Weelde seizoen vier: het echte werk

Weelde presenteert hun nieuwe restaurant Bar Tutto, cocktail pop-up van The Rumah, een stand met Karma Kebab en een biertje van Brouwerij Noordt

29 Mrt 2022 Thomas Klouwens

blogger Thomas kon eten voordat hij kon lopen, koken voordat hij kon praten, en sinds hij wel kan praten doet hij dat in principe alleen maar over eten. Als stagiair op de redactie van de Buik kan Thomas zijn ei kwijt.

Weelde seizoen vier: het echte werk

Drie jaar geleden ging Weelde voor het eerst open. Een vrijstaat in de havens van Rotterdam-West, bestaande uit grasvelden, loodsen, een moestuin en een kas. Hier kregen verschillende ondernemers een kans hun concept uit te dragen. Nu elke vierkante centimeter van het terrein bekend is en alles dit seizoen open mag, kan Weelde haar volledige potentie waarmaken. We begroeten de oude bekenden en maken kennis met de nieuwe aanwinsten. Wie zien we terug en wie ontmoeten we voor het eerst?

The Rumah West  


Foto: The Rumah 

Cocktailbar The Rumah bestaat nog geen twee jaar maar heeft al een behoorlijke achterban opgebouwd. Dit is vooral te danken aan de huiselijke sfeer die eigenaren Daryl Lieuw-on en Edward Nijhoff creëren. Dat, en natuurlijk hun bijzondere cocktails. Deze cocktails kun je aankomende zomer ook proeven terwijl je over het gras loopt, in een van de zitzakken gaat liggen en geniet van de muziek die over het hele terrein van Weelde klinkt. "We wilden graag meer buitenruimte dus dit was een uitgelezen kans", vertelt Daryl. "Hier kunnen we het gevoel wat we in onze bar meegeven in een zomers jasje stoppen." Er komt een compacte kaart waar vooral frisse cocktails op komen die goed passen bij het warme weer en het vakantiegevoel wat Weelde ook uitstraalt. De cocktailcontainer van The Rumah is straks te vinden op ‘het Krekelveld’ achter De Zandbar 

Bar Tutto 


Foto: Sascha Borggrefe

In het restaurantgedeelte van Weelde hebben al verschillende partijen kunnen draaien. Nu openen oprichters Kim en Kelly hun eigen pizzabar. "Ons eigen Italiaanse kindje noemen we het", aldus Kayleigh Bergwerff, communicatiemanager bij Weelde. "We willen iets neerzetten waar we onze gasten goede kwaliteit kunnen bieden. Het wordt een losse informele sfeer met makkelijk eten maar met pure smaken." De kaart is bedacht door Cucina Campisano, gevormd door Mario Campisano (die al 20 jaar bij Oliva werkt) en zijn dochter Gianna. Denk aan verse pizza uit een houtgestookte oven, caponata burrata en melanzane. Mario: "Het worden Italiaanse gerechten, maar ik ga ook zelf brood bakken en ben bezig met het maken van vegan kaas." Om de sfeer compleet te maken komen op de kaart onder andere Italiaanse prosecco, Birra Morreti en verfrissende drankjes als spritzen en negroni. 

Karma Kebab 


Foto: Karma Kebab

Het grootste vegan kebabmerk ter wereld strijkt neer op het terrein van Weelde. De jongens van Karma Kebab werden in 2018 door Lowlands gevraagd om na te denken over een duurzame nachtsnack waarna ze op zoek gingen naar mogelijke ingrediënten binnen een straal van 20km. Zo ontstond Karma Kebab: plantaardig festivalvoer op basis van knolselderij en tarwe. Mede doordat de vleesliefhebbers niet doorhadden dat ze geen vlees aan het eten waren, was het meteen een groot succes. Kebab en feest is nadrukkelijk met elkaar verbonden en daarom lijkt de samenwerking met Weelde ook eentje die in de sterren geschreven staat. 

Brouwerij Noordt x Weelde 

Tijdens het nieuwe seizoen kun je bij De Zandbar ook een exclusief biertje drinken: Brouwerij Noordt x Weelde. Een fris blond biertje met citrustonen dat speciaal voor Weelde werd ontwikkeld door Brouwerij Noordt. Het lichte pilsje van met 5% alcohol past perfect bij het strand- en vakantiegevoel van De Zandbar. 

De Zure Bom 

Het leuke van het concept om alle zaken onder een paraplu te laten opereren is dat ieder zijn eigen publiek aantrekt maar die dan net zo makkelijk even een kijkje nemen bij de andere zaken, vindt ook Puck Gal van De Zure Bom. Zij draaien hun laatste seizoen en willen volop genieten van hun ‘clubhuis’. "We hoopten in het begin dat we echt een familie zouden worden met alle werknemers en gasten, en dat is gebeurd." In het laatste seizoen kunnen we weer onverwachte gerechten verwachten, zoals een kaassoufflé die in niks lijkt op de variant die we uit de frituur kennen, en een hele zachte grilled cheese geïnspireerd op een gerecht uit Wales. 

​Een verrassing 

Weelde geeft wederom de ruimte aan verschillende ondernemers om op het terrein hun ding te doen. Er is nog één plekje op te vullen maar die blijft voor nu nog even geheim. Wie dat wordt zien we snel bij een van de vele heerlijke weekenden die Weelde voor ons gaat verzorgen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Zure Bom wil de menselijkheid terugbrengen in de horeca

De Zure Bom is een nieuwe lunchkantine bij de Weelde. Wij spraken Sander de Vogel en Puck Gal over het bijzondere concept.

Rif010 laat zien dat het surfgevoel geen oceaan nodig heeft

Voor een goede wave hoef je niet ver te reizen. Rif010 biedt naast lekker eten ook surflessen aan, waardoor jij je als een vis in het water voelt.

Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.