Uit Je Eigen Stad opent nieuwe vestiging op Centraal Station

Uit Je Eigen Stad heeft een vestiging geopend op Centraal Station. Ga erheen voor een goeie bak koffie, lokale producten of een heerlijke lunch.

4 Aug 2016 Martijn van Gorsel

blogger Deze student Leisure Management heeft een passie voor thuis koken, lekker eten en gezelligheid.

Uit Je Eigen Stad opent nieuwe vestiging op Centraal Station

Naast al de vette en ongezonde happen die je op het Centraal Station kan halen, is er een nu een betere optie, dankzij Uit Je Eigen Stad. Zij openden deze week namelijk een nieuwe vestiging op het Proveniersplein. Je kunt er terecht voor verse een lokale producten, net als je gewend bent van de stadsboerderij bij Marconiplein.

Uit Je Eigen Stad kreeg vaak te horen dat bezoekers de boerderij bij Marconiplein te ver weg vonden. Daarom is Uit Je Eigen Stad op zoek gegaan naar een extra locatie om hun producten te verwerken en verkopen. Doordat de NS zich een groener imago wil aanmeten, zijn de duurzame stadsboerderij en de NS samen gaan praten. Op Centraal Station vind je natuurlijk geen landbouwgrond, dus de kruiden groeien in een verticale tuin. 

Nieuwe stationshuiskamer


Na hard werken en veel voorbereiding was het deze week dan zo ver: Uit Je Eigen Stad opende de deuren op Centraal Station. Nog niet officieel; deze hele maand wordt er nog proefgedraaid. In september openen ze officieel. Er moeten nog wat kleine dingen gebeuren in de zaak, maar het grootste deel is al klaar. Mooie betonnen tafels en de krukjes zijn gemaakt door Buurman. Boven de bar hangt een lamp die is opgebouwd uit landbouwkratten. Ook is er genoeg ruimte om te flexwerken. 

Lokale producten en partners


Uit Je Eigen Stad heeft veel samenwerkingspartners zoals Kromkommer, Kaapse Brouwers (deze mag nog niet geschonken worden, maar wordt wel verkocht), honing van de stadsimker, chocolade van de Bonte Koe en zo zijn er nog veel meer. Ook is het restaurant een afhaalpunt van Rechtstreex. Zij zijn een organisatie die binnen een straal van 50 kilometer om Rotterdam samenwerkt met boeren. Op maandag krijg je via de nieuwsbrief een bestellijst en op vrijdag kun je die bestelling vervolgens ophalen op Centraal Station. Ideaal als je net uit je werk komt. Je hebt dan gelijk een box met verse seizoensproducten voor het weekend. Verder kan je hier yoghurt halen en verse broodjes, maar ook hartige muffins en salades. Alles is seizoensgebonden en het meeste is bovendien lokaal. 

Voor vroege vogels


Het restaurant heeft een hele relaxte sfeer, waardoor je er ook kan afspreken als je helemaal niet met de trein hoeft. Je hoeft ook niet in te checken om binnen te komen, wat er fijn is. Uit Je Eigen Stad zit aan de achterkant van het Centraal Station. Het restaurant is mede mogelijk gemaakt door een crowdfundingactie die al binnen twee weken kon worden afgerond. Doordeweeks kun je al vanaf 6 uur s’ ochtends je bakje koffie komen halen. In het weekend is Uit Je Eigen Stad CS geopend vanaf 09.30 uur.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.