Tech-Noir: voor de creatieveling op de Witte de With

Tech-Noir is een moderne variant van een grand café met als thema de jaren tachtig. Je kan er terecht voor een heerlijk hapje eten en een drankje, maar ook voor een dans- of filmavond.

11 Jun 2021 Sophie Blokland

blogger Sophie is student journalistiek aan de Fontys in Tilburg. Ze is dol op eten; zelf gekookt, maar klaagt ook zeker niet wanneer iemand haar wat lekkers voorschotelt. Haar verslaving? Chocola.

Tech-Noir: voor de creatieveling op de Witte de With

Op de Witte de Withstraat komt een nieuwe zaak: Tech-Noir. Die zal worden gerund door Loran Reemer-Brandenburg en Bram Spruit, bekend van voorheen Rauwdouwer. Tech-Noir wordt een moderne variant van een grand café met als thema de jaren tachtig. Straks kan je er terecht voor een heerlijk hapje eten en een drankje, maar ook voor een dans- of filmavond.

Tech en Noir


Tech-Noir opent zijn deuren in juli, maar dan alleen die van het terras. In de zomer zullen ze nog verder gaan met het verbouwen van de binnenkant, de benedenverdieping van het grote pand van 42 Workspace op de hoek van de Witte de Withstraat en de Schiedamsevest. In september kan de zaak dan volledig open met alle geweldige 80’s galore. “We hopen dat je tegen die tijd alles weer mag. Dat iedereen gewoon weer lekker kan dansen”, vertelt Loran. “Tech-Noir is de club uit de film Terminator, daar hebben we de naam op gebaseerd. Daarnaast is het ook een filmgenre wat een beetje duister is. We vonden het leuk om dat allebei mee te nemen in ons concept. We splitsen Tech-Noir op in dag- en avondhoreca. Overdag hebben we het ‘Tech’ gedeelte; dat is allemaal wat lichter en vrolijker. Denk aan jaren tachtig invloed, Miami Vice stijl, arcadegames en plastic palmbomen. En dan rond een uurtje of vijf gooien we het roer om naar Noir. Dan gaan de neonlichten en de muziek aan en wordt het een plek waar je cocktails kan drinken, dansen op harde 80’s beats en genieten van filmavonden.”

Ontbijt, lunch en borrelen


De zaak zal open zijn vanaf 08:00 tot 23:00 uur. Dat betekent dat je er ook terecht kan voor ontbijt en lunch. “We gaan het ontbijt en de lunch overnemen van Rauwdouwer, dus dat Amerikaanse Diner idee, en het aanvullen met nieuwe klassiekers. We zullen chicken and waffles hebben, de bekende Rauwdouwer pancakes, french toast, een eitje met allerlei toppings. En voor de lunch dingen zoals stacked sandwiches met pulled pork of pastrami. Verder kan je in de avond ook eten bestellen, maar we willen liever geen zittend diner. Het wordt meer borrelen. Als je op een gegeven moment honger hebt, kan je snacks bestellen zoals spare ribs, chicken wings of nieuwe toppers zoals geroosterde hassleback pompoen of bloemkool met tahin. Dit kan je makkelijk aan de bar bestellen of met een QR-code net zoals in de jaren tachtig.”

Een plek voor de creatieveling


“Wij hebben een visie om de Witte de With een beetje terug te geven aan de creatievelingen van de stad. Wat ik merk, is dat veel creatieve jongeren buiten het centrum hun heil zoeken. Denk bijvoorbeeld aan het Keilecafé of Weelde. Met Tech-Noir willen we zo een plek bieden in het centrum. Wij kunnen daar een solide basis voor vormen. De plek in het centrum waar je naartoe gaat voor livemuziek en een filmavond, maar ook voor betaalbare cocktails en goede 80’s beats.
Tech-Noir wordt een toffe, nieuwe hotspot in het centrum toegankelijk voor iedereen. Voor de dans- en filmavonden moeten we nog wachten tot september, maar tot die tijd kan je er binnenkort al heerlijk op het terras zitten en genieten van de gerechten en de 80’s vibes.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.