas, boquerones en gamba's en pollo al ajillo. De menukaart in haar restaurant op de Witte de Withstraat wordt wel uitgebreider. Haar zaak zit onder the bellhop hotel en zij zal de (hotel)gasten van ontbijt voorzien. Daarnaast leent de drukke uitgaansstraat zich ook goed voor lunch. Gabi: "Er is hier meer mogelijk. We hebben hier een grotere keuken, meer zitplek en er is meer verkeer in deze straat dus daar moet je in meegaan." 

Voor het ontbijt serveert ze verschillende plates met onder meer ei, Spaanse vleeswaren en pan con tomate. Vanaf 12.00 uur is het mogelijk te bestellen van de verdere menukaart. Tijdens de lunch is de grootste uitbreiding zichtbaar. Spaanse sandwiches bocadillos met chorizo en kaas of een cubanito, en coca's. Die laatste is een open sandwich, te verkrijgen met vlees, vis of als vegetarische variant. "We gaan hier net even een niveautje hoger zitten qua kwaliteit. De bekende tapas is er nog steeds, maar we hebben nu bijvoorbeeld ook tonijn en varkenswang." Verder op de menukaart croquetas, charcuterie en natuurlijk conservas, ingeblikte vis. 

¡Vamos! 

Naast de Spaanse happen zie je bij de tapasbar natuurlijk ook Spaanse dranken terug. Wijnen, tinto de verano en het typische Spaanse kalimotxo, een echte aanrader. Cola met rode wijn en ijs: klinkt misschien gek, maar is heerlijk op een zomerse dag. De deuren van het vernieuwde La Tapadera openen officieel op zaterdag 22 april. Vanaf dan is zij van maandag tot en met woensdag geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur voor ontbijt en lunch, en van donderdag tot en met zondag van 08.00 uur tot 23.00 uur. 

Op vrijdag 21 april organiseert Gabi een klein openingsfeestje. Vanaf 18.00 uur draait er een dj en is het mogelijk om alvast een voorproefje te krijgen van het nieuwe menu. Houd de socials van La Tapadera ook goed in de gaten, want er staat al een paella party op de planning in mei!  

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.